Gjest Skrevet 13. januar 2008 #1 Skrevet 13. januar 2008 (endret) Ja, så har jeg fått meg en litt større fryser og da lurer jeg litt. Hvor lenge kan stekte kjøttkaker være fryst? Endret 13. januar 2008 av Gjest
Pludre Skrevet 14. januar 2008 #2 Skrevet 14. januar 2008 Hei Det kommer an på hvor kaldt det er i fryseren din, her er noen tips: Frysing av kjøtt Generelle innfrysningsregler gjelder for kjøtt også. All slags kjøtt kan fryses. Det er viktig med rask innfrysning, for å forlenge holdbarheten etterpå. Se liste under med oppbevaringstider. Kjøttet bør fryses i passende serveringsvennlige stykker. Det kan være lurt å forkjøle kjøttet i kjøleskap. Det er og lurt å datomerke pakkene og skrive hva de innholder. Kjøtt tines opp i kjøleskap. Disse tidene kan variere etter innfrysning, behandling, alder osv. Men tidene viser litt når smaken forandrer seg på varen. Oksekjøtt: Holder 10-12 måneder ved -18 grader Kalvekjøtt: Holder 6-8 måneder ved -18 grader Magert svinekjøtt: Holder 6-8 måneder ved -18 grader Fett svinekjøtt: Holder 3-4 måneder ved -18 grader Lammekjøtt: Holder 10-12 måneder ved -18 grader Koteletter: Holder 6-8 måneder ved -18 grader Terninger av magert kjøtt: Holder 9 måneder ved -18 grader Terninger av fett kjøtt: Holder 4 måneder ved -18 grader Kjøttdeig: Holder 4 måneder ved -18 grader Kokt kjøtt: Holder 2-3 måneder ved -18 grader Røkte kjøttvarer: Holder 2-4 måneder ved -18 grader Bacon: Holder 4-6 måneder ved -18 grader Høns og kylling: Holder 8-10 måneder ved -18 grader And og gås: Holder 3-5 måneder ved -18 grader Kalkun: Holder 8-10 måneder ved -18 grader Småvilt: Holder 3 måneder ved -18 grader Elg: Holder 10-12 måneder ved -18 grader Frysing av ferdige retter og annet Det er mange ferdige retter som kan fryses, og det er en enkel måte å variere kosten på. Og man kan lage opp mye av en rett for så å fryse ned i porsjoner. Noe egner seg ikke til frysing: Mat med mye majones, mat med mye stivelse(som poteter),ris, pasta, salatblader, fete sauser og en del krydder som blir bitre (paprika, karri, ingefær, hvitløk, korinader, merian, muskatt, salvie, timian, sennep, anis og vanilje. Ferdige retter avkjøles før frysning og pakkes i egnet emballasje. Det er lurt å krydre etter frysning. Kjøttretter: Magre retter holer seg opp til 7 mnd, mens fete ca 4 mnd. Dette gjelder både med og uten saus. Supper: Veldig bra egnet. Holder seg i 8 mnd. Potetretter: Poteter blir ikke så bra med frysing, men potetmos er bedre. Grønnsakretter: Egner seg godt til frysing. Kokes ferdige etter frysing. Salater av grønnsaker: Rå grønnsaker kan fryses, men det tilsettes sitron pga misfarving Bakverk: Egner seg bra. Holder 1-3 mnd. Egg: Fryses uten skall og skilt i hvite og plomme.Plommer tilsettes 2%salt eller 5% sukker etter bruk. Plomme og hvite kan fryses sammen hvis de piskes. Meieriprodukter: melk, fløte, ost(kunn fete) og smør kan fryses. Krydder: Disse er egnet til frysing:Spisskummen, laurbær, kapers, pepperrot, kanel, nellik og kakao Krydderurter: Fryses friske og hele, eller hakket i isterninger. Kraft: Egner seg godt til frysing.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå