Gå til innhold

Hvor lenge kan man fryse stekt kjøttkaker?


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Ja, så har jeg fått meg en litt større fryser og da lurer jeg litt. Hvor lenge kan stekte kjøttkaker være fryst?

Endret av Gjest
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hei

Det kommer an på hvor kaldt det er i fryseren din, her er noen tips:

Frysing av kjøtt

Generelle innfrysningsregler gjelder for kjøtt også. All slags kjøtt kan fryses. Det er viktig med rask innfrysning, for å forlenge holdbarheten etterpå. Se liste under med oppbevaringstider. Kjøttet bør fryses i passende serveringsvennlige stykker. Det kan være lurt å forkjøle kjøttet i kjøleskap. Det er og lurt å datomerke pakkene og skrive hva de innholder. Kjøtt tines opp i kjøleskap.

Disse tidene kan variere etter innfrysning, behandling, alder osv. Men tidene viser litt når smaken forandrer seg på varen.

Oksekjøtt: Holder 10-12 måneder ved -18 grader

Kalvekjøtt: Holder 6-8 måneder ved -18 grader

Magert svinekjøtt: Holder 6-8 måneder ved -18 grader

Fett svinekjøtt: Holder 3-4 måneder ved -18 grader

Lammekjøtt: Holder 10-12 måneder ved -18 grader

Koteletter: Holder 6-8 måneder ved -18 grader

Terninger av magert kjøtt: Holder 9 måneder ved -18 grader

Terninger av fett kjøtt: Holder 4 måneder ved -18 grader

Kjøttdeig: Holder 4 måneder ved -18 grader

Kokt kjøtt: Holder 2-3 måneder ved -18 grader

Røkte kjøttvarer: Holder 2-4 måneder ved -18 grader

Bacon: Holder 4-6 måneder ved -18 grader

Høns og kylling: Holder 8-10 måneder ved -18 grader

And og gås: Holder 3-5 måneder ved -18 grader

Kalkun: Holder 8-10 måneder ved -18 grader

Småvilt: Holder 3 måneder ved -18 grader

Elg: Holder 10-12 måneder ved -18 grader

Frysing av ferdige retter og annet

Det er mange ferdige retter som kan fryses, og det er en enkel måte å variere kosten på. Og man kan lage opp mye av en rett for så å fryse ned i porsjoner. Noe egner seg ikke til frysing:

Mat med mye majones, mat med mye stivelse(som poteter),ris, pasta, salatblader, fete sauser og en del krydder som blir bitre (paprika, karri, ingefær, hvitløk, korinader, merian, muskatt, salvie, timian, sennep, anis og vanilje.

Ferdige retter avkjøles før frysning og pakkes i egnet emballasje. Det er lurt å krydre etter frysning.

Kjøttretter: Magre retter holer seg opp til 7 mnd, mens fete ca 4 mnd. Dette gjelder både med og uten saus.

Supper: Veldig bra egnet. Holder seg i 8 mnd.

Potetretter: Poteter blir ikke så bra med frysing, men potetmos er bedre.

Grønnsakretter: Egner seg godt til frysing. Kokes ferdige etter frysing.

Salater av grønnsaker: Rå grønnsaker kan fryses, men det tilsettes sitron pga misfarving

Bakverk: Egner seg bra. Holder 1-3 mnd.

Egg: Fryses uten skall og skilt i hvite og plomme.Plommer tilsettes 2%salt eller 5% sukker etter bruk. Plomme og hvite kan fryses sammen hvis de piskes.

Meieriprodukter: melk, fløte, ost(kunn fete) og smør kan fryses.

Krydder: Disse er egnet til frysing:Spisskummen, laurbær, kapers, pepperrot, kanel, nellik og kakao

Krydderurter: Fryses friske og hele, eller hakket i isterninger.

Kraft: Egner seg godt til frysing.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...