Gå til innhold

Middagstips?


Tuddelidu

Anbefalte innlegg

Heia! :)

Har fryseren min full av kyllingfilet og løvbiff!! Noen som har noen forslag til hva jeg kan lage? (Noe enkelt, litt billig...) Bor på et lite sted, så alle mulige slags rare ting, er litt vanskelige å skaffe :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hamstrer kyllingfilet når vi er i Sverige jeg og har en del favoritter. Mye av det er sånne ferdige pose/pakke-retter.

Jeg kjøper pakker med Chicken Curry, Tandoori Chicken o.l. Ikke verdens aller beste, men det smaker ikke så verst!

Uncle Bens sauser er gode til kylling. Min favoritt er Tikka Masala.

Ellers lager jeg ofte kylingfilet med ris og en god saus.

Min favoritt er Karry-saus.

I butikken finner du masse posesauser som paser til kylling. De er faktisk ikke så verst.

Ellers kutter jeg filetene i strimler og steker sammen med grønnsaker og en wok-saus eller lager middags-sandwicher med kyllingfilet i skiver, salat o.l.

Løvbiff er jeg ikke så glad i selv, men de kan spises i Pita-brød med masse godt ved siden av. Eller den klasiske med Pommes Frites.

Del biffene opp i strimler, og enår de er nesten ferdigstekt, så kan du lage "nesten-kebab". De kan også serveres med ris, potetmos e.l.

Dette var alt jeg kom på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har prøvd noe av det, men tenkte kanskje jeg skulle imponere med noe hjemmelaget :)

Jeg, eller mamma da, hamstrer også kyllingfilet i Sverige, så jeg har nok noen kilo liggende :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Brunhilde

Jeg pleier å gjøre omtrent som følger:

1 hel hvitløk - skrelles

1/3 l kremfløte

Basilikum

Oregano

Masse kvernet pepper

Salt etter behag

Alt dette lar jeg koke over svak varme til det blir saus, tar lang tid, og krever mye røring så det ikke svir seg.

Steker kyllingfiltene - krydder etter smak.

Serveres med nykokt tagliatelle (eller spaghetti) - med parmesan over.

Snaddermat!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan også anbefale og steke kyllingfilleter i ovnen.

PLeier å ta litt pesto som marinade, legge godt på, og så inn i ovnen på 200 grader i ca 20 min.

Dette serverer jeg sammen med noisetter (kjøpes ferdig, og skal også inn i ovnen i 200 grader i 20 minutter) og noe grønnsaker.

LAgde dette igår - namm!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Minnie Emmerdale
Noisetter? Hva er noisetter? :)

Pommes Noisettes er små friterte potetkuler som er myke inni (nesten som potetmos), disse kjøpes ferdig i frysedisken (Frionor) eller du kan lage de selv med varm olje og ett lite kulejern (noisettejern)

Minnie

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde to løvbiff i fryseren, men ikke så mye annet å velge i.

Kokte poteter, gulrøtter, brokkoli og laget en litt sterk brunsaus til. Og tyttebær, samt purre.

Løvbiffen kan du også steke og dele i biter - og bruke i stedet for kjøttdeig i gryter, på pizza el.lign. Eller legge den i marinade, steke og lage kebab...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg serverer ofte en av to følgende kyllingformer:

- begge er bare helt nydelige..

Kyllingfiletene skjæres i biter og stekes

1 pk. bacon klippes i 4 og stekes

1 eske cherry-tomater

1 "beger" mini mozzarella

Alt blandes i en ildfast form - dryss over pinjekjerner eller chashewnøtter og stekes i ovenen 10-15 minutter (180 grader). Serveres med grønn salat og ris - eller bare med loff...

Kyllingfilet - skjæres i biter (ikke for store) - stekes

1 boks kyllingsuppe (Heinz)

1/2 beger Cream Fresh (kan bruke lettrømme - evt. i nødsfall litt matfløte)

Karry (passe mengde :D )

1/2 boks mais (eller en hel liten)

1/2 paprika - i små biter

2-3 skiver stangselleri - i små biter

1 løk - finhakket

150-200 g hakkede mandler

Alt blandes sammen - has i ildfast form - på toppen legges et lag av knust potetgull og revet ost (blandet sammen)

Stekes i ca 15 min - til det er gyldent ... serveres også med grønn salat/ris evt. loff.

Håper dette faller i smak

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk denne oppskriften på mail fra en kompis her om dagen. Har ikke rukket å prøve den enda, men den ser skikkelig godt ut:

Gorgeous chicken korma:

1 ss vegetabilsk olje

1 løk

3,5 dl naturell yoghurt

2 dl fløte

25 g smør

1/2 ts salt

1 ts gurkemeie

2 ts chilipulver (sterk type)

3 fedd hvitløk, knust

3 ss malte mandler

4x100 g benløse og skinnløse kyllingbryst/kyllingfileter, hver kuttet i 6 biter

ristede mandelflak

fersk koriander (valgfritt)

nanbrød eller ris

salat av agurk og rød løk

Finhakk løk og fres den i olje til den er myk.

Ha yoghurt, fløte, smør, salt, gurkemeie, chili, hvitløk og mandler i

foodprosessor og kjør til det er godt blandet.

Plasser kyllingbitene i en smurt ildfast form og hell over blandingen du

lagde over.  Stek på 200 grader i 30 min. eller til kyllingen er ferdig.

Strø over mandelflakene og evt. koriander ved servering.

Serveres med nanbrød/ris/salat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sier bare en ting:TIKKA MASALA

Kjøp en eske, som inneholder:

1 pose saus

1 marinade pose til kyllingen

1 pose ris ( mer enn nok)

Kjøp til feta ost, og lag en god salat. :D

Noe av det beste jeg har smakt EVER

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...