Gå til innhold

Amerikanske pannekaker


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen sa belgiske vafler, og jeg tenkte amerikanske pannekaker.

De ser så gode ut på film, men hvordan lager man sånne? Er det noen som har erfaring som kan fortelle?

Hva er forskjellen på norske og amerikanske, smaker de annerledes eller er det bare tykkelsen?

Har lyst å prøve en helg jeg har fri..

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Denne fant jeg på nett:

Amerikanske pannekaker

Ingredienser:

2 egg

1 ss sukker

1 ts bakepulver

1,5 dl melk

125 g mel

1/2 ts salt

Tilberedning:

-Bland det tørre

-Bland melk og eggeplommer

-Rør dette sammen

-Pisk eggehvitene STIVE, og bland det i røra

og denn har jeg laget sjøl:

2 1/2 dl hvetemel

1 dl kremfløte

2 1/2 dl lettrømme

1 egg

1 ts bakepulver

1 ss sukker

1/2 ts salt

1/2 dl smør, smeltet

Visp sammen alle ingrediensene til en jevn røre. La den svelle i ca 30 min. Stek små tykke pannekaker. Server med sirup, eller honning og mykt smør som er vispet med litt melis.

Mitt tips er å kjøpe lønnesirup :)

Skrevet

Denne oppskriften bruker jeg. :)

Amerikanske pannekaker

300 g hvetemel

4 ss sukker

1 ss melis

4 ts bakepulver

1 ts salt

1 ss revet sitronskall (jeg har pleid å sløyfe dette)

7 ss matolje

2,5 dl kjernemelk (eller skummet kulturmelk)

2 dl melk

2 egg

Visp alt sammen.

Bruk en svært liten panne. Har du bare en stor panne, tar du enten et lite dl mål eller en stor øse, slik at du kan lage små klatter i pannen. Husk at amerikanske pannekaker er små og tykke! Spises med masse lønnesirup og evt en klatt smør.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...