Cilla Skrevet 22. april 2003 #1 Skrevet 22. april 2003 Kan jeg bruke vaniljesukker i stedet for en vaniljestang, i så fall hvor mye vanilje sukker tilsvarer frøene fra en vaniljestang?
Gjest Tristessa Skrevet 22. april 2003 #2 Skrevet 22. april 2003 Tja, gjør som meg du... Stikker vaniljestengende nedi vanlig sukker og lar sukkeret trekke til seg smaken. Mye bedre på den måten, det blir nemlig litt klinete å skrape ut frø for hver omgang. Dette går også fint med brukte vaniljestenger, etter at de har blitt brukt, kan du nemlig bare skylle av dem, tørke lett og stikke nedi sukkeret igjen. Rist på glasset av og til, vanilje avgir nemlig litt fuktighet som kan få sukkeret til å klumpe seg. Derfor skal en helst unngå å bruke melis til denne type oppbevaring...
Cilla Skrevet 22. april 2003 Forfatter #3 Skrevet 22. april 2003 Når en ikke har vaniljestang i hus da? Det var ihvertfall situasjonen hos meg 1.påskedag.....
Gjest Jamila Skrevet 23. april 2003 #4 Skrevet 23. april 2003 Litt sent nå, men jada, klart du kan bruke vaniljesukker dersom du ikke har! Hvis jeg skulle lagd pannacotta eller lignende hadde jeg nok kjøpt vaniljestang så jeg hadde liggende til neste gang, men for 1. påskedag så er vaniljesukker et helt greit substitutt. Håper det gikk bra, da!
Cilla Skrevet 23. april 2003 Forfatter #5 Skrevet 23. april 2003 Det var en is jeg skulle lage for jeg skulle få besøk. Etter å ha vært på alle bensinstasjonene og storkioskene her jeg bor, og ikke fant, laget jeg noe annet som jeg hadde alle ingrediensene. Kjedelig hvis det ikke blir bra når man får gjester.
Gjest Tristessa Skrevet 23. april 2003 #6 Skrevet 23. april 2003 Fader, så jeg hadde lest feil. Sorry, Cilla, sånn kan det gå når jeg i all KG-iver glemmer å ta på meg brillene. Og jeg ville nå aller helst brukt vaniljestang uansett.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå