Gå til innhold

hva kan jeg bruke creme fraishe til?


Anbefalte innlegg

Gjest hyggelig
Skrevet

jeg skulle lage ettellerannet her om dagen, men husket ikke om det skulle være cottage cheese eller creme fraiche i oppskriften,så jeg kjøpte likegodt begge deler. er vanligvis ganske oppfinnsom når det gjelder matlaging og baking, men akkurat nå står det helt stille.

så spm er, hva kan jeg lage av creme fraiche? kan være både i matlaging og i baking, jeg liker å tusle med begge deler :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Burde ikke denne ligge i matforumet? :)

Crème fraîche er en slags mellomting mellom kremfløte og seterrømme. Den er forholdsvis fast, men er mindre syrlig enn rømme.

Det kan stort sett brukes på samme måte som fløte og rømme, dvs. blant annet til å runde av supper, sauser og gryteretter, til rømmedressinger og -diper, som tilbehør til kaker eller til f.eks. stekt fisk, spekemat, taco, osv.

Skrevet

Pleier å bruke den til å lage kremet pastasalat og pastaretter.

Skrevet

Godt på pizza (legg på -før- pizzaen settes i ovnen, veldig godt i kombinasjon med oliven og artisjokker)

Ertepuré: Kok opp grønne erter, ha i en bolle sammen med creme fraiche - stavmikse til det er godt blandet, men la det være godt med tekstur, altså, ikke mos alle ertene. Veldig godt sammen med feks fisk (kveite eller steinbit feks), poteter og asparges (feks)

Kan brukes der du bruker rømme (men ikke som erstatning i rømmegrøt)

Var det jeg kom på i farten. Brker det sikkert til mye mer jeg ikke husker nå :fnise:

Skrevet

Vi lager wok med kylling og gr.saker og har oppi hvitløk, karry og soyasaus. Og en boks creme fraishe.

Blir ikke vanlig sunn wok men utrolig godt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...