Gå til innhold

hjemmelaget brød....


Anbefalte innlegg

Skrevet

Begriper ikke hva jeg gjør galt....

Lager 4 brød i langpanna.

Vanlige brød, sånn passe grove.

Bruker rapsolje til å bake dem ut med i steden for mel.

De blir veldig gode, men når jeg skjører i dem så går de i oppløsning....

Spesielt etter de har vert frosset.

Hvorfor, noen som kan hjelpe?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det gjør noen av mine også, særlig de med mye rug og lite eller ingen hvete (bruker glutenmel i stedet). Lurer på om de blir "seigere" om du bruker mer olje og evt melk eller kefir? Og sirup, men da blir de jo mindre sunne. En løsning som fungerer her i huset er å lage rundstykker i stedet, da er det lettere å ta opp passe porsjoner - det er mest når de har ligget noen timer eller dager at brødene smuldrer.

Skrevet

Tja, jeg bruker 1,5 liter lettmelk, og 1 liter kulturmelk, og en stor dæsj mørk sirupp, 30 dl hvetemel, og resten grovt, hvor grovt og hva slags grovt varierer hva jeg har.......

Janskje jeg skal lage de i former i steden, kanskje lerttere dersom de får skorpe rundt hele brødet slik de får da......

Hmmm

Skrevet

Passer på å ikke la dem ligge og avkjøles altfor lenge før jeg pakker dem inn og fryser dem. funker for meg i hvert fall...

(Jeg baker forøvrig uten tilsatt fett i form av smør,olje,melk osv)

Skrevet

Det skjer ikke når jeg baker, bruker ikke melk i. Kan det ha noe å si?

Skrevet

Bruker du vegetabilsk olje i, Pax? Jeg har fått det for meg at det (fettinnhold) skal bety noe. Men er ikke sikker.

Skrevet

jeg hadde samme problemet, men etter at jeg økte oljemengden ble alt så meget bedre. det skulle være 5 ss olje til 3 brød, men jeg bruker 1 eller 1 1/2 dl olje. funker fint.

Skrevet
Bruker du vegetabilsk olje i, Pax? Jeg har fått det for meg at det (fettinnhold) skal bety noe. Men er ikke sikker.

Ja, det stemmer. Mem jeg bruker ikke oppskrift, så av og til glemmer jeg det. :fnise: Men det går bra, da også.

Gjest marihan
Skrevet
Kan det ha noe å si hvor mye man elter deigen?

Ja, det har mye å si. Hvis man ikke elter deigen nok, så har brødet lett for å smuldre.

Gjest Audrey Horne
Skrevet

Hvor lenge hever brødene dine? Jeg pleier å langtidsheve brød over natten og bruker da bare en bitteliten bit gjær. I følge en baker jeg kjenner, vil fibrene i melet bli mere elastisk (?) ved langtidsheving, og brødene vil da ikke smuldre. Og elting, selvfølgelig. Elt til du blir svett :).

Skrevet
Hvor lenge hever brødene dine? Jeg pleier å langtidsheve brød over natten og bruker da bare en bitteliten bit gjær. I følge en baker jeg kjenner, vil fibrene i melet bli mere elastisk (?) ved langtidsheving, og brødene vil da ikke smuldre. Og elting, selvfølgelig. Elt til du blir svett :).

Det stemmer nok, på samme måte som med surdeigsbrød kanskje, hvor man vel også hever lenge (tror jeg, har aldri hatt tålmodighet til å lage starter). Jeg er lat på elting, det skal jeg jammen skjerpe meg på.

  • 9 måneder senere...
Skrevet
Det stemmer nok, på samme måte som med surdeigsbrød kanskje, hvor man vel også hever lenge (tror jeg, har aldri hatt tålmodighet til å lage starter). Jeg er lat på elting, det skal jeg jammen skjerpe meg på.

Har samme problem med smuldring.Har prøvd løs deig, mye elting, lite elting,kort hevetid ,lang hevetid,mindre grovmel (men vil jo ha litt grove brød iallefall),

Bruker ca 50/50 fin /grov mel, vann,olje,salt,tørrgjær.forhever ca 1 time, elter litt på bakebordet,former brød. etterhever ca 30 min.Steker i varmluft 180 grader i 50-60 min. Har og prøvd høyere temp og kortere tid med samme resultat.HJÆLP

Skrevet

Etter at jeg har begynt å elte deigen mye så skjer ikke dette hos meg.

Det står åt i kjøkkenmaskin skal deigen eltes i 8 min, lengre for hånd.

Skrevet
Etter at jeg har begynt å elte deigen mye så skjer ikke dette hos meg.

Det står åt i kjøkkenmaskin skal deigen eltes i 8 min, lengre for hånd.

Skal prøve å elte leeenge. Har prøvd i ca 5 min uten endra resultat

Gjest hyggelig
Skrevet

Når dere sier at man må elte deigen lenge, betyr dette at man skal elte den lenge før eller etter deigen er ferdighevet?

Skrevet

For lite hvetemel? Det binder.

Jeg bruker ca. 50/50 og mine brød drysser aldri.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...