Gå til innhold

Har masse egg til overs, noe å bruke dem på?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har en hel eske med egg til overs og de går ut på dato imorgen. Kjedelig å kaste dem alle sammen og da.. Noen som vet om noe greit man kan lage ut av disse eggene?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

kan lage pannekake eller vaffle?:)

Men selv om det står at de går ut på dato i morgen, så gjør det ingen ting om du bruker de noen dager på "overtid". Det har jeg gjort mange ganger og har ikke smakt forskjell...

Skrevet

Egg har mye lenger holdbarhet enn det som står på pakka, siden denne er Eu-tilpasset. Så du kan bruke eggene i ca 3 måneder til uten problemer.

Skrevet

"3 måneder" ? så lenge?

Skrevet

Prior sier jo det selv at du kan bruke dem langt på overtid.

Jeg lover at du kjenner det på lukta om de er råtne!

Skrevet

Datoen som står på egg er jo kun satt ut i fra et EU-regulativ. Egg kan trygt brukes hvertfall 3 måneder over datoen. Som sagt over - du lukter det garantert med en gang om de er blitt dårlige.

Jeg er vanligvis ekstrem med holdbarhetsdatoer, kaster konsekvent alt over holdbarhetsdatoen, om det er hermetikk eller lomper spiller ingen rolle. Sjekker konsekvent dato på alt jeg kjøper i butikken (utrolig mye dårlig og utgått holdbarhet i alle butikker..)

Men egg har jeg altså lært meg til å bruke over datoen som står på kartongen...

Gjest Veronica Mars
Skrevet

Sier meg enig her, egg kan brukes lenge etter holdbarhetsdatoen.

Gjest Blondie65
Skrevet

Ellers er jo omelett godt. Det kan lages i mange varianter.

Skrevet

Lag en stor og deilig omelett. Har du fremdeles egg til overs kan du alltids mekke sammen en eggesuffle.

Skrevet

Ja, jeg er ekstrem på holdbarhetsdatoer jeg og. Kaster alt som går ut, gjerne den dagen, eller dagen før datoen.

Men da kan jeg forsøke å la dem stå litt til da :)Takk for hjelpen folkens!

Skrevet

Når egg begynner å bli dårlige blir de mer "vannete" enn slimete om du skjønner. Altså eggehvitene blir tynne. Og så lukter de ikke godt.

Skrevet

Fant dette på en side og tror det faktisk stemmer..

du kan sjekke om egget er råttent slik: putt egget i et glass med vann. hvis det synker er det spiselig. hvis det flyter opp til overflaten er det råttent. ...
Skrevet

Ellers syns jeg det er greit å lage sukkerbrød når jeg har mye egg til overs, de kan fryses til en passende anledning.

I dag lagde jeg karamellpudding, den skal det også en del egg i.

Gjest Fjellsippa
Skrevet
Ellers syns jeg det er greit å lage sukkerbrød når jeg har mye egg til overs, de kan fryses til en passende anledning.

I dag lagde jeg karamellpudding, den skal det også en del egg i.

Hvis du skal ha selskap i morgen anbefaler jeg karamellpudding eller creme brulet til dessert. Da går det en del egg. Hvis du lager creme brulet bruker du kun eggeplommene. Da kan du fryse hvitene, og bruke senere.

Skrevet

Noen tips til hva man kan bruke bare eggehvitene til? Og hvordan funker det hvis man fryser det ned, er de like bra når man tiner de igjen?Jeg har lagd creme brulee med 6 eggeplommer idag nemlig, så har lurt på hva jeg skal gjøre med hvitten...

Skrevet

Hva med å lage marsipan?

Gjest Dalwhinnie
Skrevet
Noen tips til hva man kan bruke bare eggehvitene til? Og hvordan funker det hvis man fryser det ned, er de like bra når man tiner de igjen?Jeg har lagd creme brulee med 6 eggeplommer idag nemlig, så har lurt på hva jeg skal gjøre med hvitten...

6 eggehviter er akkurat det du trenger til Nigellas fantastiske (og enkle) sjokolade-pavlova. Den skal vi ha til dessert i morgen kveld.

Gjest =tentacle=
Skrevet (endret)

Eggehvitene kan brukes i nøttebunn som fryses til passende anledning.

*Begynte å lese tråden nedenfra, kopierte visst nesten Brunhilde, sorry.

Endret av =tentacle=
Skrevet

Vi har høner selv og de stempler ikke eggene de legger. Allikevel holder de lenge! Du kan trygt bruke eggene både en uke og en måned eller to etter stemplingsdatoen!

Skrevet

Eggehvite er jo kjempegreit å lage marengs av. Greit å ha i en boks og bruke som garnityr til iskrem, eller bare som en søt munnfull til kaffen.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...