Meaty Skrevet 28. desember 2007 #1 Skrevet 28. desember 2007 Min kjære samboer ga meg espressomaskin til jul, og siden jeg ikke har noen som helst erfaring med slikt så er det et par ting jeg lurer på. Og ja, jeg har lest bruksanvisningen godt Når man skal "trykke sammen" kaffepulveret i den filtersaken (fagsjargong her ja...not), skal man da presse alt man er god for? Jeg har prøvd å presse så hardt jeg klarer men da sitter jo gruten dønn fast etterpå og den må pirkes ut i stedet for å bare bankes ut når kaffen er ferdig. Jeg har hørt at espresso skal ta 20-25 sekunder å lage hvis kaffen er riktig malt, men hva menes med dette? Er det tiden det tar fra det øyeblikket man setter i gang bryggingen og til espressokoppen er full? Og en annen ting: Jeg har sett etter en sånn metallmugge på ca. en halv liter som man kan steame melken i, men den jeg fant i en kaffebutikk kostet jo hærenfløttemeg 300 kroner! Er det noen som vet om billigere sånne? Tar også gjerne i mot tips om gode merker av siruper/ smakstilsetninger Den beste cappuchinoen jeg har smakt var på Tim Horton's i Canada og den het french vanilla....
Gjest Gjest Skrevet 29. desember 2007 #2 Skrevet 29. desember 2007 http://temperato.no/index.php?option=com_c...&Itemid=123 http://www.kaffe.no/index.php?top=1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå