Gå til innhold

Akkar fylt med mye godt


Anbefalte innlegg

Skrevet

Til å fylle tre-fire akkarer trenger du

Fyll:

Ca 2 dl kald ris

100 g pinjekjerner

100 g rosiner

litt revet sitronskall og hakket persille

litt vispet egg

Bland fyllet med egg tild et såvidt henger sammen og fyll i bellingene, og lukk igjen med en coktailpinne. Ikke fyll bellingene for mye, da blir de vanskelige å dele opppent etterpå.

Tomatsaus:

1 boks hakkatomat

1 løk finhakket

1/2 dl hvitvin

litt hakket hvitløk

salt og pepper

Svisj løken i litt olje til den blir myk og blank, ha i tomat og vin og la det hele koke i ca 10 min.

Legg de fylte bellingene i en form og hell tomatsausen over, stek i ca 30 min på 200 grader til akkarene er gjennomvarme.

Vi serveret det uten noe tilbehør, men vil neste gang jeg lager det ha et eller annet til, har bare ikke helt tenkt ut hva det skal være.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det hørtes veldig godt ut! :) Jeg har bare spist fylt akkar en gang, men aldri prøvd å lage det selv.

Bruker du frossen akkar, eller bør den være fersk? Jeg tror ikke jeg har sett fersk akkar i butikkene her noen gang, men frossen bør være mulig å få tak i.

Skrevet

Jeg kjøpte frossen, ferdig renset akkar. Har ikke engang sett fersk akkar i butikken.

Skrevet

Takk for svar!

Frossen akkar bør det være mulig å få tak i. :)

Gjest Eurydike
Skrevet

Takker så mye, pulverheksa - dette ser godt ut! :)

*pønsker på mulig tilbehør*

Skrevet (endret)

:sjenert: Er akkar godt?

Og hva i all verden er en belling? :ler:

Endret av Miros
Skrevet
:sjenert: Er akkar godt?

Og hva i all verden er en belling? :ler:

Jeg syns akkar er godt.

Belling er det norske ordet på renset akkar.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...