-hild Skrevet 15. januar 2008 #1 Skrevet 15. januar 2008 Jeg lagde kjøttkaker for første gang på leeenge her om dagen - av et par pk kjøttdeig og litt medisterfarse for å få dem litt mer saftige. Krydra som oppskrifta foreslo med muskat og ingefær - og de ble forsåvidt gode, men jeg synes det smakte litt for mye medister av dem. Så da lurer jeg på - hva slags krydder er det i medisterfarse som gir smaken? (det skulle vel aldri være ingefær og muskat vel??)
Gjest _Leela_ Skrevet 15. januar 2008 #2 Skrevet 15. januar 2008 Er ikke sikker på hva slags krydder det er i medister, men min erfaring er også at den er godt krydret og gir en del smak i slike blandinger. Lagde nylig karbonadekaker av elgkjøttdeig og litt medister, da krydret jeg ikke noe i det hele tatt. Jeg pleier å prøvesteke ei "kake" først for å sjekke om det trengs krydring og i tilfelle hvor mye.
NullHull Skrevet 16. januar 2008 #3 Skrevet 16. januar 2008 Jeg tror medisterdeig bla inneholder muskat og ingefær, altså typiske krydre for "julesmaken".
-hild Skrevet 16. januar 2008 Forfatter #4 Skrevet 16. januar 2008 Takk for svar, da skal jeg prøve meg litt fram, og satser på at det er kombinasjonen av ingefær og muskat som gir smaken - og som det ble litt for mye av..
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå