Gjest Gjest Skrevet 22. november 2007 #1 Del Skrevet 22. november 2007 hei, lurer på hvilken saus dere har til ribba? vi bruker en utradisjonell rødtomatsaus til ribba, hot and spicy er det flere der ute som er utradisjonelle? har dere noe spesielt i sausen dere som lager trsisjonell saus? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Malama Skrevet 22. november 2007 #2 Del Skrevet 22. november 2007 Så tradisjonell som jeg kan få den. Stekesjy/kraft, gjør den tykk med meljevning, litt sukkerkulr for farge, og krydder for smak. Absolutt ikke noe fantasifult altså, bare helt "kjedelig" men godt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arwen Skrevet 22. november 2007 #3 Del Skrevet 22. november 2007 Bruker kun ribbesjy. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Indo Skrevet 22. november 2007 #4 Del Skrevet 22. november 2007 fløtesaus faktisk=) mmmmm...eller vanlig sjy..(mamma som lager da, siden jeg pleier å feire julaften der) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kayli Skrevet 22. november 2007 #5 Del Skrevet 22. november 2007 Vi bruker brun saus laget av kraften. Spiser pinnekjøtt på julaften, da - med saus det også! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lissi32 Skrevet 22. november 2007 #6 Del Skrevet 22. november 2007 Det som er vanlig til ribbe er bare ribbefett. Jeg liker den best med vanlig brunsaus:O) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Malama Skrevet 22. november 2007 #7 Del Skrevet 22. november 2007 (endret) Det som er vanlig til ribbe varierer fra landsdel til landsdel. Der jeg kommer fra vet jeg ingen som spiser det med "bare ribbefett", men derimot med sjysaus. En jeg kjenner sier at der hun kommer fra er derimot sjysaus utenkelig, det skal være en meget mørk, spesiell saus. Og andre sier at alt annet enn ribbefett er utenkelig. Det er rett og slett varierende. (Men så lenge det er sagt, jeg rører ikke ribbe på julaften da, jeg er vestlending, vi spiser pinnekjøtt. Uten noe form for saus.) Endret 22. november 2007 av Malama Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lissi32 Skrevet 22. november 2007 #8 Del Skrevet 22. november 2007 ååååååå det visste jeg ikke:O) Jeg spiser heller ikke ribbe på julaften, det er ikke livretten min. Pinnekjøtt eller kalkun er min livrett til jul:O) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 23. november 2007 #9 Del Skrevet 23. november 2007 Det som er vanlig til ribbe varierer fra landsdel til landsdel. Der jeg kommer fra vet jeg ingen som spiser det med "bare ribbefett", men derimot med sjysaus. En jeg kjenner sier at der hun kommer fra er derimot sjysaus utenkelig, det skal være en meget mørk, spesiell saus. Og andre sier at alt annet enn ribbefett er utenkelig. Det er rett og slett varierende. (Men så lenge det er sagt, jeg rører ikke ribbe på julaften da, jeg er vestlending, vi spiser pinnekjøtt. Uten noe form for saus.) Jeg kommer fra samme sted som deg... Vi har både pinnekjøtt og svineribbe med ribbefett Alle jeg kjenner bruker også bare ribbefett, visste faktisk ikke at noen hadde saus til julemiddagen jeg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 23. november 2007 #10 Del Skrevet 23. november 2007 Jeg lager skikkelig brun saus til ribba. Bruner bein i ovnen og koker kraft på disse, så bruner jeg mel og smør, sper med kraften og smaker til med salt og pepper. Sausen koker flere timer, men så blir den slik vi liker den også, da. (Sånn i forhold til pinnekjøtt, så spiser vi (dessverre) ikke det på julaften, men jeg bruker kraften som samler seg under rista til saus når jeg serverer pinnekjøtt. Syns det lett blir litt tørt ellers.) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Blondie65 Skrevet 23. november 2007 #11 Del Skrevet 23. november 2007 Det som er vanlig til ribbe varierer fra landsdel til landsdel. Der jeg kommer fra vet jeg ingen som spiser det med "bare ribbefett", men derimot med sjysaus. En jeg kjenner sier at der hun kommer fra er derimot sjysaus utenkelig, det skal være en meget mørk, spesiell saus. Og andre sier at alt annet enn ribbefett er utenkelig. Det er rett og slett varierende. (Men så lenge det er sagt, jeg rører ikke ribbe på julaften da, jeg er vestlending, vi spiser pinnekjøtt. Uten noe form for saus.) Jeg ble i stuss her nå jeg. Men utrolig lettet da jeg skjønte at du snakket om ribbe generelt og spesifiserte dette. Jul uten pinnekjøtt bør være i varmere strøk med kalkun. Alt annet er søndagsmiddag. Så det så ... Saus = pinnefett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Malama Skrevet 23. november 2007 #12 Del Skrevet 23. november 2007 Jeg kommer fra samme sted som deg... Vi har både pinnekjøtt og svineribbe med ribbefett Alle jeg kjenner bruker også bare ribbefett, visste faktisk ikke at noen hadde saus til julemiddagen jeg Er du fra samme sted som meg, og vet ikke at noen bruker saus til ribbe? Vel, merkelig, for alle jeg vet der jeg kommer fra (som slett ikke er der jeg bor altså...) bruker saus... Men nei, vi spiser ikke saus til julemiddagen, svineribbe har ikke noe med julaften å gjøre, rett og slett... ikke for oss. Og på matprat står det om ribbe at den serveres "med sjy eller saus", så det burde jo ikke være utenkelig for noen at andre kanskje bruker noe annet enn hva en selv gjør... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå