Kitsune Skrevet 5. november 2007 #1 Skrevet 5. november 2007 Høns er utrolig billig (16 kr for en hel) og jeg vet mamma lager av og til noe med høne. Men jeg skulle gjerne hatt flere oppskrifter.. Hønsekjøtt smaker faktisk veldig godt! Har du oppskrifter å dele, eller tips til hvor man finner oppskrifter?
Scheherazade Skrevet 5. november 2007 #2 Skrevet 5. november 2007 Var det ikke høner som ikke selges lengre?
Gjest rikkerikke Skrevet 5. november 2007 #3 Skrevet 5. november 2007 Hønsefrikase og Coc au vin. Har ikke oppskrifter, men det finner du sikkert på nett. Trikset er i alle fall at de må koke lenge. Jeg har ikke hørt om at det ikke finnes lenger...?!
Gjest Gjest Skrevet 5. november 2007 #4 Skrevet 5. november 2007 Det er riktig at det ikke selges lengre. Var ikke nok som kjøpte, så det ble for dyrt for prior å selge dem. Stod en lang artikkel om det i magasinet til Dagbladet forige uke.
Kitsune Skrevet 5. november 2007 Forfatter #5 Skrevet 5. november 2007 For noe pokkers tull! De burde reklamert for det. Den ene oppskrifra til mamma var veldig god. Det er billig og sundt!!! Nei, nå ble jeg litt trist.. Jaja, skal maile prior, og da har jeg gjort mitt.. 1
Gjest Anerikke Skrevet 5. november 2007 #6 Skrevet 5. november 2007 Neeei!!!! Jeg elsker jo hønsefrikasè! Faktisk er jeg slett ikke så verst til å lage det, om jeg får si det selv...
pulverheksa Skrevet 6. november 2007 #7 Skrevet 6. november 2007 Mange invandrer butikker har fortsatt halal høne. De kommer fra Drammen... Tjihi
ToveM Skrevet 6. november 2007 #8 Skrevet 6. november 2007 Helt sykt at det ikke finnes høner i butikken lengre, det er billig og god mat..
Rosenrød Skrevet 6. november 2007 #9 Skrevet 6. november 2007 Hønsefrikasse og hønsesuppe er jo knallgodt! Nå ble jeg lei meg...
ToveM Skrevet 6. november 2007 #10 Skrevet 6. november 2007 Vil jo tro en kan bruke hel rå kylling som erstatning, men kylling er vel kanskje dyrere enn det høne var. Husker jeg har kjøpt høne til mellom 10-15 kr på tilbud..
Rosenrød Skrevet 6. november 2007 #11 Skrevet 6. november 2007 Kylling er dyrere ja, og høna var strerkere i smaken.
AnonymBruker Skrevet 7. april 2011 #12 Skrevet 7. april 2011 Kan man steke hønen hel i ovnen? Som man gjør med kylling?
dobby Skrevet 7. april 2011 #13 Skrevet 7. april 2011 Kan man steke hønen hel i ovnen? Som man gjør med kylling? Det vil eg tru, ja. Den blir nok kraftigare på smak, og treng kanskje litt meir tid for å bli mør, men eg trur ikkje det skulle vere noko problem.
AnonymBruker Skrevet 7. april 2011 #14 Skrevet 7. april 2011 Det vil eg tru, ja. Den blir nok kraftigare på smak, og treng kanskje litt meir tid for å bli mør, men eg trur ikkje det skulle vere noko problem. Nei, det kan du ikke (og ja, jeg har prøvd, en gang jeg var fattig student - kjøttet ble uten overdrivelse seigt som lær, og fullstendig umulig å spise, faktisk ). Høne er superduperseigt, og kan ikke tilberedes på samme måte som kylling. Den må varmebehandles lenge og sakte, gjerne i lav temperatur - og selv da risikerer man at den ikke blir mør noen ganger. Skal man ha høne i ovn, må det være feks i leirgryte eller noe, med vin og gode grønnsaker, lengelenge. Ellers bør den kokes, dvs trekkes.
dobby Skrevet 7. april 2011 #15 Skrevet 7. april 2011 Nei, det kan du ikke (og ja, jeg har prøvd, en gang jeg var fattig student - kjøttet ble uten overdrivelse seigt som lær, og fullstendig umulig å spise, faktisk ). Uff då... Då er nok koking det greiaste, det blir i alle fall godt!
Sunchild Skrevet 7. april 2011 #16 Skrevet 7. april 2011 Jeg synes det greieste er å koke den grundig (ta vare på kokevannet), plukke av alt kjøttet og bruke kjøtt og kokevann som basis i en god suppe - tilsette alt fra grønnsaker eller sopp til feks fløte og karripulver. Utrolig mange variasjonsmuligheter! 1
Elensire Skrevet 8. april 2011 #17 Skrevet 8. april 2011 Hva?? selges ikke høns lenger?? Slikt burde ikke være lov! Hønsefrikase er jo verdens beste middag. snufs... Kylling kan nok brukes, men det blir ikke helt det samme. Prismessig så syns jeg høns og kylling ligger ganske likt egentlig. Har aldri sett en høne til 16 kr her jeg bor. Men det kan jo klart være regionale forskjeller men da vet jeg ihvertfall at jeg må se etter andre alternativer neste gang jeg skal lage hønsefrikase. Når jeg lager så flår jeg hønen/kyllingen, deler den i biter og har skinnet og hønen i en gryte og dekker med vann sammen med salt. Lar det koke i 1-1 1/2 time under lokk. Så siler jeg kraften av og lar hønen kjøle seg så jeg kan plukke kjøttet av beina. så lager jeg en jevning med mel og smør (som til hvit saus), sper først med litt melk, og deretter med kraften fra kokingen til jeg har en tykk og fin saus. Deretter har jeg oppi en pose med grønnsaksblanding (blomkål, brokoli, gulerøtter), krydrer med salt og pepper, og har i kjøttet. lar det stå og trekke til alt er gjennomvarmt. serverer med poteter. Knall godt med litt aromat over, men det er helt frivillig resten av kraften fryser jeg eller setter i kjøleskapet og bruker til sauser eller andre typer frikaseer Har ingen eksakte mål på oppskriften da den er en oppskrift min mormor har lært meg, og den kun har blitt fortalt muntlig.
Kvist Skrevet 8. april 2011 #18 Skrevet 8. april 2011 Fullt mulig å få kjøpt høne nå også, ser tråden er gammel, kanskje de var borte en stund? Jeg har i hvertfall høne i fryseren til en dag jeg får lyst på deilig suppe eller frikassé.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå