Devana Skrevet 2. desember 2007 #1 Skrevet 2. desember 2007 Jeg spiser endel salater til både frokost og lunsj...Noen ganger også middag, men jeg har så dårlig fantasi på hva som kan puttes sammen. Favoritten er blandet forskjellige salattyper, med paprika, egg, og fetaost..Men jeg vil gjerne ha flere forslag? Gjerne noe som holder seg over natten i kjøleskapet
jannamor Skrevet 2. desember 2007 #2 Skrevet 2. desember 2007 Ting jeg liker å putte i salaten; soltørkede tomater hasselnøtter valnøtter rosiner tørket frukt pinjekjerner pasta stekt sopp chilibønner brune bønner linser melon druer jorbær revet gulrot brødkrutonger parmesan hvitløk løk pesto både rød og grønn soyasaus balsamicocreme fetaost mais paprika sukkererter erter egg og selvfølgelig, kylling , skinke osv.
Gjest Eurydike Skrevet 2. desember 2007 #3 Skrevet 2. desember 2007 Noen forslag til kombinasjoner, med blandet grønn salat som basis: -Avokado, valnøttkjerner og kylling. Dressing av presset sitron og valnøttolje eller olivenolje. -Røkelaks, feta, tomater, vårløk/rødløk, avokado og pinjekjerner. Dressing av sitron, Dijonsennep og olivenolje. -Tunfisk, tomater, svarte oliven (kalamata er best!), rødløk, hardkokte egg, kapers. Artisjokkhjerter, reddiker eller stangselleri kan også passe inn her. Dressing av sitron og olivenolje. -Kylling, kidneybønner, maiskorn, rødløk, avokado og tomater. Dressing av limesaft og olivenolje. Jeg vil ellers føye til at dersom du skal lage salat med grønne salatblader som basis, er det ikke noen god idé å la den stå natten over i kjøleskapet. Lag evt ferdigrevet blanding av salatblader og oppbevar dem i en lukket ziplock-pose, så holder de seg fint. Så snart salaten er blandet med dressing, vil bladene bli slappe og myke etter en stund.
Devana Skrevet 3. desember 2007 Forfatter #4 Skrevet 3. desember 2007 Hvor kjøper man ziplock-poser? Har ikke sett det i noen av matbutikkene jeg pleier å handle i. Tusen takk for masse gode tips fra dere begge
tineline Skrevet 3. desember 2007 #5 Skrevet 3. desember 2007 Evt kan du blande salaten ferdig i én boks og ta resten med deg i en annen... Ha to dråper vann i boksen, så holder den seg fin og frisk. Eller du tar bare en vanlig pose og knytter knute på den. To dråper vann her også hjelper bra på "formen" til salaten. Jeg tar ofte med meg ulike ingredienser i ulike bokser og "bygger" salaten på jobben.
Gjest Eurydike Skrevet 3. desember 2007 #6 Skrevet 3. desember 2007 Jeg kjøper ziplock-poser hos feks Meny og Spar.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå