Gå til innhold

dårlig mat på kafeer?


Fremhevede innlegg

Skrevet
Frati er ikke en særlig god restaurant. Men i forhold til andre steder i byen er det ikke så verst hvis man sammenligner kvalitet og pris. Det blir på en måte det minste av flere onder. Ellers er Jadab i Brattørgatta ikke så verst. Men lokalene er ikke særlig trivelige eller romantiske.

Persilleriet glemte jeg i det forrige innlegget mitt. De synes jeg er bra. :)

Persilleriet er fint, og et bra tiltak, skal sies har aldri spist der selv, men min forlovede skryter vilt.

Jadab spiser vi "ofte" når vi er i Indisk humør. Det er synd at lokalet virker litt... billig og kaldt... Men servicen der har alltid vært topp for oss..

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ingen som vet om noen skikkelig sjarmerende og koselige kafeer litt rundt omkring i Trondheim. Ikke bare de som ligger i sentrumskjærnen.

Skrevet
Frati er ikke en særlig god restaurant. Men i forhold til andre steder i byen er det ikke så verst hvis man sammenligner kvalitet og pris. Det blir på en måte det minste av flere onder. Ellers er Jadab i Brattørgatta ikke så verst. Men lokalene er ikke særlig trivelige eller romantiske.

Persilleriet glemte jeg i det forrige innlegget mitt. De synes jeg er bra. :)

som jeg sa greit, i forhold til pris og det man får, men for vår del ikke noe mer.

persileriet er bra ja,

ja en finere restaurant blir kanskje vanskelig, men en god, bra folkelig en som ikke priser seg rike på dritt, hadde vært bra. det meste (les ALT) er bedre enn egon.

hva sier du pus? hadde du likt og starte restaurant i tårnet??

Skrevet (endret)
hva sier du pus? hadde du likt og starte restaurant i tårnet??

Nei - Fordi:

- Vil tro husleie og kostnader er høye, da blir prisene dyre. Og jeg ønsker ett rimelig, men kvalitetested

- Og syns egentlig ikke der er så koselig...

- Åsså blir man jo svimmel...

Ja - Fordi:

- Panoramautsikt

Ble 3-1 til nei....

Endret av Bjørn-Tore
Gjest samme lange gjest
Skrevet
jeg og min forlovede (bjørn-Tore) elsker som han sa kos og spontanromantikk hehe (for en måte å formulere seg på jaja) og da har det aldri vært ledig bord på credo så det har vi ikke prøvd enda, egentlig helt utrolig men sant.

Credo har jo servering av en fiske- og en kjøttrett oppe i andre etasje til billig pris og ikke bordbestilling, men bare fram til 18 (?), det kan være verdt et forsøk eller to :) Jeg har heller ikke spist i selve restauranten der.

(når det gjelder Godt Brød er jeg enig i at utvalget av pålegg/tilbehør er varierende, og det at man må betale ekstra var nytt for meg. Jeg er fornøyd bare de har alfalfaspirer og sånn soltørka tomatmos, jeg)

Det er nok slik at kundegrunnlaget i Trondhjem er dårlig sammenliknet med mange andre steder, samtidig har jeg vært på bra kafeer og restauranter i vesentlig mindre byer i Norge enn her. Så det er et lite mysterium om en ikke skal begynne å dra fram trønderfordommene sine, hehe. Men fra spøk til alvor; det burde f eks vært et bra grunnlag for tradisjonsmat her (folk kjøper i hvert fall ikke så mye sushi her :roll: ), likevel er utvalget såvidt jeg vet ganske dårlig, og kvaliteten ofte skuffende. Forhåpentligvis vil dette forandre seg etter hvert, med mer markedsføring og nye prioriteringer hos publikum.

Eller kanskje trøndere bare ikke går ut og spiser? Byen generelt er jo ganske død etter 17, da omtrent alle butikkene stenger, og avstanden mellom de ulike delene av byen er nokså store.

Om vi bare skal holde oss til lunsjstedene (jeg har dratt inn mange elementer, noe går bare på stedenes sjarm eller mangel på samme, annet går på tilbudet helt generelt..) er det på tide at man tenker utover konditoriboksen; det virker veldig vanlig i Norge at lunsjmat er fine, tørre rundstykker og ting som likner, med et isbergsalatblad, skinke og norvegia, evt noen reker eller av og til kylling - og denne maten pakkes inn i plastfolie så den skal holde hele dagen i disken. Prisene er ofte høye også, på sånne gammeldagse senterkafeer er det ikke sjelden man betaler 30-40 kr for en kjip skive. Derfor reagerer man kanskje ikke nok når maten andre steder også er dyr og kjip. Men faktum er jo at det finnes utrolig mye god mat man kunne servert til lunsj - supper, linsegryter, pastasalater, salat med ost og nøtter, eller røkt fisk - brød hadde jo holdt å servere som godt tilbehør... Det hadde ikke trengt å bli så mye dyrere å lage denne maten, og hvis man fikk fornøyde, faste kunder vil man jo også kunne sikre driften? Dårlige spisesteder er det sjelden jeg går innom mer enn én gang...

