Gå til innhold

Oppskrifter med høne?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Høns er utrolig billig (16 kr for en hel) og jeg vet mamma lager av og til noe med høne. Men jeg skulle gjerne hatt flere oppskrifter.. Hønsekjøtt smaker faktisk veldig godt!

Har du oppskrifter å dele, eller tips til hvor man finner oppskrifter?

Skrevet

Var det ikke høner som ikke selges lengre?

Gjest rikkerikke
Skrevet

Hønsefrikase og Coc au vin. Har ikke oppskrifter, men det finner du sikkert på nett. Trikset er i alle fall at de må koke lenge. Jeg har ikke hørt om at det ikke finnes lenger...?!

Skrevet

Det er riktig at det ikke selges lengre. Var ikke nok som kjøpte, så det ble for dyrt for prior å selge dem. Stod en lang artikkel om det i magasinet til Dagbladet forige uke.

Skrevet

For noe pokkers tull! De burde reklamert for det. Den ene oppskrifra til mamma var veldig god. Det er billig og sundt!!! Nei, nå ble jeg litt trist..

Jaja, skal maile prior, og da har jeg gjort mitt..

  • Liker 1
Gjest Anerikke
Skrevet

Neeei!!!!

Jeg elsker jo hønsefrikasè! Faktisk er jeg slett ikke så verst til å lage det, om jeg får si det selv... :sjenert:

Skrevet

Mange invandrer butikker har fortsatt halal høne. De kommer fra Drammen... Tjihi

Skrevet

Helt sykt at det ikke finnes høner i butikken lengre, det er billig og god mat..

Skrevet

Hønsefrikasse og hønsesuppe er jo knallgodt! Nå ble jeg lei meg...

Skrevet

Vil jo tro en kan bruke hel rå kylling som erstatning, men kylling er vel kanskje dyrere enn det høne var. Husker jeg har kjøpt høne til mellom 10-15 kr på tilbud..

Skrevet

Kylling er dyrere ja, og høna var strerkere i smaken.

  • 3 år senere...
AnonymBruker
Skrevet

Kan man steke hønen hel i ovnen? Som man gjør med kylling?

Skrevet

Kan man steke hønen hel i ovnen? Som man gjør med kylling?

Det vil eg tru, ja. Den blir nok kraftigare på smak, og treng kanskje litt meir tid for å bli mør, men eg trur ikkje det skulle vere noko problem.

AnonymBruker
Skrevet

Det vil eg tru, ja. Den blir nok kraftigare på smak, og treng kanskje litt meir tid for å bli mør, men eg trur ikkje det skulle vere noko problem.

Nei, det kan du ikke (og ja, jeg har prøvd, en gang jeg var fattig student - kjøttet ble uten overdrivelse seigt som lær, og fullstendig umulig å spise, faktisk :fnise:).

Høne er superduperseigt, og kan ikke tilberedes på samme måte som kylling. Den må varmebehandles lenge og sakte, gjerne i lav temperatur - og selv da risikerer man at den ikke blir mør noen ganger.

Skal man ha høne i ovn, må det være feks i leirgryte eller noe, med vin og gode grønnsaker, lengelenge. Ellers bør den kokes, dvs trekkes.

Skrevet

Nei, det kan du ikke (og ja, jeg har prøvd, en gang jeg var fattig student - kjøttet ble uten overdrivelse seigt som lær, og fullstendig umulig å spise, faktisk :fnise:).

Uff då... Då er nok koking det greiaste, det blir i alle fall godt!

Skrevet

Jeg synes det greieste er å koke den grundig (ta vare på kokevannet), plukke av alt kjøttet og bruke kjøtt og kokevann som basis i en god suppe - tilsette alt fra grønnsaker eller sopp til feks fløte og karripulver. Utrolig mange variasjonsmuligheter!

  • Liker 1
Skrevet

Hva?? selges ikke høns lenger?? :grine::grine: Slikt burde ikke være lov! Hønsefrikase er jo verdens beste middag. snufs...

Kylling kan nok brukes, men det blir ikke helt det samme. Prismessig så syns jeg høns og kylling ligger ganske likt egentlig. Har aldri sett en høne til 16 kr her jeg bor. Men det kan jo klart være regionale forskjeller :)

men da vet jeg ihvertfall at jeg må se etter andre alternativer neste gang jeg skal lage hønsefrikase.

Når jeg lager så flår jeg hønen/kyllingen, deler den i biter og har skinnet og hønen i en gryte og dekker med vann sammen med salt. Lar det koke i 1-1 1/2 time under lokk. Så siler jeg kraften av og lar hønen kjøle seg så jeg kan plukke kjøttet av beina.

så lager jeg en jevning med mel og smør (som til hvit saus), sper først med litt melk, og deretter med kraften fra kokingen til jeg har en tykk og fin saus. Deretter har jeg oppi en pose med grønnsaksblanding (blomkål, brokoli, gulerøtter), krydrer med salt og pepper, og har i kjøttet. lar det stå og trekke til alt er gjennomvarmt.

serverer med poteter. Knall godt med litt aromat over, men det er helt frivillig :)

resten av kraften fryser jeg eller setter i kjøleskapet og bruker til sauser eller andre typer frikaseer :) Har ingen eksakte mål på oppskriften da den er en oppskrift min mormor har lært meg, og den kun har blitt fortalt muntlig.

Skrevet

Fullt mulig å få kjøpt høne nå også, ser tråden er gammel, kanskje de var borte en stund? Jeg har i hvertfall høne i fryseren til en dag jeg får lyst på deilig suppe eller frikassé.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...