mamut75 Skrevet 22. november 2007 #1 Skrevet 22. november 2007 Ja , det meste står vel i tittel og emnebeskrivelsen , men jeg lurer altså da på hva som er forskjellen på kjøttkaker og kjøttkaker laget av medisterfarse ? Jeg sier kjøttkake til begge deler , men er det sånn?
Gjest Eurydike Skrevet 22. november 2007 #2 Skrevet 22. november 2007 Kjøttkaker er laget av storfekjøtt, medisterkaker av svinekjøtt.
Gjest Lea Skrevet 22. november 2007 #3 Skrevet 22. november 2007 Kjøttkaker: Grove av karonade eller kjøttdeig Medisterkaker: Fine av medisterfarse. Men bare for å ha sagt det.. Hos oss heter begge deler kjøttkaker. Og egentlig er jeg vandt med at det serveres medisterkaker når man har kjøttkaker til middag.
Gjest Wolfmoon Skrevet 22. november 2007 #4 Skrevet 22. november 2007 Hehe, den diskusjonen har jeg hatt mange ganger. Hos oss heter medisterkaker (av fin farse) kjøttkaker, mens kjøttkaker (grovere) heter kjøttboller.
monja Skrevet 22. november 2007 #5 Skrevet 22. november 2007 (endret) Kjøttkaker er her i av grovt kvernet kjøtt/kjøttdeig/karbonadedeig. Mens medisterkaker er av medisterfarse - og de spiser vi bare til jul. Endret 22. november 2007 av monja
Gjest ¤bella¤ Skrevet 22. november 2007 #6 Skrevet 22. november 2007 Kjøttkaker er her i av grovt kvernet kjøtt/kjøttdeig/karbonadedeig. Mens medisterkaker er av medisterfarse - og de spiser vi bare til jul. Slik er det her også.
Gjest Wolfmoon Skrevet 22. november 2007 #7 Skrevet 22. november 2007 Tror de forskjellige definisjonene kanskje skyldes at vi kommer fra forskjellige steder!? Synes det er en tendens til at det er regionale forskjeller som bestemmer hva folk kaller de forskjellige tingene!
Brunhilde Skrevet 22. november 2007 #8 Skrevet 22. november 2007 Kjøttkaker er her i av grovt kvernet kjøtt/kjøttdeig/karbonadedeig. Mens medisterkaker er av medisterfarse - og de spiser vi bare til jul. Slik er det her også. Og her. Forresten så er medisterdeig laget av svinekjøtt og -spekk og tilsatt krydder. Denne brukes til medisterkaker, Kjøttdeig er laget av oppmalt storfekjøtt og -fett og er tilsatt vann, men ikke krydder. Denne brukes til kjøttkaker.
Gjest Neria Skrevet 22. november 2007 #9 Skrevet 22. november 2007 Kjøttkaker: Grove. Laget av kjøttdeig (storfekjøtt) Medisterkaker: Også grove. Laget av medisterdeig (svinekjøtt) Krydret annerledes enn kjøttkaker, pleier blandt annet å ha ingefær og muskat i medisterkaker.
Grissini Skrevet 22. november 2007 #10 Skrevet 22. november 2007 Kjøttkaker: Grove. Laget av kjøttdeig (storfekjøtt) Medisterkaker: Også grove. Laget av medisterdeig (svinekjøtt) Krydret annerledes enn kjøttkaker, pleier blandt annet å ha ingefær og muskat i medisterkaker. Jeg har som regel alltid muskat og ingefær i kjøttkaker laget av storfekjøtt.
Gjest Dallandra Skrevet 22. november 2007 #11 Skrevet 22. november 2007 Sånn apropos. Vi pleier å blande medisterfarse og kjøttfarse ca halvt om halvt. Det blir kjempegodt!!! Mye bedre enn både medisterfarse og kjøttfarse. Men vi gjør det bare til jul da, så det er julekjøttkakene våre. Vår kjøttfarse er av elg da, men sånn blir det bare når mannen i huset er jeger.
skrue Skrevet 22. november 2007 #12 Skrevet 22. november 2007 Sånn apropos. Vi pleier å blande medisterfarse og kjøttfarse ca halvt om halvt. Det blir kjempegodt!!! Mye bedre enn både medisterfarse og kjøttfarse. Enig i at en blanding blir bra. Jeg bruker en familieoppskrift som sier to deler medisterdeig og en del karbonadedeig. Bruker knust kavring også, men det er vel fordi oppskriften er gammel og folk var mer nøysomme før. Blir ikke jul uten.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå