Gå til innhold

Tilbehør til and


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi er invitert på and, og fikk beskjed om å ta med oss noe til den. Jeg foreslo waldorf og de svarte ja, men i ettertid er jeg blitt litt i tvil. Passer waldorf? Forslag til noe annet? Jeg regner med at annet (poeteter? ris? grønnsaker?) er det vertskapet selv som står for.

Videoannonse
Annonse
Gjest Eurydike
Skrevet

Fruktbasert tilbehør til and er jo klassisk, så sånn sett er waldofsalat ikke dumt, men jeg kan ikke helt forestille meg en majonesbasert salat til and (som jo er både fett og kraftig).

Hva som ellers kunne passe kommer jo veldig an på tilberedningen av anden og øvrig tilbehør. Men kanskje en form for hjemmelaget rødkål kan være et alternativ?

Skrevet
Hva som ellers kunne passe kommer jo veldig an på tilberedningen av anden og øvrig tilbehør. Men kanskje en form for hjemmelaget rødkål kan være et alternativ?

Jeg skulle til å foresl rødkål jeg også, så her tenker vi åpenbart likt :ler:

Ellers har jeg hatt suksess med kastanjepure til and. Du får kjøpt den ferdig på typisk delikatessebutikker og slikt, eller du kan lage den selv av moste kastanjer og matfløte.

Gjest Morgan le Fay
Skrevet

Jeg tenker også at waldorfsalat funker dårlig pga. alt fettet. Kalkun er magert, og derfor er fetere tilbehør på sin plass, mens and er fett nok i seg selv, og derfor er det ikke så dumt med litt syrlig tilbehør, som for eksempel rødkål. :)

Gjest Helen Parr
Skrevet

Jeg ville nok ikke servert Waldorf-salat til and.

Ofte serverer jeg salat som består av følgende:

Ruccola

Rød eikeblad eller rød frisésalat

Soltørkede tomater i olje

Ristede pinjekjerner

Vårløk

Hermetiske fersken (veldig godt til and)

Litt parmesanost på toppen

Skrevet

ikke så mye til tilbehør men, men mormor har hatt appelsinsaus til and før... det er kjempe godt

Skrevet

Fikenkompott skal være godt til ovnsstekt and, ca oppskrift:

1 pund tørkede fiken (ca 1/2 kg) (regner med det er lurt å dele dem opp)

skallet av en sitron, i skiver/strimler

ca 5 cm fersk ingefær, skrelt og strimlet

ca 4 dl vann (tror jeg)

Kokes uten lokk i 25-30 minutter. Holder seg en måned i kjøleskap.

Har ikke prøvd denne oppskriften, men den ble anbefalt til ostetallerken og til stekt and blant annet...

Skrevet
Fikenkompott skal være godt til ovnsstekt and, ca oppskrift:

1 pund tørkede fiken (ca 1/2 kg) (regner med det er lurt å dele dem opp)

skallet av en sitron, i skiver/strimler

ca 5 cm fersk ingefær, skrelt og strimlet

ca 4 dl vann (tror jeg)

Kokes uten lokk i 25-30 minutter. Holder seg en måned i kjøleskap.

Har ikke prøvd denne oppskriften, men den ble anbefalt til ostetallerken og til stekt and blant annet...

Forresten ligger det mange fristende oppskrifter på fikenkompott med portvin rundt om kring...

Skrevet
Fikenkompott skal være godt til ovnsstekt and, ca oppskrift:

1 pund tørkede fiken (ca 1/2 kg) (regner med det er lurt å dele dem opp)

skallet av en sitron, i skiver/strimler

ca 5 cm fersk ingefær, skrelt og strimlet

ca 4 dl vann (tror jeg)

Kokes uten lokk i 25-30 minutter. Holder seg en måned i kjøleskap.

Har ikke prøvd denne oppskriften, men den ble anbefalt til ostetallerken og til stekt and blant annet...

Jeg må bare rette opp denne, da jeg har glemt å skrive ned halve oppskriften i tillegg til å få noen ting feil -

for det første: ca 7 dl vann, og mer om nødvendig. Og kok MED lokk....

Når det har kokt: tilsett ca 2 dl sukker (3/4 cup) og to spiseskjeer frisk sitronsaft, og la det surre ca 5 min uten lokk. Rør evt inn 1-2 ss konjakk, brandy eller portvin til slutt.

Skrevet

Flott! Og takk skal dere ha :) Den rødkålfiken-saken så ut som en vinner.

Igjen, takk!

Skrevet
Hva som ellers kunne passe kommer jo veldig an på tilberedningen av anden og øvrig tilbehør. Men kanskje en form for hjemmelaget rødkål kan være et alternativ?

:overrasket: Vi har litt rødkål til overs fra i går, og snakket nettopp om at den sikkert ville passe til and.

Gjest Eurydike
Skrevet
Jeg skulle til å foresl rødkål jeg også, så her tenker vi åpenbart likt :ler:

:overrasket: Vi har litt rødkål til overs fra i går, og snakket nettopp om at den sikkert ville passe til and.

Hihi, her var det 3 sjeler (minst!), en tanke, ja.

Selv skal jeg lage denne rødkålen til ribben 3. juledag (men uten rødløk), og har i ukesvis planlagt å bruke restene til andebryst, med en god potet- og selleripuré. :fnise:

Skrevet
Hihi, her var det 3 sjeler (minst!), en tanke, ja.

Selv skal jeg lage denne rødkålen til ribben 3. juledag (men uten rødløk), og har i ukesvis planlagt å bruke restene til andebryst, med en god potet- og selleripuré. :fnise:

Den skal jeg ha til andebryst 1. juledag :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...