Gjest Bertine Skrevet 1. desember 2007 #1 Skrevet 1. desember 2007 Ja det ble jeg veldig usikker på nå.. Pinnen dekker bunnen, pluss at det ligger noen pinner på tvers. Er dette virkelig nok? Jeg har en 10 liters panne og skal koke 2 kg pinnekjøtt. Hvor mye vann skal jeg helle på? Skal vanne dekke pinnene eller være rett opp til? Kan ikke være så mye vann jeg skal ha oppi da..?
Saeria Skrevet 1. desember 2007 #2 Skrevet 1. desember 2007 Jeg bruker å bygge opp hvertfall tre lag med pinner og har vann opp til toppen på det tredje pinnelaget. Man fyller på med vann uinderveis, når en ser det er lite igjen.
Brunhilde Skrevet 1. desember 2007 #3 Skrevet 1. desember 2007 Jeg har også tre lag pinner, og fyller vann til nederste kant av det tredje laget. Jeg legget noe tungt på lokket, potetgryta f.eks, og har ennå til gode å måtte etterfylle vann.
Saeria Skrevet 1. desember 2007 #4 Skrevet 1. desember 2007 Jeg har ikke sånne greie gryter med flate lokk som jeg kan sette ting oppå, men sist gang jeg lagde pinnekjøtt etterfylte jeg en eller to ganger og ikke med mye vann.
tineline Skrevet 3. desember 2007 #5 Skrevet 3. desember 2007 Poenget er jo at en skal dampe kjøttet, så uansett hvor mye kjøtt man har er det nok vann så lenge det ikke koker tørt. Husk å la lokket sitte tett (bruk en høy gryte, ikke en lav og vid). Vannet skal ikke være borti kjøttet, da blir det ihjelkokt. For ekstra kos, plukk pinner selv! Bjørkepinner er veldig greit.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå