Gå til innhold

Natron vs. Bakepulver


~Mocca~

Anbefalte innlegg

Jeg skal bake noen småkaker nå, og så har jeg bare bakepulver, kan jeg bruke dette i stede for natron som står i oppskriften? Det skal være 1/2ts natron oppi, hvor mye bakepulver tilsvarer dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jada, det går helt fint, men det er 5 ts bakepulver til 1/2 ts natron.

Mvh kokk

Det stemmer ikke med kokeboka mi hvertfall, og jeg har brukt den "1/2 ts natron = 1 ts bakepulver-regelen" flere ganger og vellykket :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Fjellsippa
Det stemmer ikke med kokeboka mi hvertfall, og jeg har brukt den "1/2 ts natron = 1 ts bakepulver-regelen" flere ganger og vellykket :)

Hvis det er en helt vanlig liten oppskrift du skal bake, holder det med en ts bakepulver.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jaja, cookisene ble noe av det mest mislykkede jeg noen gang har laget.. Rett i søpla med de..

Uffda, kanksje du skal følge kokkens forslag neste gang.. Sorry :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fjellsippa
Jaja, cookisene ble noe av det mest mislykkede jeg noen gang har laget.. Rett i søpla med de..

Uff da. Bedre lykke neste gang. :troest:

Det er jo ikke sikkert at det hadde noe å gjøre med at du brukte bakepulver i stedet for natron da. På hvilken måte ble de mislykket?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Neida, det er ikke sikkert at det er bakepulver/natron som gjorde at de ble mislykket. Tja, hva skal man si, cookisene fløyt utover og så ut som havreflarn når jeg tok de ut.. Heeeelt tynne og bare grusomme.. Så jeg tror det må være en feil i oppskriften..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fjellsippa
Neida, det er ikke sikkert at det er bakepulver/natron som gjorde at de ble mislykket. Tja, hva skal man si, cookisene fløyt utover og så ut som havreflarn når jeg tok de ut.. Heeeelt tynne og bare grusomme.. Så jeg tror det må være en feil i oppskriften..

Ja, nå skal de jo flyte utover da. Men dine fløt kanskje mer utover enn vanlig. Ikke godt og si hvorfor, men kanskje det var for lite mel. Smakte de stygt også da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ja, det er nok det at det er lite mel i de, men jeg fulgte bare oppskriften som jeg fant på nettet....

De var slitsom å spise, så seige... :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...