Gå til innhold

Dessert til nyttårsaften


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi blir fire voksne på nyttårsaften og skal spise elgkjøtt til hovedrett. Det jeg funderer på nå er hva jeg skal lage til dessert. Har noen tips til en dessert som kan lages litt tid i forveien og som ikke er altfor "tung"?

Forrett tror jeg blir bruschetta, men jeg funderer litt på denne også, så tar gjerne i mot forrett-tips også :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Vi har hatt crème brûlée noen år og funnet ut at det fungerer utmerket til tunge middager. I tillegg kan den lages dagen før og oppbevares i kjøleskap, så bare drysser du med brunt sukker og karamelliserer.

Gjest nextlife
Skrevet
Vi har hatt crème brûlée noen år og funnet ut at det fungerer utmerket til tunge middager. I tillegg kan den lages dagen før og oppbevares i kjøleskap, så bare drysser du med brunt sukker og karamelliserer.

Signerer denne. Dersom du i tillegg serverer en frisk sorbet sammen med Creme bruleèn blir den veldig frisk. Min favorittsorbet til dette bruk er rips/bringebær med litt frisk peppermynte eller sitronmelisse.

Skrevet

Jeg syns det er veldig godt med en god hjemmelaget fruktsalat med krydderlake og is til dessert etter elgkjøtt. Krydderlaken gjør fruktsalaten litt mer spennende.

Gjest Blondie65
Skrevet

Jeg synes også at en god fruktsalat er det beste etter et tungt måltid, men det skal legges til at jeg har melkeproteinintoleranse så jeg kan ikke spise fløteis eller puddinger.

Et annet godt alternativ er lune bær over is. Bjørnebær f.eks.

Skrevet

Jeg syns creme brulee (eller brent krem) er helt bortkastet å spise. Det smaker jo ingenting?

Er enig med de som foreslår fruktsalat. Det er friskt og godt etter en tung hovedrett.

Gjest Eurydike
Skrevet (endret)

Jeg elsker en god crème brûlée! :)

Når den er som den skal er den en enkel, men perfekt kontrast mellom smaken og konsistensen av myk vaniljekrem og knasende knekk/karamellokk.

Men at det er en lett dessert er jeg ikke helt enig i - den består jo stort sett av eggeplommer, fløte og sukker. Selv har jeg lurt på å lage crema catalan til nyttårsdessert, dvs smaksatt med sitrus og kanelstang. Ser for meg at den blir litt friskere. Men jeg leter fortsatt etter en oppskrift som ser lovende ut (forslag mottas med takk! ;) ).

Ellers kan man også ha friske bær i selve crème brûléen.

Edit: endret lenke

Endret av Eurydike
Skrevet

Har ikke prøvd denne selv, men den så utrolig deilig ut da Lian laget den på TV. Har kjøpt ingrediensene, så en test er like rundt hjørnet...

Bær-dessert

Ingredienser:

1\2 vaniljestang

2 dl fløte

4 pasjonsfrukt

100 g hvit sjokolade

200 g søt kondensert melk

1 kg frosne bær

Kok opp fløte og vaniljestang. Hakk sjokoladen i grove biter. Hell sjokoladen og kondensert melk i fløten og bland sammen. Bærene taes ut 30 min før servering, legges i glass og hell over sausen.

Skrevet

Vi spiser fåre-ribbe jul og nyttårsaften, og mannen elsker riskrem, så da lager jeg alltid det.

Jeg og ungene spiser som regel iskake siden vi ikke er så glad i riskrem.

Skrevet

Hjemmelaget sjokolademousse med en dæsj congac .... lages tidligere på dagen, serveres med kransekakestenger el vaniljesaus

Nydelig!!!

Skrevet

Hos oss har fruktsalat blitt en tradisjon på nyttårsaften. Gjerne luksusvarianten.

Vi deler stort sett en frisk ananas i to på langs og tar ut innholdet av skallet. Så lager vi fruktsalat av fruktkjøttet blandet med det vi liker best av frukt og bær. Blander i litt hakket sjokolade og hakkede nøtter. Serveres med vaniljesaus eller pisket krem.

Skrevet

Takk for tips, folkens :bukke:

Både creme brulee og den bærdesserten som trillund la ut så fristende ut, så de skal prøves til senere. Jeg falt på pannacotta med bringebærsaus denne gangen, mest fordi jeg mangler ildfaste porsjonsformer til creme brulee også er jeg veldig glad i pannacotta.

Gjest Gjest_sandra82_*
Skrevet

Vi skal ha grillet ananas salat til forett, med no chilli og urter...tenkte selv på bruschetta, men er ikke no særlig glad i norske tomater..

til dessert skal vi ha sjokolade fondant, med is og jordbær coulis.. det eneste jeg må gjøre er å steke dem i 15min og rett på tallerken...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...