Arkana Skrevet 9. desember 2007 #2 Skrevet 9. desember 2007 (endret) Det er noen sorter som går igjen hvert år, mens andre veksler vi på etter hva vi har lyst. De sortene vi alltid har er pepperkaker (+ pepperkakehus), kokosmakroner, kongelige nøttekaker, brune pinner, fyrstekake og kransekake/kransekakestenger. I år skal vi i tillegg ha shortbread, havreflarn og berlinerkranser + en type appelsinkonfekt. Vi lager relativt store porsjoner av det meste, selv om vi bare er 4-5 stykker. Vi liker julekaker, selv om det egentlig er den andre maten vi er mest interessert i. Andre sorter vi har hatt/har med jevne mellomrom er hvite kakemenn, marengs, prikken over i'en,, sveitsisk konfekt (en type ustekt småkake med likør i), biscotti, shrewsbury biscuits, bûche de noël, engelsk julekake og diverse konfekt, karameller o.l. Endret 9. desember 2007 av Arkana
Gjest *smak* Skrevet 9. desember 2007 #3 Skrevet 9. desember 2007 Vi har bakt: pepperkaker, kakemenn, sandnøtter, serinakaker, kransekakestenger og berlinerkranser. I år var det ekstra kos å bake fordi jeg bakte sammen med mor og søster her hjemme.
Lund Skrevet 9. desember 2007 Forfatter #4 Skrevet 9. desember 2007 Det er noen sorter som går igjen hvert år, mens andre veksler vi på etter hva vi har lyst. De sortene vi alltid har er pepperkaker (+ pepperkakehus), kokosmakroner, kongelige nøttekaker, brune pinner, fyrstekake og kransekake/kransekakestenger. I år skal vi i tillegg ha shortbread, havreflarn og berlinerkranser + en type appelsinkonfekt. Vi lager relativt store porsjoner av det meste, selv om vi bare er 4-5 stykker. Vi liker julekaker, selv om det egentlig er den andre maten vi er mest interessert i. Andre sorter vi har hatt/har med jevne mellomrom er hvite kakemenn, marengs, prikken over i'en,, sveitsisk konfekt (en type ustekt småkake med likør i), biscotti, shrewsbury biscuits, bûche de noël, engelsk julekake og diverse konfekt, karameller o.l. Hva er shortbread?
Gjest Emera Skrevet 9. desember 2007 #5 Skrevet 9. desember 2007 ... og hva er "prikken over i-en?" Og den sveitsiske konfekten? Høres spennende ut begge deler!
Gjest Gjest Skrevet 9. desember 2007 #6 Skrevet 9. desember 2007 Noen som har oppskrift på sånne kaker med syltetøy i midten? Tenker ikke på "halvmåner" men sånne tørre, men litt syltetøy i midten på kaken.
Arkana Skrevet 10. desember 2007 #7 Skrevet 10. desember 2007 Prikken over i'en er noen mørdeigs(?)kaker med syltetøy i midten. Shortbread er en skotsk kjeks, minner litt om serinakaker. Sveitsisk konfekt har jeg dessverre ikke oppskrift på akkurat nå, den er hjemme hos Mamma, men det er en type ustekt småkake med, så vidt jeg kan huske, blandt annet finhakkede mandler, kakao, melis, en eller annen form for likør. Deigen kjevles ut, og så stikker man ut former. Tror vi fant oppskriften i et ukeblad eller oppskriftshefte for mange år siden. Shortbread 125 g smør 70 g sukker 180 g hvetemel Rør smør og sukker hvitt og porøst. Sikt inn melet og kjevle forsiktig til en 1 cm tykk leiv. Skjær/stikk ut sirkler og dryss med litt ekstra sukker. Legg på stekebrett og sett kaldt 20 minutter. Stek ved 190 grader i 15-20 minutter, avkjøl på rist.
Titta Skrevet 10. desember 2007 #8 Skrevet 10. desember 2007 (endret) Vi lager ikke så mye kaker lengre, det er ingen av oss som er så veldig glad i småkaker så det ble bare til at vi hadde store mengder igjen etter jul. Det blir til at vi lager hjortebakkels og kransekake. I tillegg kanskje pepperkaker, men da nesten mest fordi det er koselig å lage og lukter godt. Ellers har vi alltid marsipankake som spises på julaften. Endret 10. desember 2007 av Titta
Lilywhite Skrevet 10. desember 2007 #9 Skrevet 10. desember 2007 Jeg lager: Kokosmakroner Pepperkaker Kakemenn Sjokoladecookies Kransekakestenger I tillegg lager jeg marsipan, men det kvalifiserer vel ikke
vanilja Skrevet 10. desember 2007 #10 Skrevet 10. desember 2007 Det blir ikke mange sortene hos oss i år. Blir ikke spist så mye småkaker synes jeg ,så i år blir det bare pepperkaker og cookies(kanskje ikke så veldig julekaker akkurat det da men..) Mulig at jeg også lager sandkaker eller sjakkruter
monja Skrevet 10. desember 2007 #11 Skrevet 10. desember 2007 Det blir ikke så mye her heller. Kolakaker, shortbread (svigermor baker alltid disse til gubben, for han elsker dem og har spist dem siden han var liten), kransekake 18 ringer, kransekakestenger, nøttekaker, pepperkaker og hus og sjakkruter. I tlllegg får vi krumkaker.
Gjest imli Skrevet 10. desember 2007 #12 Skrevet 10. desember 2007 I år har vi laga pepperkaker, krumkaker og havreflarn, og har tenkt å lage kokosmakroner. Min favoritt er berlinerkranser, men de baker mamma masse av og gir oss. I tillegg har vi laga marsipan og peppermynte. Monja: hva er sjakkruter og kolakaker?
Lund Skrevet 11. desember 2007 Forfatter #13 Skrevet 11. desember 2007 Prikken over i'en er noen mørdeigs(?)kaker med syltetøy i midten. Shortbread er en skotsk kjeks, minner litt om serinakaker. Sveitsisk konfekt har jeg dessverre ikke oppskrift på akkurat nå, den er hjemme hos Mamma, men det er en type ustekt småkake med, så vidt jeg kan huske, blandt annet finhakkede mandler, kakao, melis, en eller annen form for likør. Deigen kjevles ut, og så stikker man ut former. Tror vi fant oppskriften i et ukeblad eller oppskriftshefte for mange år siden. Shortbread 125 g smør 70 g sukker 180 g hvetemel Rør smør og sukker hvitt og porøst. Sikt inn melet og kjevle forsiktig til en 1 cm tykk leiv. Skjær/stikk ut sirkler og dryss med litt ekstra sukker. Legg på stekebrett og sett kaldt 20 minutter. Stek ved 190 grader i 15-20 minutter, avkjøl på rist. :sikle:
monja Skrevet 11. desember 2007 #14 Skrevet 11. desember 2007 Monja: hva er sjakkruter og kolakaker? Kolakaker (kjeks) 200 g sukker 200 g smør 300 g mel 4 – 5 ss sirup 2 ts natron 2 ts vaniljesukker Rør sukker og smør hvitt. Tilsett mel blandet med natron og vaniljesukker. Rør til slutt inn sirup. Arbeid deigen godt, slik at den blir smidig. Settes kaldt i 30 – 60 min. Trill ut til en fingertykk pølse (1 cm tykk), del inn i ca 8 cm lange deler. Trykkes flat (max 0,5 cm tykk og 1,5 cm bred). Kolakakene siger litt ut når de kommer i ovnen. Stekes midt i ovnen på 170°C i 10 – 15 min. Ferdig stekte kolakaker har en fin brunfarge. Når de er avkjølt er de som kjeks, litt harde Sjakkruter. 200 g smør 100 g sukker 3 ts vaniljesukker 4 ts kakao 300 g hvetemel. Elt sammen smør, sukker og mel. Del deigen i 2. Bland den ene delen med vaniljesukker og den andre med kakao. Trill ut deigen i 4 lengder som legges oppå hverandre, slik at det dannes ruter. Legges kaldt for å stivne og skjæres opp i skiver. Stekes på smurt plate i middels varm ovn. http://www.msl.no/rutekake.JPG
Lund Skrevet 11. desember 2007 Forfatter #15 Skrevet 11. desember 2007 Kolakaker (kjeks) 200 g sukker 200 g smør 300 g mel 4 – 5 ss sirup 2 ts natron 2 ts vaniljesukker Rør sukker og smør hvitt. Tilsett mel blandet med natron og vaniljesukker. Rør til slutt inn sirup. Arbeid deigen godt, slik at den blir smidig. Settes kaldt i 30 – 60 min. Trill ut til en fingertykk pølse (1 cm tykk), del inn i ca 8 cm lange deler. Trykkes flat (max 0,5 cm tykk og 1,5 cm bred). Kolakakene siger litt ut når de kommer i ovnen. Stekes midt i ovnen på 170°C i 10 – 15 min. Ferdig stekte kolakaker har en fin brunfarge. Når de er avkjølt er de som kjeks, litt harde Sjakkruter. 200 g smør 100 g sukker 3 ts vaniljesukker 4 ts kakao 300 g hvetemel. Elt sammen smør, sukker og mel. Del deigen i 2. Bland den ene delen med vaniljesukker og den andre med kakao. Trill ut deigen i 4 lengder som legges oppå hverandre, slik at det dannes ruter. Legges kaldt for å stivne og skjæres opp i skiver. Stekes på smurt plate i middels varm ovn. http://www.msl.no/rutekake.JPG Den skal jeg lage nå!
Gjest Huldali Skrevet 11. desember 2007 #16 Skrevet 11. desember 2007 Jeg lager pepperkaker (peppekakedeig fra IKEA) og marsipankuler/marsipanbrød (marsipan fra odense marsipan). Ikke den store kakebakeren akkurat
Gjest Tulipa Skrevet 11. desember 2007 #17 Skrevet 11. desember 2007 Veldig lite iår .. tenker det blir kun krumkaker og noen store pepperkakehjerter som jeg pynter med på kjøkkenet. Har bestilt en stor kransekake og skal lage en dajmkake selv .. det får holde for denne julen. Småkakene smaker best før jul - og jeg er allerede mettet av kjøpepepperkaker
naley Skrevet 11. desember 2007 #18 Skrevet 11. desember 2007 Kokosmakroner Sjokolade kjeks/chips Kransekake stenger Risboller Kromkaker(mamma) Delfiakake (mamma) En jeg ikke husker navnet på, men er to kjeks fylt med en tykk melis aktig masse med farge. (mamma) Dia-smultringer (mamma) Noen ganger har disse dukket opp: Nøttekaker sandkaker Pepperkaker Kakemenn Serinakaker
annamaria8 Skrevet 11. desember 2007 #19 Skrevet 11. desember 2007 Åja, julekaker. Er ikke det kos? Jeg glemmer aldri spenningen fra da jeg var liten med å vente på presanger og på julekaffien, og ønsker at alle barn skal oppleve den. Å bake setter en virkelig i julestemning. Vi lager: kakemenn pepperkaker havremakroner med rosiner og uten rosiner kokosmakroner med bare eggehviten sjakkruter serinakaker sandnøtter smultringer delfiakaker suksesskake tropisk aroma julekaker (sånne brød) vørterbrød
Lund Skrevet 14. desember 2007 Forfatter #20 Skrevet 14. desember 2007 Åja, julekaker. Er ikke det kos? Jeg glemmer aldri spenningen fra da jeg var liten med å vente på presanger og på julekaffien, og ønsker at alle barn skal oppleve den. Å bake setter en virkelig i julestemning. Vi lager: kakemenn pepperkaker havremakroner med rosiner og uten rosiner kokosmakroner med bare eggehviten sjakkruter serinakaker sandnøtter smultringer delfiakaker suksesskake tropisk aroma julekaker (sånne brød) vørterbrød jøss så mange
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå