Gjest ButtHead Skrevet 15. april 2003 #1 Skrevet 15. april 2003 Jeg vet det finnes mange typer kaffe, men selv har jeg bare smakt kaffe mocca.Er det noen som kan fortelle meg om de andre kaffetypene som finnes og hva forskjellen på dem er? Det er lett og gå i surr
Tusenfryd Skrevet 15. april 2003 #2 Skrevet 15. april 2003 Gå inn på www.kaffe.no Der kan du lese masse om kaffe, du finner oppskrifter etc. Jeg vet også et flere av kjedene har brosjyrer hvor kaffen er presentert og godt beskrevet. Selv drikker jeg mocca - men der hvor de bruker pulver (yæk!) nøyer jeg meg med en latte, som er mocca, uten sjokoladesirup...
Gjest ButtHead Skrevet 18. april 2003 #3 Skrevet 18. april 2003 Jeg fant ikke så mye om de forskjellige kaffetypene på kaffe.no. Er det noen andre som kan fortelle meg litt om de?
Tusenfryd Skrevet 18. april 2003 #4 Skrevet 18. april 2003 Ok, jeg skal fortelle litt mer ihht Kaffebrenneriet i hvert fall. Brosjyrer finnes også i de ulike kaffebarene, der kan du lese mer. Det finnes også utmerkete bøker i bokhandelen. Og husk at alle har sine egne oppskrifter, kaffetyper de bruker etc. Mengden melkeskum og espresso er ogs ofte avgjørende for hva drikken kalles - men du lager selv hva du synes er best - navnet er kanskje ikke så viktig... Jeg lager fx iskaffe på den greske måten, lært av en nydelig gammel mann på Kreta for hundre år siden (og jeg kaller det frappe) - ikke Kaffebrenneri-måten. Dette er individuelt og smak og behag. Man bruker også mye siruper med smak på - der finnes det ingen grenser, og det varierer og man bruker dette i ren espresso, latte eller hva man selv synes smaker best. Noen synes det er best å servere i porselensboller, andre i store melkeglass - det kommer an på. Noen serverer espresso i små galss, andre i små kopper. Café au lait espresso og varm melk - enkel eller dobbel. Caffé mocca Ren sjokolade oppløses i espressoen. Varm melk. Cappuccino Espresso og varm melk som skummer Iskaffe Espresso og kald melk Ismocca Ren sjokolade i espressoen, blandes med kald melk og isbiter Cortado Varm melk helles forsiktig over espresso så kaffen blir løftet til toppen Espresso Americano Espresso tynnet med vann Espresso Macchiato Espresso med litt melkeskum Espresso Con panna Espresso med litt krem Latte Macchiato Melkeskum og espresso
Gjest ButtHead Skrevet 18. april 2003 #5 Skrevet 18. april 2003 Takk skal du ha, Tusenfryd. Det var en fin oversikt over kaffetyper. Du har virkelig greie på dette du
Tusenfryd Skrevet 18. april 2003 #6 Skrevet 18. april 2003 Her er også flere linker du kan kikke på - alle funnet ved et søk på sol.no. Det er sikkert mer - men et sted å begynne i hvert fall. http://www.kaffebrenneriet.no/ http://www.ba.no/46/57/41/9.html http://ronnie.stud.hive.no/kaffe.htm http://vestinternett.no/~torgeire/kaffi/ http://www.temperato.no/faq/ http://home.c2i.net/hmoe/espresso4/espress1/
Gjest ButtHead Skrevet 18. april 2003 #7 Skrevet 18. april 2003 En siste ting Tusenfryd: Mulig at dette spm.er helt bak mål; men hva er egentlig espresso? I mange av kaffetypene har du jo skrevet at en skal ha espresso + en ting til. Derfor lurer jeg nå litt på det
Tusenfryd Skrevet 18. april 2003 #8 Skrevet 18. april 2003 Bare hyggelig. Espresso er en meget sterk og finmalt kaffe. Men du; Hvis du kikker på temporatosiden, og kikker her: http://www.temperato.no/faq/espresso.html#espresso Det står bedre forklart enn jeg klarer. Men du må lese litt selv nå altså - det er masse informasjon på disse sidene jeg har gitt de her.
Gjest ButtHead Skrevet 18. april 2003 #9 Skrevet 18. april 2003 Takk for alle linkene. Jeg skal sette meg ned og lese nå
myagi Skrevet 18. april 2003 #10 Skrevet 18. april 2003 Mange sier at cafe àu lait og Caffe latte er det samme -det er det ikke. Cafe àu lait. espresso av franske bønner med kokt melk Caffe Latte espresso av italienske bønner med skummet melk Så kan du briefe med det! :blunke:
Gjest ButtHead Skrevet 19. april 2003 #11 Skrevet 19. april 2003 Ja, jeg var sikker på at cafe àu lait og Caffe latte var det samme. Men det er det jo ikke, så da har jeg lært noe nytt i dag også
Gjest Diva Skrevet 19. april 2003 #12 Skrevet 19. april 2003 Flott tråd! Jeg ELSKER kaffe i de fleste varianter og setter stor pris på info her :D Jeg plukket opp mange tips nå og de kaffedrikkene Tusenfryd nevner her, minner meg om en fantastisk iskaffe vi fikk da jeg, min mor og min tante var på tur på Kypros. Vi leide bil og kjørte rundt og skulle til Throdos,- de høyeste fjellområdene i Kypros. På vei dit stoppet vi i en alpeliknende (!) landsby med rennende bekker og blomster og eldre menn med hatt og stokk. En skikkelig idyll Da vi fikk iskaffen, ble den servert i høye glass med litt størrelse på, med sugerør, og isbiter Den var sinnsykt god, og nå fikk jeg en idè om å snart lage meg en iskaffe / ismocca på kjøkkenet... Sukk. Merkelig at den beste iskaffen jeg har smakt, fantes på Kypros i en bortgjemt koselig landsby ? Tror den og kaltes Frappe,- som Tusenfryd nevnte... Åååå, kaffeeeeeeee! Stikker snart ut fixer meg en :D Også er det jo så fint vær også! Sommer (og, vår i allefall), sol og iskaffe Ok, skal ikke ta heeelt av da:)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå