Gjest Gjest_Majka_* Skrevet 24. november 2007 #1 Skrevet 24. november 2007 I fjor fant jeg en oppskrift på pepperkakedeig på nettet, men var misfornøyd med deigen.. Den ble vanskelig å arbeide med dagen etter, den ble "grynete" og falt ifra hverandre på en måte. Er det noen som har en GOD oppskrift som funker?
Arkana Skrevet 24. november 2007 #3 Skrevet 24. november 2007 Dette er oppskriften vi har brukt i alle år, og den er kjempegod. Det er en stor oppskrift som skal holde til både pepperkakehus og mange pepperkaker. Pepperkaker 300 g romtemperert smør 5 dl sukker 1 dl sirup 1 ss malt ingefær 2 ss kanel 2 ts malt nellik 2 ts kardemomme 1 ss natron 2 dl vann ca 1,5 liter (900 g) hvetemel Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vanet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut). Stek ved 200 grader til de blir sprø og får fin farge.
Gjest Gjest_Majka_* Skrevet 24. november 2007 #4 Skrevet 24. november 2007 Dette er oppskriften vi har brukt i alle år, og den er kjempegod. Det er en stor oppskrift som skal holde til både pepperkakehus og mange pepperkaker. Pepperkaker 300 g romtemperert smør 5 dl sukker 1 dl sirup 1 ss malt ingefær 2 ss kanel 2 ts malt nellik 2 ts kardemomme 1 ss natron 2 dl vann ca 1,5 liter (900 g) hvetemel Rør smøret smidig med sukker og sirup. Bland inn krydderne, natron, vanet og til slutt halvparten av melet. Arbeid inn resten av melet på kjøkkenbenken og la deigen hvile kjølig over natten. (Når deigen står godt tildekket og kjølig, kan den stå lenge før man behøver å bake den ut). Stek ved 200 grader til de blir sprø og får fin farge. Takk for tipset skal prøve denne i år
Drua Skrevet 7. desember 2008 #5 Skrevet 7. desember 2008 Kan jeg bruke bakepulver i stedet for natron i denne oppskriften over her? og i hvilken mengde?
Gjest Gjest Skrevet 7. desember 2008 #6 Skrevet 7. desember 2008 Ikke bytt ut natronet. Natron gjør at kakene holder seg sprø lengre, og at det er lettere å bygge f.eks litt store og solide pepperkekehus. Dette har jeg fra en på konditorlandslaget.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå