Gå til innhold

Dere som ikke spiser ribbe eller pinnekjøtt.


Anbefalte innlegg

Gjest Julenissemamma
Skrevet

Vi vet at flesteparten spiser ribbe eller pinnekjøtt julaften,men dere som ikke spiser det/er vant til: Hva serveres julaften?

Desseert+

hva har dere på 1.juledag da? Nyårsaften?

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Selv spiser jeg både ribbe og pinnekjøtt på julaften, men det er jo også mulig å servere kalkun eller lutefisk? Har hørt om noen som spiser det :)

1. juledag pleier vi og ha julebuffet på ettermiddagen/sen lunsj. Blir ikke noe middag på kvelden da. 2.juledag er det derimot skikkelig middag igjen.

Nyttårsaften er det kalkun som gjelder!

Endret av Unika
Gjest hyggelig
Skrevet

svinestek med brunsaus,poteter,rødbeter,sylteagurk,tomat,agurk,sosisser,medisterkaker...

dessert: multekrem.

for å være ærlig ville jeg nok heller hatt kalkun med iskrem til dessert ;)

Skrevet

Mens de andre spiser ribbe, spiser jeg medisterkaker, som jo er en del av julemiddagen i sin helhet. Ellers spiser jeg det samme som de.

Mvh Yvonne :duskedame:

Skrevet

Julaften har vi ingen stor middag. Mamma er fransk og i alle andre land enn Norge er det 1. juledag som er den store dagen. Vi spiser risengrynsgrøt med mandel i som sen lunsj og sent på kvelden etter gaveåpningen har vi et stort koldtbord. 1. juledag spiser vi kalkun med diverse tilbehør. Dessert er riskrem med bringebærsaus og hjemmelaget karamellpudding. 2. juledag har vi rester etter dagen før. Nyttårsaften pleier vi å ha ribbe. Nå når mannen min og jeg feirer sammen i eget hus har jeg tenkt å innføre pinnekjøtt som fast 3. juledagsmiddag. Det er han vant til som julemiddag, han er fra vestlandet. Selv kan jeg ikke fordra pinnekjøtt, det er vel noe av det verste jeg vet faktisk, så dette blir kompromisset.

Gjest Gjest Julie
Skrevet (endret)
Vi vet at flesteparten spiser ribbe eller pinnekjøtt julaften,men dere som ikke spiser det/er vant til: Hva serveres julaften?

Desseert+

hva har dere på 1.juledag da? Nyårsaften?

De fleste spiser ribbe og det meste innen norsk tradisjonell julemat. Selv velger jeg helst bort slik mat og får servert laks/koldtbordmat/kylling. :nisse:

Endret av Gjest Julie
Gjest Frk Åberg
Skrevet

Jeg pleier å spise torsk. Resten av familien spiser ribbe eller pinnekjøtt, avhengig av hvilken del jeg feirer med.

Skrevet

jeg er ikke vokst opp med en fast julemiddag og det har variert litt med årene. Dette har sammenheng med at farmor er fransk og at pappa ikke er vokst opp med den tradisjonelle norske julematen. Men det har også hendt at mamma har trumfet gjennom ribbe, spesielt hvis vi har feiret med hennes familie.

vi har stort sett variert mellom følgende:

- indrefilet (favoritten)

-svinestek

-kalkun

- elgkjøtt

-annet vilt

det varierer stort sett mellom de samme rettene på nytårsaften.

til dessert har det variert mellom:

-fruktsalat

-hjemmelaget sjokolodamousse

-riskrem

-vaniljeis med varme bær

-moltekrem

Skrevet

Mannen er ikke så glad i ribbe, så vi har kalvestek på julaften. Riskrem til dessert.

I år skal vi til foreldrene mine og da blir det trad. ribbe m/tilbehør.

Is og kransekake til dessert.

Skrevet

Vi spiser kalkun. Nam, nam.

Riskrem til dessert.

Skrevet

Når vi feira hos farmor før i tiden hadde vi alltid lammelår, og pappa lager kalkun, mens mamma har pinnekjøtt og svigers ribbe...

På annendag jul har vi oksestek eller lam.. :)

Skrevet

Vi spiser Cashewnøttpaté med ovnsbakte poteter, kokte grønnskaer og soppsaus (vi er veggiser). Til dessert har vi de siste årene hatt ostekake og riskrem.

Til nyttår har vi de siste årene hatt fylt paprika. I og med at vi feirer nyttår med venner som spiser kjøttmat, pleier vi å dele på annet tilbehør, så det varierer.

Skrevet
Vi spiser Cashewnøttpaté med ovnsbakte poteter, kokte grønnskaer og soppsaus (vi er veggiser). Til dessert har vi de siste årene hatt ostekake og riskrem.

Til nyttår har vi de siste årene hatt fylt paprika. I og med at vi feirer nyttår med venner som spiser kjøttmat, pleier vi å dele på annet tilbehør, så det varierer.

Spennende, hvordan lager man cashewnøttpaté?

Skrevet

Kalkun med det som hører til, samt medisterkaker og sossisser.

1. juledag er restemat og på nyttårsaften varierer det hva jeg får.

Skrevet
Spennende, hvordan lager man cashewnøttpaté?

Har lagt den ut i tråden om vegetarmiddag - her er den:

Cashewnøttpaté

2 ss soltørkede tomatolje eller olivenolje

1 stor løk, finhakket

2 store fedd hvitløk, finhakket

1 boks hakkede tomater

12 soltørkede tomater i olje - hakkes

200 g cashewnøtter - hakkes

skallet av 1/2 sitron

1ss hakket frisk basilikum

1 egg, pisket

salt

nymalt sort pepper

250 g dypfryst butterdeig

---------------------------------------

Ovn 180 grader.

Kle brødform med bakepapir/smør

Varm olje. Tilsett løk og hvitløk. La surre m lokk. Tilsett tomater. Koko uten lokk til væsken er fordampet. Ta av kjelen og bland alt i + krydder. Ha blandingen i formen. Stek 45-60 min.

Avkjøl i plast el aluminiumsfolie i kjøleskap.

Varm ovn til 200 grader. Kjevle ut butterdeig. Pakk inn den avkjølte patéen. Stek til overflaten er sprø og oppblåst - 25-30 min.

Skrevet

Risgrøt!

I likhet med Arkana er ikke jeg vant med stor middag på julaften. Utpå kvelden (før pakkeåpning) blir det større "kaffebord" med snitter og laks og eggerøre og sylte osv....

Første juledag har det "alltid" vært svinestek med surkål og poteter, samt multekrem til dessert. (Det siste har jeg gitt opp etter at jeg begynte å feire jul alene. De siste årene har jeg erstattet multekrem med riskrem.)

Skrevet

I min opprørske ungdom fikk jeg det plutselig for meg at jeg ikke likte julemat - og dessuten hadde jeg stor sympati for grisen. Da fikk jeg servert laks med poteter, agurksalat og rømme.

Nå er jeg tilbake i normalen igjen, så nå spiser jeg ribbe eller pinnekjøtt.

Skrevet

Vi hadde alltid reinsdyrsteik på julaften da jeg vokste opp. I år blir det villfisk på julaften (de andre skal ha pinnekjøtt), og på vintersolhverv skal samboer og jeg ha elgsteik.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...