lulle Skrevet 22. desember 2007 #1 Skrevet 22. desember 2007 Har noen en god og lettvint (for en ikke gorumekokk) oppskrift på hjemmelaget vaniljeis? I noen av oppskriftene jeg har funnet står det at isen skal røres i (jeg har ikke ismaskin) slik at den ikke krystalliserer seg. Har det samme virkning om en legger et tynt lag cellofan over ( slipper en da å røre..) Laget i fjor som ble kjempegodt, men har glemt oppskriften :-/
Gjest Gjest Skrevet 22. desember 2007 #2 Skrevet 22. desember 2007 Her er en isoppskrift, hvis du skal lage vaniljeis ville jeg tilsatt ca 1 ts vaniljesukker (evt litt mer) eller smakt til vaniljeessens i den piskede kremen: Iskrem 3-4 eggeplommer (alt etter størrelsen) 3 ss melis 3 dl kremfløte Fremgangsmåte: Visp eggeplommene luftig med melisen. Visp fløten stiv. Velg ønsket smak og bland det inn i fløtekremen. Før den blandes med eggedosisen. Frys 4-5 timer eller i ismaskin. Hvis du ikke bruker ismaskin er det lurt å røre i isen en gang i blant slik at det ikke danner seg for mye iskrystaller. Ta isen ut av fryseren litt før servering. Lag kuler med isskje eller server fra bollen. ---- Jeg har brukt denne oppskriften (og rørt inn bær kokt med sukker) og synes isen blir kjempegod Angående røring vs cellofan - jeg ville rørt jeg. Det er jo mye vann i eggene og fløten, så is kan krystallisere seg selv om det ikke kommer inn mer vann fra miljøet i fryseren. Dessuten er det kjipt å kaste bort arbeid og råvarer. Det holder å røre sånn en gang i timen.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå