Gå til innhold

skal ha tapas i morgen, og dette er det jeg har kommet frem til...


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte å servere:

Urtekjøttboller (fått oppskrift fra jannamor

Saltbakte poteter (oppskrift jannamor)

Fylte champignoner

Grillede asparges

Potetsalat

Salat med fetaost og div grønnsaker

Div spekemat

Og kanskje grillede kyllingspyd også...

Har aldri laget tapas før, høres dette greit ut? Vi blir bare 5 pers da, så kanskje litt mye å lage alt, men skal liksom være litt forskjellige ting da ;) Og samboer skal være hjemme også (jobber med en eksamensoppgave, jeg skal ha jentekveld), så regner med han sniker til seg noen godbiter han også... men er likevel litt usikker på hvor mye jeg skal lage når vi er 5 (6) pers... endel av oppskriftene står det hvor mange pers det er til, men litt vanskelig å vite hvor mye jeg skal lage av alt tilsammen...

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det mangler ferskt brød med aioli :spise:

Skrevet

joda, tar du med innspillet til La Luna høres det perfekt ut! Men du kan godt lage mer enn det står i oppskriftene. De gangene vi har fulgt oppskriften, har vi endt opp med akkurat litt for lite. Bedre å ha for mye enn for lite hvertfall=)

La Luna: Har du ei god aioli oppskrift? mista mi, og finner ingen gode=(

Skrevet

Siden jeg ikke har laget aioli før kan jeg ikke garantere at denne er god, men her er en jeg fant på nettet:

2 eggeplommer

2 dl olivenolje

3 fedd hvitløk

1 ss sitronsaft

1 ts salt

Alt utenom olivenolje skal blandes i food processor, etterhvert skal olivenoljen tilsettes, først dråpevis og så i tynn stråle...hvis man blandet for fort ville det skille seg (men det vet vel dere som har laget det før ;) )

Vet som sagt ikke om denne er god, så hvis noen har en oppskrift som de liker godt kan de gjerne slenge inn den også ;)

Skrevet
joda, tar du med innspillet til La Luna høres det perfekt ut! Men du kan godt lage mer enn det står i oppskriftene. De gangene vi har fulgt oppskriften, har vi endt opp med akkurat litt for lite. Bedre å ha for mye enn for lite hvertfall=)

La Luna: Har du ei god aioli oppskrift? mista mi, og finner ingen gode=(

Ikke her hvor jeg er nå dessverre, skal se om jeg finner oppskrift når jeg kommer hjem om et par dager :)

Støtter Indo i å lage mye. Er bedre å ha litt for mye som kan brukes til restemat dagen etter enn at gjestene ikke skal bli mette.

Gjest Eurydike
Skrevet
Siden jeg ikke har laget aioli før kan jeg ikke garantere at denne er god, men her er en jeg fant på nettet:

2 eggeplommer

2 dl olivenolje

3 fedd hvitløk

1 ss sitronsaft

1 ts salt

Alt utenom olivenolje skal blandes i food processor, etterhvert skal olivenoljen tilsettes, først dråpevis og så i tynn stråle...hvis man blandet for fort ville det skille seg (men det vet vel dere som har laget det før ;) )

Vet som sagt ikke om denne er god, så hvis noen har en oppskrift som de liker godt kan de gjerne slenge inn den også ;)

Det kan bli veldig sterkt med 3 fedd hvitløk, synes jeg - jeg pleier å klare meg med ett, evt to. Litt dijonsennep sammen med eggeplommer i starten gjør at det ikke skiller seg så lett, og smaker godt. Ellers er oppskriften min helt lik denne.

Jeg synes ellers det er lettest å lage aïoli med vanlig håndmikser. Og så pleier jeg å tynne den med en del vann tilslutt (evt mer sitron, smak deg frem).

Gjest Eurydike
Skrevet (endret)

PS: ... og så kan det være godt med 50/50 extra virgin olivenolje og en nøytral olje som feks solsikke - ellers kan olivenoljesmaken bli litt vel fremtredende. :)

Endret av Eurydike
Skrevet

Vi laget tapas for første gang i helga, til 8 personer. Jeg hadde ingen oppskrifter - laget alt på øyemål, slump og smak.

Vi hadde kjøttboller med urter, hvitløk og chilli i tomatsalsa, kald pasta med grønn pesto, soltørkede tomater og ruccola, reker i Sweet hot chili sauce, lefseruller med urte/hvitløk smøreost, ruccola og chorizo, diverse spekemat, oliven, oster, fersk focaccia og aioli.

Alle var svært fornøyde, og det ble litt mat til overs.

Skrevet

Hvordan gikk det, Lene? Skal lage tapas i helga, og ble inspirert nå! Hvordan lager du saltbakte poteter?

Skrevet

Et alternativ med laks....

Bruk myk tortillalefse, gjerne med hvitløk

Smør med pesto

Legg på skiver med røyka laks

"Drypp" utover creme fraiche

Rull og skjær opp. Bruk gjerne tannstikker for å holde fasongen.

NYDELIG!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...