Gå til innhold

Oppskrift på focaccia ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest rikkerikke
Skrevet

Denne til Bølgen og Moi er jeg fornøyd med:

30g gjær

6 dl lunkent vann

300 g. durumhvete

500 g hvetemel

2 ss sukker

1 ts salt

1 kvist rosmarin (tørket kan brukes)

1 hvitløksfedd

olivenolje

grovt salt, gjerne maldonsalt.- min erfaring

1. Smuldre gjæren og rør den ut i vannet. Tilsett durumhvete, mesteparten av hvetemelet og sukker og salt. Arbeid deigen til den blir glatt og fin. Tilsett mer mel hvis deigen virker klissete og kleber til fingrene

2. La deigen heve under et klede på et lunt sted i ca 1/2 time

3. Ta deigen ut på bakebordet. Arbeid den godt sammen. Kjevle den ut til en stor firkant. Legg deni en smurt liten langpanne 30 x 40 cm eller dekk pannen med bakepapir (anbefales).

4. Bland Rosmarin hvitløk og litt olje i en morter. Fordel blandingen over deigfirkanten. bruk fingrene og lag samtidig de karakteristiske hullene i deigen. Dryss litt grovt salt over.

5. La heve i ca 1/2 time

6. Stek brødet ved 200 grader i ca 25 minutter.

Lykke til!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...