Gjest Hesti Skrevet 5. november 2007 #1 Skrevet 5. november 2007 Hei! Skal ha vinklubb snart og har kjøpt inn mascarpone, kunne tenkt meg å lage en enkel dessert med dette, men trenger tips! Gjerne noe som er ekstremt lettvint og godt :kaffe:
Leo Skrevet 5. november 2007 #2 Skrevet 5. november 2007 (endret) Kryddermarinerte pærer med mascarponekrem (8 porsjoner) 8 pærer (Hermetiske kan brukes, men da må du redusere sukkermengden) 2,5 dl. gløggkonsentrat 1 fl. rødvin 1 kanelstang 5 neliker 2 stjerneanis 1 bit skrellet ingefær (2x2 cm) 1 dl. brunt sukker Skrell pærene og fjern evt. kjernehusene (Jeg pleier å droppe det). Kok opp gløgg, rødvin og krydder i en stor kasserolle. Legg pærene i og kok opp en gang til. Pass på at pærene dekkes. Hvis ikke heller du på litt ekstra rødvin. La det trekke ved svak varme et par timer. Sett til avkjøling og la pærene ligge i marinaden helst et par døgn og gjerne inntil en uke i kjøleskapet. Ved servering koker du inn et par desiliter av marinaden til sirupsaktig konsistens. Mascarponekremen lager du av 1 boks mascarpone og 1 dl. yoghurt naturell som piskes lett sammen. Riv mørk sjokolade over før servering og hell en ring sirup rundt. Pynt med mynte/sitronmelisse. Utrolig praktisk dessert siden den kan gjøres så og si ferdig en god stund i forveien. Nå skal jo ikke du bruke den til det, men den er ikke verken voldsomt søt eller tung, så den passer utmerket etter tung julemt som f.eks. pinnekjøtt. Endret 5. november 2007 av Leo
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå