Jens Skrevet 16. desember 2007 #1 Skrevet 16. desember 2007 Jeg skal ha julaften hjemme hos meg iår, og skal lage den tradisjonelle julematen med ribbe, medisterkaker etc.... har noen spørsmål i forbindelse med det, jeg håper dere kan hjelpe meg med. Når burde jeg kjøpe ribben?Jeg har ingen fryser så den må rett i kjøleskapet. Kjøper ferdig blandet medisterdeig, og skal lage medisterkaker med den. Hvor store lager dere kakene? Hvilket merke har de beste sosissene/julepølsen? Og til slutt, har forslag på en god juledessert, er så lei av fruktsalat....
Gyda Skrevet 16. desember 2007 #2 Skrevet 16. desember 2007 Ribba skal ligge et par - tre dager i kjøleskapet gnidd inn med salt og pepper - så frosen ribbe bør vel kjøpes 4 dager før julaften slik at du får gnidd den inn med krydder når den tiner etter et døgn i kjøleskapet. Hvis du kjøper fersk ribbe - så har du jo holdbarhetsdatoen på merkelappen. Vet ikke hvem som har beste julepølse/sossiser - men av erfaring vet jeg at det kan være lurt å skaffe dette noen dager før jul, ettersom du risikerer å ikke få tak i noen (tomt i butikken) lillejulaften. Den optimale juledesserten er vel riskrem med rød saus.
Gjest Gjest Skrevet 16. desember 2007 #3 Skrevet 16. desember 2007 Gilde sin julepølse ble kåret som testvinner.
Gjest Dalwhinnie Skrevet 16. desember 2007 #4 Skrevet 16. desember 2007 Hvis du bor i Oslo, så ta turen til pølsemakeren på Torshov. Han har de beste sosissene jeg har smakt.
Arkana Skrevet 16. desember 2007 #5 Skrevet 16. desember 2007 Og til slutt, har forslag på en god juledessert, er så lei av fruktsalat.... Krumkaker og multekrem eller karamellpudding med pisket fløte?
Gjest lissi32 Skrevet 16. desember 2007 #6 Skrevet 16. desember 2007 Dessert: Is med varme bjørnebær, og brownies/sjokoladekake Hjemmelaget karamellpudding med karamellsaus Sjokoladepuddig med vaniljesaus Sjokolademousse med sjokobiter Hjemmelaget dajmiskake
Gjest Elize Skrevet 16. desember 2007 #7 Skrevet 16. desember 2007 Hjemmelaget riskrem med rødsaus er den beste juledesserten
Ugla Skrevet 16. desember 2007 #8 Skrevet 16. desember 2007 Krumkaker og multekrem... Min favoritt, eller riskrem med rød saus...
Kalorina Skrevet 17. desember 2007 #9 Skrevet 17. desember 2007 Har dere virkelig plass til dessert på julaften...?
Gjest lissi32 Skrevet 17. desember 2007 #10 Skrevet 17. desember 2007 Har dere virkelig plass til dessert på julaften...? Bare å stoppe før man er helt stappa, så sparer man litt plass. Vi pleier ta det til kaffen etter maten, noen timer etterpå! Så får det skli ned. Vi pleier alltid ha fruktsalat, og det er ikke så mektig. Kalkun til middag i år, og det er magert og godt:O) Gleder meg masse til julekvelden.
Arkana Skrevet 17. desember 2007 #11 Skrevet 17. desember 2007 (endret) Har dere virkelig plass til dessert på julaften...? Vi lager plass. Jeg synes dessert er en naturlig avslutning på gode middager, spiser f.eks. alltid dessert på restaurant og til spesielle anledninger. Klart at middagen er veldig god, men det er da ikke akkurat vanskelig å ikke forsyne seg med mer enn at man klarer å spise dessert etterpå i tillegg. Å spise seg stappmett er ikke noe jeg vanligvis gjør uansett. Endret 17. desember 2007 av Arkana
Ugla Skrevet 17. desember 2007 #12 Skrevet 17. desember 2007 Har dere virkelig plass til dessert på julaften...? Ingen julaften uten dessert... Blir som oftest ei pause mellom middag og dessert, så det går så fint så...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå