Gjest Gjest Skrevet 25. desember 2007 #1 Skrevet 25. desember 2007 Ja, dette skal altså tine i ca et døgn, og jeg var litt sen med å ta ut pakken fra fryser'n. Den står nå på benken. Vil det bli helt mislykka hvis tinetiden blir halvert? Eller kan jeg kompensere på noe vis ved å tine noen timer i romtemperatur? Eller er dette fyfy mtp bakterier?
LilleBille Skrevet 25. desember 2007 #2 Skrevet 25. desember 2007 Jeg har flere ganger tint på benken - og har ikke merket noe forskjell. Har heller ikke gjort noe spesielt i forhold til steking - annet enn det jeg pleier å gjøre. Liker bedre langsteking - så i stedet for å steke 1t 15 min på 180 grader - bruker jeg 150-160 og steketid på nærmere to timer - blir utrolig saftig. (setter evt. opp temperaturen på slutten - om det trengs etter å ha sjekket om kjøttsaften er klar)
Gjest Gjest Skrevet 25. desember 2007 #3 Skrevet 25. desember 2007 Jeg har flere ganger tint på benken - og har ikke merket noe forskjell. Har heller ikke gjort noe spesielt i forhold til steking - annet enn det jeg pleier å gjøre. Liker bedre langsteking - så i stedet for å steke 1t 15 min på 180 grader - bruker jeg 150-160 og steketid på nærmere to timer - blir utrolig saftig. (setter evt. opp temperaturen på slutten - om det trengs etter å ha sjekket om kjøttsaften er klar) Så bra!! Det skal jeg prøve i dag, langsteking. Tok den ut kl 11 ca, kan den ligge der til kl 17-18 da? Eller i kjøleskap de siste timene?
LilleBille Skrevet 25. desember 2007 #4 Skrevet 25. desember 2007 Jeg ville latt den ligge på benken - det tar tid å tine - dessuten bør kjøttet ikke være kaldt når du setter det inn i ovnen.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå