Gjest AE Skrevet 10. januar 2008 #1 Skrevet 10. januar 2008 Noen som har en god oppskrift på focaccia?
Gjest rikkerikke Skrevet 10. januar 2008 #2 Skrevet 10. januar 2008 Denne til Bølgen og Moi er jeg fornøyd med: 30g gjær 6 dl lunkent vann 300 g. durumhvete 500 g hvetemel 2 ss sukker 1 ts salt 1 kvist rosmarin (tørket kan brukes) 1 hvitløksfedd olivenolje grovt salt, gjerne maldonsalt.- min erfaring 1. Smuldre gjæren og rør den ut i vannet. Tilsett durumhvete, mesteparten av hvetemelet og sukker og salt. Arbeid deigen til den blir glatt og fin. Tilsett mer mel hvis deigen virker klissete og kleber til fingrene 2. La deigen heve under et klede på et lunt sted i ca 1/2 time 3. Ta deigen ut på bakebordet. Arbeid den godt sammen. Kjevle den ut til en stor firkant. Legg deni en smurt liten langpanne 30 x 40 cm eller dekk pannen med bakepapir (anbefales). 4. Bland Rosmarin hvitløk og litt olje i en morter. Fordel blandingen over deigfirkanten. bruk fingrene og lag samtidig de karakteristiske hullene i deigen. Dryss litt grovt salt over. 5. La heve i ca 1/2 time 6. Stek brødet ved 200 grader i ca 25 minutter. Lykke til!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå