Gå til innhold

Billig festmat for 8 personer?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vi skal ha en liten fest om et par uker, vi blir 8 stk rundt bordet. Vil jo gjerne ha litt god mat, men det har lett for å bli dyrt når vi skal ha sånne selskap... Noen som har ideer til god, rimelig mat som passer til en litt festlig anledning?

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Har oppskrift på en herlig gryterett med høne, men høne er jo ikke å få tak i...selv om det kanskje går an å bruke rå kylling istedet. Den er rimelig å lage, og jeg får/fikk mye skryt av den. Har laget den mange ganger i små selskap.

Endret av ToveM
Skrevet
Har oppskrift på en herlig gryterett med høne, men høne er jo ikke å få tak i...selv om det kanskje går an å bruke rå kylling istedet. Den er rimelig å lage, og jeg får/fikk mye skryt av den. Har laget den mange ganger i små selskap.

Oppskrift, vær så snill? :)

Skrevet
Oppskrift, vær så snill? :)

Den er veldig enkel:

til ca 4 personer:

kok to høner møre i lett saltet vann (ca 2 timer?) (gjem kokekraften)

avkjøles, skinnet tas av og kjøttet renses av bena i

passe store stykker (etter smak)

2 løk hakkes og surres i litt smør i en gryte

ha i litt karry (ikke for mye, kan heller tilsettes mer etter smak på slutten)

Hakk opp 2 paprika og ha i (gjerne forskjellige farger)

surres sammen med løken

hell oppi litt av kokekraften

ha i hønsekjøttet og

en halv pakke selskapserter i gryten

varmes opp til kokepunktet

helt på slutten tas i rosiner (mengde etter smak..) og gjerne litt grovd hakkede nøtter (kan kuttes ut)

Spe på med mer kraft hvis den blir for tørr, det er godt med en del kraft

Serveres med kokt ris og evt en salat

I oppskriften står det og kokosmasse etter smak det har jeg aldri brukt

Ha i litt ekstra salt og karri på slutten hvis den blir litt for tam på smak.

Mengde er lett å tilpasse etter hvor mange personer den lages til

Skrevet

Bare sånn til info - jeg kjøpte høne på min lokale Rema forrige helg, så det er å få tak i...:jepp:

Skrevet
Bare sånn til info - jeg kjøpte høne på min lokale Rema forrige helg, så det er å få tak i...:jepp:

Har ikke sett det her på lenge på Rema, men ser jo enda at prislappen står der, skal jammen spørre på Rema imorgen

Skrevet

En god lasagne med salat og ferskt (hjemmebakt) brød til behøver ikke bli så dyrt.

Chili con carne er vel også i kategorien "rimelig", vil jeg tro?

Kos dere, uansett hva dere velger å lage!

Skrevet (endret)

Takk for gode tips :-). Er ikke så glad i verken rosiner eller erter, men jeg kan sikkert putte noe annet i den hønegryta om jeg bestemmer meg for den.

For meg er pølser i brød ikke festmat, når vi har selskap er maten og vinen ganske viktig og vi har en flott spisestue som vi sitter rundt hele kvelden. Da blir pølser ikke helt riktig i den settingen liksom! Men jeg liker pølser sånn ellers altså :)

Endret av pusla
Gjest Eurydike
Skrevet

Her er et forslag fra meg - med fårikålkjøtt blir denne lammegryten ganske billig. Den er dessuten enkel å lage. Og så er den veldig god! :)

Osso buco med lam

Lammekjøtt med bein, feks bog, skanker eller evt fårikålkjøtt (ca. 300 g pr pers)

løk (1/2 pr pers)

hvitløk

sellerirot (1/4 pr pers)

gulrot (1-2 pr pers)

olivenolje

hermetiske tomater (1/2 boks pr pers)

timian

salt, pepper

presset sitron

Gremolata:

rå hvitløk

sitronskall

persille

Løk, hvitløk og terninger av sellerirot og gulrot surres i olivenolje i en stor gryte. Ha i hermetiske tomater, timian, litt salt og pepper, og kok opp.

I en stekepanne bruner, salter og peprer du så lammestykkene og har oppi gryta etterhvert, før du koker ut pannen med vann og heller sjyen i gryta. (Du kan også ha i en skvett hvitvin - jeg foretrekker å smake til med presset sitron tilslutt istedet.) Kok under lokk i ca. 2 timer, eller sett hele gryten i ovnen ved 150 g like lenge.

Smak tilslutt for å se om gryta trenger mer salt, og ha i så mye friskpresset sitron som du synes den behøver. (Evnt kan det være nødvendig å skumme av litt fett som flyter på toppen hvis du bruker stykker med mye fett). Og aller sist rører du inn gremolata: Finhakket sitronskall, bladpersille og litt finhakket rå hvitløk.

Tradisjonelt tilbehør til osso buco er skikkelig risotto med parmesan og safran, men jeg bruker ofte bare basmatiris med litt surret løk og gurkemeie i

Gjest antigartner
Skrevet (endret)

Enda enklere enn ovennevnte, og med samme type kjøtt: fårikål. De eneste ingrediensene utenom kjøttet, er jo kål og poteter (+ litt helpepper og evt. mel til jevning), og det er jo kjempebillig.

Endret av antigartner
Skrevet

Denne kyllinggryten er populær hos oss.

Kyllingfilet, ca 1 pr pers, brunes i panne

Løk 1-2, brunes litt i panne

Sopp, stekes i panne sammen med 1 ts hakket hvitløk (jeg bruker den som er ferdig på glass)

Paprika, 2 forskjellige farger, stekes litt i panne sammen med soppen

Oppi gryta:

1-2 bokser hakket tomat

Alt du har stekt

Hønsebuljong

Litt vann, ca 1-2 dl

Fløte, etter smak

Rømme, etter smak

Jevnes tykkere med Maizena-jevning

Salt, pepper og annet krydder etter smak

Tilbehør:

Hvitløksbrød eller annet brød

Salat

Ris eller pasta

Gryta kan godt surre en stund, da setter smaken seg bedre

Skrevet

Å, tusen takk for flotte tips :). Fårikål er favorittretten min, men skal man ha skikkelig kjøtt blir det jo noen kroner, men så er jo tilbehøret billig. Vi får ta en vurdering de nærmeste dagene, fikk litt å velge i nå, flott :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...