Gjest Yoghurt Skrevet 6. november 2007 #1 Del Skrevet 6. november 2007 Hei! Jeg starter dagen med et av to alternativer: enten: en bolle havregryn med melk, har i en banan og litt rosiner, drikker en par glass vann i tillegg og spiser så en appelsin. eller: en bolle havregrøt lagd på vann, har på det samme: banan og rosiner, drikker her et glass melk eller to ved siden av og spiser appelsinen min. Lurer på om en av disse er "mye mer" sunn enn den andre? For ingrediensmessig er det akkurat det samme. Blir havren mer/mindre sunn av å bli kokt? Tusen takk for svar, håper noen vet det Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/301525-havregryn-og-melk-eller-havregr%C3%B8t/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kristin_ Skrevet 6. november 2007 #2 Del Skrevet 6. november 2007 Bare kok havregrøten hvis du vil det. Det henger igjen en gammel myte om at varm mat er mer usunn enn kald, men det har ikke rot i virkeligheten. Bare gjør det du liker du. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/301525-havregryn-og-melk-eller-havregr%C3%B8t/#findComment-5019066 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Supraspinatus Skrevet 6. november 2007 #3 Del Skrevet 6. november 2007 Men om grynene er kokt eller rå har noe å si på hvordan kroppen tar opp næringen. Nå vet jeg ikke spesielt hva som gjelder for havregryn, men jeg vet at enkelte produkter får en høyere glykemisk indeks, da kokingen er med på å spalte karbohydratene. Så er det det med å spise varm mat, kontra kald mat - Får jo tilført ekstra termisk energi ved å spise varm mat, mens man taper av å spise kald mat. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/301525-havregryn-og-melk-eller-havregr%C3%B8t/#findComment-5019254 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Quirky Skrevet 9. november 2007 #4 Del Skrevet 9. november 2007 Havregrøt har lavere GI enn havregryn med melk, har jeg lest. Hvorfor husker jeg ikke. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/301525-havregryn-og-melk-eller-havregr%C3%B8t/#findComment-5028165 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Yoghurt Skrevet 11. november 2007 #5 Del Skrevet 11. november 2007 Ok, takk for svar Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/301525-havregryn-og-melk-eller-havregr%C3%B8t/#findComment-5033316 Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Enigma* Skrevet 12. november 2007 #6 Del Skrevet 12. november 2007 Tatt fra iform.no "Den hovedsaklige grunnen til at de kokte grynene har lavere GI enn de råe er at de vannløslige fibrene som finnes i havren trenger ut av grynene. Fibrene gir treger tømning av magesekken og langsommere opptak i tynntarmen. Resultatet blir da ett lavere GI." Havregryn er veldig rikt på de vannløselige fibrene, og det er disse fibrene som er de beste. Du kan lese mer på http://www.iform.no/pub/art.php?id=83 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/301525-havregryn-og-melk-eller-havregr%C3%B8t/#findComment-5035764 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Wonders Skrevet 12. november 2007 #7 Del Skrevet 12. november 2007 Jag har gjort dette i 3 år, varm eller kald. Og jeg ble veldig godt mett , og frokosten tok kun 5 minutter. Så fikk jeg mye luft i magen, og etter å ha prøvd ut alt av hva jeg spiser, fant jeg ut at det var denne frokosten som var den som gav meg mest luft i magen...så jeg spiser knekkebrød i steden, innimellom. det står gryna inneholder mye karbohydrater, det akn da ikke være bra? Må si jeg ikke vet noe om ernæring men jeg lurer litt... 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/301525-havregryn-og-melk-eller-havregr%C3%B8t/#findComment-5035840 Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Enigma* Skrevet 12. november 2007 #8 Del Skrevet 12. november 2007 Jag har gjort dette i 3 år, varm eller kald. Og jeg ble veldig godt mett , og frokosten tok kun 5 minutter. Så fikk jeg mye luft i magen, og etter å ha prøvd ut alt av hva jeg spiser, fant jeg ut at det var denne frokosten som var den som gav meg mest luft i magen...så jeg spiser knekkebrød i steden, innimellom. det står gryna inneholder mye karbohydrater, det akn da ikke være bra? Må si jeg ikke vet noe om ernæring men jeg lurer litt... Havregryn inneholder mye karbohydrater, ja, men det gjør også alt annet som inneholder korn (inkludert dine knekkebrød ). Havregryn inneholder i tillegg til mye karbohydrater også mye proteiner, mineraler, sunt fett og b-vitaminer. 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/301525-havregryn-og-melk-eller-havregr%C3%B8t/#findComment-5035870 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå