agbre Skrevet 9. desember 2007 #1 Skrevet 9. desember 2007 Dette må dere bare prøve. Ta en pepperkake Ta på litt blåmuggost. Nyyyyt! Passer bra til gløggparty.
Leo Skrevet 9. desember 2007 #2 Skrevet 9. desember 2007 Jepp! Det er en grunn til at Stiltonost og portvin er en klassiker. Den litt skarpe, salte smaken av blåmuggost passer utrolig godt sammen med litt søte, krydrede ting som f.eks. pepperkaker.
NullHull Skrevet 10. desember 2007 #3 Skrevet 10. desember 2007 Pepperkaker og blåmuggost, nam, nam, en kjent og kjær klassiker Hvorfor ikke også prøve denne blåskimmelostekaken på pepperkakebunn? Ingredienser: Bunn: 2 ½ dl knuste pepperkaker 75 g smeltet smør Fyll: 400 g Philadelphiaost 1 trekant blåskimmelost á 140 g 3 egg Topping: 3 dl creme fraiche (1½ boks) 2 ss melis Sett ovnen på 200 grader Bunn Knus pepperkakene fint og blande med smeltet smør. Fordel massen i et tynt lag i en springform. Settes midt i ovnen. Stekes i 7-8 minuter. Ta ut og la avkjøles. Senk varmen i ovnen til 175 grader. Fyll: Mos osten till en glatt røre og bland med egg. Bre røren på pepperkakebunnen og sett formen midt i ovnen. Stek i 30-35 min til røren begynner og heve seg rundt kantene. Ta ut kaken og la den avkjøles minst 20 min. Topping: Rør sammen creme fraiche og melis og smør det ut på den kalde kaken. Sett i ovnen på fortsatt 175 grader og stek i 6-7 min. La avkjøles helt og la kaken stå minst et par timer i kjøleskap før den tas ut av formen.
hilli Skrevet 10. desember 2007 #4 Skrevet 10. desember 2007 Nå fikk jeg skikkelig vann i munnen! Jeg kommer garantert til å prøve den ostekaken.
vanilja Skrevet 10. desember 2007 #5 Skrevet 10. desember 2007 Det hørtes jammen godt ut ja -må prøves :icon_smile:
Gjest itla Skrevet 10. desember 2007 #6 Skrevet 10. desember 2007 Eventuelt er disse pepperkakemuffinsene gode med blåmuggost: 100 g smør 2 dl sukker 2 egg 3 dl hvetemel 1,5 ts bakepulver 1 ts kardemomme 1 ts kanel 1 ts ingefær 1 ts nellik 1,5 dl melk Rør smør og sukker hvitt, tilsett så eggene ett av gangen og rør hvert av dem godt inn i smørblandingen. Bland krydder og bakepulver i melet, og rør mel og melk vekselvis inn. Stekes ved 200 grader i 10-12 min., midterste rille. Jeg serverer med en bit blåmuggost på toppen, min favoritt er Blå frå Bø.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå