Gjest godsakermor Skrevet 3. november 2007 #1 Skrevet 3. november 2007 Hei alle sammen. Jeg skal begynne å samle på gamle dessertoppskrifter. Vi alle kjenner jo tilslørete bondepiker fra Norge,men sitter dere inne med gamle dessertoppskrifter fra andre land? Har du svensk oldemor\mormor eller en Dansk kansje. gjerne fra fjerne land også. Det må være mulighet til å få kjøpt råvarene i en liten by i norge. Det må følge med fremgangsmåte,mål\vekt. med tid og stunder vil de kansje komme i en bok. Jeg vil gjerne ha opphavet til desserten også. Og om de ble brukt som hverdags eller fest. Til å begynne med er dette en hobby for meg. Håper mange kan bidra. Dere vil få tilbakemld, så snart jeg har fått inn og prøvd de ut. Først og fremst vil jeg prøvelage alle dessertene.
Oliven Skrevet 4. november 2007 #2 Skrevet 4. november 2007 Min favoritt av gamle desserter er russedessert. Har ikke oppskrift her akkurat nå, men søker du på nett finner du sikkert. Vi pleier å ha vaniljesaus til, men fløtemelk kan også brukes. Lager den alltid av husholdningssaft. Ellers jobber jeg på sykehjem og vi har dessert hver dag. Noen av de har eldre opphav enn andre. Skriver ned noen så får du litt tips. -Lun nypesuppe med kremklatt oppi. -Rabarbragrøt/suppe -Semulepudding -Et eller annet sagogreier. -Fruktsuppe -Kompotter av forskjellige slag (ble sikkert ofte laget etter høsting) -Hermetisert frukt med krem (hjemmehermetisert altså.) -God hjemmelaget karamellpudding. -Riskrem m hjemmelaget rød saus -Eplegrøt/kompott. -Mandelkjernepudding. -Trollkrem Håper dette kan være litt til hjelp selv om det ikke er noen oppskrifter med. http://www.varden.no/matogdrikke/recipe.asp?recipe=4278 Her er på russedessert. En link til. http://tradisjoner.no/categories12.html
Gjest Gjest_gjest_* Skrevet 4. november 2007 #3 Skrevet 4. november 2007 En italiensk dessert: Jamies sjokolade tiramisu Ingredienser: 110 g strøsukker 4 egg 85 g mel 30 g kakaopulver 50 g smeltet smør 500 g mascarpone ost 70 g strøsukker 2 eggeplommer Marsalavin Tia Maria likør Espresso Hvit sjokolade, smeltet Tilberedning: Visp egg og sukker sammen, hell i smøret. Sikt mel og kakao og vend inn i blandingen forsiktig. Stekes på bakepapir i ovnen i 10 minutter på 180 grader. Bland mascarpone, sukker og eggeplommer godt, og hell på litt vin. Legg sjokoladekaken i bunnen av en form. Hell litt Tia Maria og espresso over. Legg så på den smeltede sjokoladen og mascarponerøren. Dryss litt kakaopulver over, og skrap litt sjokoladeflak på toppen.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå