Gå til innhold

Konfektsjokolade


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har sett på noen "oppskrifter" på sjokoladekonfekt hvor man smelter delfiafett og kokesjokolade. I mange av oppskriftene står det at man skal ha i ett eller to piskede egg. Er det noen som vet hvorfor? Hvilken funksjon har eggene?

Og har det noe å si om sjokoladen stivner i kjøleskap i steden for i et kaldt rom?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ingen som har greie på sjokolade???

Gjest nextlife
Skrevet

Eggene har to funksjoner :

1. Smaken, blir litt mildere, ikke så konsentrert sjokoladesmak

2. Konsistensen, blir litt luftigere på en måte

Det går helt fint å sette sjokoladen i kjøleskapet, følg bare med at det ikke dannes kondens på overflaten

Skrevet

Sjokoladen ser også mye glattere/blankere ut. Pass på å ikke smelte på for sterk varme heller.. Skal smelte sjokolade på noe under 40-30 grader..husker ikke helt eksakt, men vet at hvis du smelter på sterkere blir den ikke like fin og blank og smelter fortere når du tar på den etter den er stivnet..

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...