Gå til innhold

superfluffy boller/oppskrift


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Jeg liker boller. Og i dette temaet så er det snakk om hveteboller uten rosiner.

Hver gang jeg baker boller selv så blir de mye mer kompakte enn dem som man kjøper i butikken. Er det noen som har noen triks i ludo eller? Vil ha fluffy boller.

Ellers er jeg svært mottagelige for deres oppskrifter.

Skal forresten bake mange boller. Type 40+

Endret av Supraspinatus
Videoannonse
Annonse
Skrevet

1200 g hvetemel

120 g sukker

210 g smør eller margarin (jeg pleier selv ha noe mindre enn dette, men det er 210 g som står i oppskriften)

1 pk gjær

1,5 ts kardemomme

9 dl melk

Lag en vanlig varmhevet gjærdeig. Forhev i 45-60 min. Trill ut bollene og sett dem på plate for etterheving mens ovnen varmes opp til ca. 225-250 grader (temperaturen er litt avhengig av ovnen din). Pensle bollene med vispet egg og stek i 10-12 minutter.

Det blir ca. 36 boller av denne oppskriften og de blir så luftige at de "svever" av plata.... :ler: .

Skrevet

bruk så lite mel som mulig i deigen. La den gjerne være klissete.

Når deigen er ferdig hevet, tømmer du bare deigen på benken, tar et glass (som du har melet litt) - stikker glasset bort i deigen og henter ut litt og triller bollene med glasset. (dårlig forklart) Trill bollene så lite som mulig - garantert fluffy boller :)

Gjest hyggelig
Skrevet

oj, gyda sitt tips fikk jeg også lyst til å prøve!

forøvrig synes jeg at de 1,2,3 bollepakkene hvor man bare skal tilsette vann/melk og gjær ofte er bedre enn "ordentlig" hjemmelagde. de har liksom mer smak, synes jeg...

(kanskje det bare er jeg som er dårlig å bake, hehehe ;) )

Skrevet

Årsaken til at kjøpeboller er mer fluffy en hjemmelagede er at de er tilsatt bla ekstra gluten og andre ting som bakere har tilgang til.

Jeg foretrekker helt klartden hjemmebakte varianten selv om den ofte er litt "tyngre"

Skrevet

Bakeriene har helt andre hevemuligheter enn det vi har hjemme også.. Uansett så er det viktig å heve både før og etter du slår opp deigen.

Skrevet

tænk ju møtsj.

Noen som har noen festlige ideer hvordan jeg kan måle 1,2kg siden jeg ikke har vekt? Eller er det greit nok å ta halvparten av en 2kg og en liten dæsj ekstra? Slumpbaking blir ikke alltid suksess.

Kan også si at jeg har 2x2kg poser med hvetemel. Skal altså lage mange boller.

Skrevet

Jeg baker alltid på slump, men det er en yrkesskade.. :fnise:

Skrevet

1 liter hvetemel tilsvarer 600 gr.

Et lite tips: tilsett 1 ts hornsalt i deigen, det gjør bollene mere luftig.

(Blandes i melet.)

Skrevet

Jeg bruker en god teskje bakepulver i bolledeigen, det gjør bollene myke og luftige.

Skrevet

Hva med 120 gram sukker i dl da? noen som har peil?

Skrevet
Hva med 120 gram sukker i dl da? noen som har peil?

Ca. 1,3 dl hvis halvlitermålet mitt har rett.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...