Gå til innhold

hjelp med gjær...


Anbefalte innlegg

Jeg har tenkt å lage rugbrød etter denneoppskriften, og ser det står at man skal bruke 1,5 pakke fersk gjær. Men jeg har liksom mest og best erfaring med tørrgjær - og da lurer jeg på om det funker greit å bruke det i stedet i en sånn oppskrift (jeg har bakt mest med vann, ikke melketing, men minst like grove børd som dette her)? Og hvor mye bør jeg bruke?

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/307369-hjelp-med-gj%C3%A6r/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har ikke hatt noen problemer med å bytte ut fersk gjær med tørr gjær (har som regel tørr gjær i huset så da blir dette brukt.) En pose tørrgjær tilsvarer vel 1 pakke fersk gjær (står på pakningen til tørrgjæren eller gjorde iallefall det før).

Eneste er vel at man tilsetter tørrgjæren med melet og at tørrgjæren tåler litt høyere temperatur enn ferskgjæren (det kan også ta litt lengre tid før hevingen kommer igang).

Info fra Idun

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/307369-hjelp-med-gj%C3%A6r/#findComment-5122258
Del på andre sider

Jeg har ikke hatt noen problemer med å bytte ut fersk gjær med tørr gjær (har som regel tørr gjær i huset så da blir dette brukt.) En pose tørrgjær tilsvarer vel 1 pakke fersk gjær (står på pakningen til tørrgjæren eller gjorde iallefall det før).

:Nikke:

Det samme gjør jeg.

Jeg tror også at en pose tørrgjær = en pakke fersk gjær.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/307369-hjelp-med-gj%C3%A6r/#findComment-5123670
Del på andre sider

Takk for svar :) Jeg har liksom alltid pleid å bruke én pose gjær selv om det står 25 gram fersk, tror jeg, men nå ble jeg jammen usikker på hva jeg har gjort. Lagde i hvert fall brødene i dag med en og en halv pose tørrgjær, og de hevet fint - og ble gode! Klissete deig som har limt seg utover halve kjøkkenet, men det ble da litt mat også.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/307369-hjelp-med-gj%C3%A6r/#findComment-5123760
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...