Gjest Gjest Skrevet 12. desember 2007 #1 Del Skrevet 12. desember 2007 Jeg har tenkt å lage rugbrød etter denneoppskriften, og ser det står at man skal bruke 1,5 pakke fersk gjær. Men jeg har liksom mest og best erfaring med tørrgjær - og da lurer jeg på om det funker greit å bruke det i stedet i en sånn oppskrift (jeg har bakt mest med vann, ikke melketing, men minst like grove børd som dette her)? Og hvor mye bør jeg bruke? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/307369-hjelp-med-gj%C3%A6r/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest _Leela_ Skrevet 12. desember 2007 #2 Del Skrevet 12. desember 2007 Jeg har ikke hatt noen problemer med å bytte ut fersk gjær med tørr gjær (har som regel tørr gjær i huset så da blir dette brukt.) En pose tørrgjær tilsvarer vel 1 pakke fersk gjær (står på pakningen til tørrgjæren eller gjorde iallefall det før). Eneste er vel at man tilsetter tørrgjæren med melet og at tørrgjæren tåler litt høyere temperatur enn ferskgjæren (det kan også ta litt lengre tid før hevingen kommer igang). Info fra Idun Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/307369-hjelp-med-gj%C3%A6r/#findComment-5122258 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ugla Skrevet 12. desember 2007 #3 Del Skrevet 12. desember 2007 Jeg har ikke hatt noen problemer med å bytte ut fersk gjær med tørr gjær (har som regel tørr gjær i huset så da blir dette brukt.) En pose tørrgjær tilsvarer vel 1 pakke fersk gjær (står på pakningen til tørrgjæren eller gjorde iallefall det før). Det samme gjør jeg. Jeg tror også at en pose tørrgjær = en pakke fersk gjær. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/307369-hjelp-med-gj%C3%A6r/#findComment-5123670 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ToneP Skrevet 12. desember 2007 #4 Del Skrevet 12. desember 2007 Som det står på linken "Idun Tørrgjær finnes i pakning á 5 poser tørrgjær á 12 g. En pose Tørrgjær tilsvarer 50 gram fersk gjær." En pakke fersk gjær er 50g, så ja, en pose tørrgjær=en pakke fersk. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/307369-hjelp-med-gj%C3%A6r/#findComment-5123739 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 13. desember 2007 #5 Del Skrevet 13. desember 2007 Takk for svar Jeg har liksom alltid pleid å bruke én pose gjær selv om det står 25 gram fersk, tror jeg, men nå ble jeg jammen usikker på hva jeg har gjort. Lagde i hvert fall brødene i dag med en og en halv pose tørrgjær, og de hevet fint - og ble gode! Klissete deig som har limt seg utover halve kjøkkenet, men det ble da litt mat også. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/307369-hjelp-med-gj%C3%A6r/#findComment-5123760 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå