Thomasine Skrevet 27. november 2007 #1 Skrevet 27. november 2007 Plutselig svir grøten eller hvitsausen seg HVER gang jeg lager det... Nå vil jeg ha en skikkelig god kjele slik at jeg kan koke en stor kjele med risgrøt til jul! Trenger tips om kjøp av kjele, folkens!
Snuppa 81 Skrevet 27. november 2007 #2 Skrevet 27. november 2007 Teflonkjele / smør i kjelen og GOOOOOD tålmodighet slik at melken blir saaakte god og varm før den koker.. Melken bør få "lik" varme som kjelen... Ved raske oppkokninger blir kjelebunnen fort varm uten at melken har blitt det...
Gjest Badiane Skrevet 27. november 2007 #4 Skrevet 27. november 2007 Som Snuppa 81 sier: Bruk en kjele med non-stickbelegg. Vi har to slike, som vi alltid bruker til grøt, hvite sauser o.l.: En liten (2 liter) fra Gastrolux, og en større en (3.6 liter) fra Eva Trio. Begge merkene anbefales.
Thomasine Skrevet 27. november 2007 Forfatter #5 Skrevet 27. november 2007 Har brukt denne kjelen i 7 år nå...sjelden melka svidde seg...nå skjer det HVER gang... Kanskje teflon er tingen...? Noe merke? Eller bare teflon?
Snuppa 81 Skrevet 27. november 2007 #6 Skrevet 27. november 2007 Og røre, røre, røre, røre. Med tre- eller plastsleiv
Gjest nextlife Skrevet 27. november 2007 #7 Skrevet 27. november 2007 De sorte fra Høyang (er det kanskje Party de heter?) er kjempebra. De, i kombinasjon med ikke alt for høy temperatur og hyppig røring gjør susen
Snuppa 81 Skrevet 27. november 2007 #8 Skrevet 27. november 2007 Har brukt denne kjelen i 7 år nå...sjelden melka svidde seg...nå skjer det HVER gang... Kanskje teflon er tingen...? Noe merke? Eller bare teflon? Så rart.. hva slags kjele er det ? Kan det være at den er slitt.? Jeg har ingen spes merker å anbefale, du trenger ikke å kjøpe de dyreste.. får helt fine; ganske billige på jernia for eksempel..
Thomasine Skrevet 27. november 2007 Forfatter #9 Skrevet 27. november 2007 Gikk akkurat inn på høyang sine sider. Fant denne: http://www.hoyangpolaris.no/web/hoyangwww....nt&Expand=1 Jeg har en slik gammel en (sikkert over 30 år!), og den er super til å koke melk. Litt liten bare... Blir bare grøt til meg og én til der... Noen som har kjennskap til den som er på linken?
Snuppa 81 Skrevet 27. november 2007 #10 Skrevet 27. november 2007 Gikk akkurat inn på høyang sine sider. Fant denne: http://www.hoyangpolaris.no/web/hoyangwww....nt&Expand=1 Jeg har en slik gammel en (sikkert over 30 år!), og den er super til å koke melk. Litt liten bare... Blir bare grøt til meg og én til der... Noen som har kjennskap til den som er på linken? ...neste spørsmål da blir vel kanskje om du har god plass på kjøkkenet (kjøkkenskap etc). Det har ikke jeg, så jeg hadde kjøpt en kjele som var litt mer allsidig (som en "enkel"teflonkjele), men aluminiumskjeler er veldig bra, har du plass; go ahead !!
Thomasine Skrevet 27. november 2007 Forfatter #11 Skrevet 27. november 2007 Ikke akkurat god plass, nei... Får kanskje titte etter en teflon...
Snuppa 81 Skrevet 27. november 2007 #12 Skrevet 27. november 2007 Ikke akkurat god plass, nei... Får kanskje titte etter en teflon... Ikke misforstå; aluminium er kjempe bra.. Jeg er bare litt lat og føler at det blir litt "enklere" med teflon Tror nok aluminium holder lenger; som du sa selv: at du hadde hatt din i 30 år... Blir ikke helt enig med meg selv her jeg visst
Mistyen Skrevet 27. november 2007 #13 Skrevet 27. november 2007 Jeg bruker kun Gastrolux-kjelen til sånne timg som hvit saus, grøt o.l. Har enda ikke opplevd at melken svir seg da.
Gjest Gjest Skrevet 27. november 2007 #14 Skrevet 27. november 2007 Jeg bruker stort sett bare vanlige stålgryter, jeg, og har aldri opplevd at saus eller grøt svir seg. Relativt lav temperatur og kontinuerlig røring er oppskriften... Også lager jeg alltid jevning med smør, kanskje det har noe å si. Men til brun saus er det greit å bruke teflonkjele, siden den nesten skal svies. Jeg bare synes det er så kjedelig å røre med plastredskaper, i stålgryter kan jeg jo bruke stålvisp (aluminium anbefales forøvrig heller ikke lengre av helseårsaker?)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå