Blueberry Skrevet 22. november 2007 #1 Skrevet 22. november 2007 Jeg har sett på noen "oppskrifter" på sjokoladekonfekt hvor man smelter delfiafett og kokesjokolade. I mange av oppskriftene står det at man skal ha i ett eller to piskede egg. Er det noen som vet hvorfor? Hvilken funksjon har eggene? Og har det noe å si om sjokoladen stivner i kjøleskap i steden for i et kaldt rom?
Blueberry Skrevet 23. november 2007 Forfatter #2 Skrevet 23. november 2007 Ingen som har greie på sjokolade???
Gjest nextlife Skrevet 23. november 2007 #3 Skrevet 23. november 2007 Eggene har to funksjoner : 1. Smaken, blir litt mildere, ikke så konsentrert sjokoladesmak 2. Konsistensen, blir litt luftigere på en måte Det går helt fint å sette sjokoladen i kjøleskapet, følg bare med at det ikke dannes kondens på overflaten
smaksløk Skrevet 23. november 2007 #4 Skrevet 23. november 2007 Sjokoladen ser også mye glattere/blankere ut. Pass på å ikke smelte på for sterk varme heller.. Skal smelte sjokolade på noe under 40-30 grader..husker ikke helt eksakt, men vet at hvis du smelter på sterkere blir den ikke like fin og blank og smelter fortere når du tar på den etter den er stivnet..
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå