Smørblomsten Skrevet 13. januar 2008 #1 Skrevet 13. januar 2008 (endret) Hvordan unngår dere at soppen ligger og "bader" i vann under steking i stekepanne? Jeg prøver å ta i litt og litt, og ha det på høy varme, men likevel er ofte resultatet at det kommer mye væske/vann.... MÅ man bruke smør i panna, eller ok med olje? Kan dette være årsaken? Det samme gjelder forsåvidt kjøttdeig, og frossen kyllingfilet!!!! Endret 13. januar 2008 av Smørblomsten
Gjest Audrey Horne Skrevet 13. januar 2008 #2 Skrevet 13. januar 2008 Jeg tørrsteker sopp på høy varme og passer på å ha lite av gangen i pannen. Bruker ikke noe fett i pannen, og tar i krydder og eventuell olje tilslutt.
Gjest Gjest Skrevet 13. januar 2008 #3 Skrevet 13. januar 2008 Dett kommer vel alltid ut vann under steking av sopp, men det er lurt å tørrsteke dem først til vannet er fordampet, og så ha på smør eller olje og krydder (begge deler går bra, smør gir kanskje bedre smak, men det kommer an på hva du skal ha soppen til...) og steke videre.
Smørblomsten Skrevet 13. januar 2008 Forfatter #5 Skrevet 13. januar 2008 Jeg heller det av. Ja men da blir den så "dvask" og lite innbydende...
Gjest Audrey Horne Skrevet 13. januar 2008 #6 Skrevet 13. januar 2008 Må kanskje legge til at det ikke blir noe vann i pannen om du gjør slik jeg beskriver. Alt vann fordamper og soppen blir tørr og får stekeskorpe.
Gjest Eurydike Skrevet 13. januar 2008 #7 Skrevet 13. januar 2008 Jeg varmer opp pannen skikkelig, har i olje og litt smør, og så sopp (ikke mye om gangen). Så lar jeg soppen ligge stille i pannen en god stund til jeg ser at den begynner å trekke seg sammen og har fått fin stekeskorpe på den ene siden før jeg rører litt og vender på den. Salt og pepper has i mot slutten.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå