Gå til innhold

Kokte poteter (rester)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har lyst til å lage noe med potetrester som jeg har stående.

Kokte ferdigskrellede.

Hva kan jeg lage med de?

Utenom å steke de i stekepanna til stekt egg?

Skrevet

Jeg synes potetmos blir best når den lages av poteter som er kokt dagen før. Da moser jeg ganske enkelt potetene med en potetstapper før jeg har dem i en kjele og rører inn litt melk mens jeg varmer forsiktig opp. Tilsatt litt hvitløk og purre og smakt til med salt og pepper, er det f.eks. godt til fisk.

Av og til "luner" jeg dem litt, deler dem i biter og lager en enkel potetsalat med løk, tomater, kikerter og fersk basilikum hvis jeg har. Har over litt god olivenolje og smaker til med salt og pepper.

Noe som kanskje er litt mer sært, men som jeg gjør, er å spise kalde kokte poteter på brød med f.eks. litt kaviar eller makrell i tomat på.

Skrevet

Jeg spiser det også på skive :)

men hvordan luner du dem

"blond"

Skrevet

Jeg deler dem i biter og varmer dem forsiktig i litt skummet melk som jeg siler av etterpå. Du kan selvfølgelig også bruke vann, men da synes jeg de blir "vassne".

Gjest Badiane
Skrevet

Jeg synes kokte, skrelte poteter er blant de mest anvendelige restene som finnes. Som Leo sier, kan du lage potetstappe av dem. Dessuten passer de godt i omelett, i fiskegrateng, og i alskens gryter og supper, så lenge du tilsetter dem helt mot slutten. For øvrig er stekte poteter veldig godt, og det passer til mye mer enn speilegg! :)

Skrevet
Jeg synes kokte, skrelte poteter er blant de mest anvendelige restene som finnes.

Jeg også! Faktisk så anvendelige at jeg nøyer med med å koke poteter 2 - 3 ganger i uken. De som påstår at det tar 15 - 20 minutter å koke poteter lyver nemlig hemningsløst, men er potenten allerede ferdig kokt, tar de jo bare noen minutter å tilberede. Når man først er i gang med å skrelle og koke poteter, tar det imidlertid minimalt med ekstra tid å skrelle og koke noen ekstra.

Stekte poteter sies å være usunt, men stekt i en teskje olje i en teflonpanne, er det jo begrenset hvor mye fett de kan inneholde... Det går dessuten helt fint å bare varme dem opp igjen også.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...