Gå til innhold

Gamle oppskrifter på desserter


Anbefalte innlegg

Gjest godsakermor
Skrevet

Hei alle sammen.

Jeg skal begynne å samle på gamle dessertoppskrifter.

Vi alle kjenner jo tilslørete bondepiker fra Norge,men sitter dere inne med gamle dessertoppskrifter fra andre land?

Har du svensk oldemor\mormor eller en Dansk kansje. gjerne fra fjerne land også. Det må være mulighet til å få kjøpt råvarene i en liten by i norge.

Det må følge med fremgangsmåte,mål\vekt.

med tid og stunder vil de kansje komme i en bok.

Jeg vil gjerne ha opphavet til desserten også. Og om de ble brukt som hverdags eller fest.

Til å begynne med er dette en hobby for meg.

Håper mange kan bidra. Dere vil få tilbakemld, så snart jeg har fått inn og prøvd de ut.

Først og fremst vil jeg prøvelage alle dessertene.

Skrevet

Min favoritt av gamle desserter er russedessert. Har ikke oppskrift her akkurat nå, men søker du på nett finner du sikkert. Vi pleier å ha vaniljesaus til, men fløtemelk kan også brukes. Lager den alltid av husholdningssaft.

Ellers jobber jeg på sykehjem og vi har dessert hver dag. Noen av de har eldre opphav enn andre. Skriver ned noen så får du litt tips.

-Lun nypesuppe med kremklatt oppi.

-Rabarbragrøt/suppe

-Semulepudding

-Et eller annet sagogreier.

-Fruktsuppe

-Kompotter av forskjellige slag (ble sikkert ofte laget etter høsting)

-Hermetisert frukt med krem (hjemmehermetisert altså.)

-God hjemmelaget karamellpudding.

-Riskrem m hjemmelaget rød saus

-Eplegrøt/kompott.

-Mandelkjernepudding.

-Trollkrem

Håper dette kan være litt til hjelp selv om det ikke er noen oppskrifter med.

http://www.varden.no/matogdrikke/recipe.asp?recipe=4278

Her er på russedessert.

En link til.

http://tradisjoner.no/categories12.html

Gjest Gjest_gjest_*
Skrevet

En italiensk dessert:

Jamies sjokolade tiramisu

Ingredienser:

110 g strøsukker

4 egg

85 g mel

30 g kakaopulver

50 g smeltet smør

500 g mascarpone ost

70 g strøsukker

2 eggeplommer

Marsalavin

Tia Maria likør

Espresso

Hvit sjokolade, smeltet

Tilberedning:

Visp egg og sukker sammen, hell i smøret. Sikt mel og kakao og vend inn i blandingen forsiktig. Stekes på bakepapir i ovnen i 10 minutter på 180 grader.

Bland mascarpone, sukker og eggeplommer godt, og hell på litt vin. Legg sjokoladekaken i bunnen av en form. Hell litt Tia Maria og espresso over. Legg så på den smeltede sjokoladen og mascarponerøren. Dryss litt kakaopulver over, og skrap litt sjokoladeflak på toppen.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...