Gå til innhold

"Ti på halv sulten"- oppskrift på tomatsuppe


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har boken "Ti på halv sulten" eller hva den het, og kunne tenke seg å skrive inn en oppskrift her til meg? Det var på en tomatsuppe. Mener at det var balsamicoeddik og bacon i den, men er ikke sikker..

Videoannonse
Annonse
Skrevet
Noen som har boken "Ti på halv sulten" eller hva den het, og kunne tenke seg å skrive inn en oppskrift her til meg? Det var på en tomatsuppe. Mener at det var balsamicoeddik og bacon i den, men er ikke sikker..

Har ikke den men tomatsuppe er enkelt å lage:

fres en finkuttet løk i olje

Ha i 1 glass tomatpure

og en skvett balsamicoeddik

og salt og pepper (+ litt buljong).

1 ss mel. La frese litt.

Bland så i 2 bokser hakkede tomater

evt godt modne tomater uten skall (oppdelt i passe biter).

Ha i ca 5 dl vann (evt 4 dl vann + 1-2 dl melk)

La koke svakt ca 10 min.

Ha i finhakket basilikum eller oregano

Strø sprøstekt bacon på toppen rett før servering.

Skrevet

Her er oppskriften fra "Ti på halv sulten"

Tomatsuppe med bacon

1.pk skivet bacon

1 liten løk

1 bit grønn squash (kan sløyfes)

1 ss smør

1 glass tomatpuré (200g)

7,5 dl vann

1 terning grønnsakbuljong

1 ts balsamicoeddik

1 klyps sukker

1 dl melk

1 dl crème fraiche

salt (kan sløyfes)

2 tomater

Klipp bacon i småbiter og sprøstek dem. Sett dem til side på eldig svak varme.

Skjær løk og eventuelt squash i store biter, og kjør dem i to sekunder i hurtigmikseren (det skal ikke bli mos, bare småbiter). Alternativt kan du rive grønnsakene på rivjernets største hull.

Smelt smør i en kjele og fres løk og squash i et halvt minutt. Ha i et glass tomatpuré, la det frese noen sekunder, tilsett vann, buljongterning og balsamico. La det koke i 10 minutter og tilsett en klype sukker.

Ha crème fraiche i en bolle, tilsett melken og pisk til blandingen er uten klumper. Ha den i suppen, og pisk videre slik at supppen blir jevn uten hvite prikker. Smak evt. til med salt. Strø bacon på toppen. Skjær tomatene i småbiter og ha dem i kjelen rett før servering.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...