Skrevet
Credo har jo servering av en fiske- og en kjøttrett oppe i andre etasje til billig pris og ikke bordbestilling, men bare fram til 18 (?), det kan være verdt et forsøk eller to :) Jeg har heller ikke spist i selve restauranten der.

(når det gjelder Godt Brød er jeg enig i at utvalget av pålegg/tilbehør er varierende, og det at man må betale ekstra var nytt for meg. Jeg er fornøyd bare de har alfalfaspirer og sånn soltørka tomatmos, jeg)

Det er nok slik at kundegrunnlaget i Trondhjem er dårlig sammenliknet med mange andre steder, samtidig har jeg vært på bra kafeer og restauranter i vesentlig mindre byer i Norge enn her. Så det er et lite mysterium om en ikke skal begynne å dra fram trønderfordommene sine, hehe. Men fra spøk til alvor; det burde f eks vært et bra grunnlag for tradisjonsmat her (folk kjøper i hvert fall ikke så mye sushi her :roll: ), likevel er utvalget såvidt jeg vet ganske dårlig, og kvaliteten ofte skuffende. Forhåpentligvis vil dette forandre seg etter hvert, med mer markedsføring og nye prioriteringer hos publikum.

Eller kanskje trøndere bare ikke går ut og spiser? Byen generelt er jo ganske død etter 17, da omtrent alle butikkene stenger, og avstanden mellom de ulike delene av byen er nokså store.

Om vi bare skal holde oss til lunsjstedene (jeg har dratt inn mange elementer, noe går bare på stedenes sjarm eller mangel på samme, annet går på tilbudet helt generelt..) er det på tide at man tenker utover konditoriboksen; det virker veldig vanlig i Norge at lunsjmat er fine, tørre rundstykker og ting som likner, med et isbergsalatblad, skinke og norvegia, evt noen reker eller av og til kylling - og denne maten pakkes inn i plastfolie så den skal holde hele dagen i disken. Prisene er ofte høye også, på sånne gammeldagse senterkafeer er det ikke sjelden man betaler 30-40 kr for en kjip skive. Derfor reagerer man kanskje ikke nok når maten andre steder også er dyr og kjip. Men faktum er jo at det finnes utrolig mye god mat man kunne servert til lunsj - supper, linsegryter, pastasalater, salat med ost og nøtter, eller røkt fisk - brød hadde jo holdt å servere som godt tilbehør... Det hadde ikke trengt å bli så mye dyrere å lage denne maten, og hvis man fikk fornøyde, faste kunder vil man jo også kunne sikre driften? Dårlige spisesteder er det sjelden jeg går innom mer enn én gang...

"Som æ sku ha sagt de sjøl"

Der jeg kommer fra, har vi en kafe som har vist seg å slå stort ann, kafeen heter Vikgården, og baserer seg på gammeldags håndsverk og gårdsmat.

Kafeen er delt i to, med ett gårdsmatutsalg, og en kafeavdeling, med ordentlig hjemmelaget mat, alt fra Lokale bakevarer, ost, smør, lefser og noen få varmretter er laget på gode gammle bestemortradisjoner.

Dette er ett konsept jeg kunne tenkt meg å utvikle inn i middagsverden også, med en litt eksklusiv twist på det hele...

Vi har mange gode gårdsmatprodusenter i Trøndelag (nord og sør) og det er en skam at det skal være nesten umulig å få tak i og oppleve.

Har kommet en gårdsmatbutikk i sentrum (rett ved 3T) og jeg ønsker de hjertelig velkommen. Men syns det hele bar preg av like mye husflid som mat, og utvalget var så som så.

Skrevet
Nei - Fordi:

- Vil tro husleie og kostnader er høye, da blir prisene dyre. Og jeg ønsker ett rimelig, men kvalitetested

- Og syns egentlig ikke der er så koselig...

- Åsså blir man jo svimmel...

Ja - Fordi:

- Panoramautsikt

Ble 3-1 til nei....

ja- fordi:

-panorama utsikt

-kjøkkenet står stille så du er ikke den som blir svimmel ;)

- dyrt, men garantert kunder

- det er ikke fint der fordi det er egon...

(det kan pusses opp)

nei- fordi:

- det er vanskelig og starte noe nytt der

- mange trøndere skal ha det samme gamle

(men med dine fantastiske kunnskaper og evner ville alle i trondhejm digga maten vår på flekken)

hm 4-2 for

3-1 nei

2+3=5 nei

4+1 = 5 ja

dvs at jeg har veto, siden vi er en enhet, så da blir det ja.

eller vi får diskutere det hvis muligheten byr seg

;) :love: :fnise:

Skrevet
"Som æ sku ha sagt de sjøl"

Der jeg kommer fra, har vi en kafe som har vist seg å slå stort ann, kafeen heter Vikgården, og baserer seg på gammeldags håndsverk og gårdsmat.

Kafeen er delt i to, med ett gårdsmatutsalg, og en kafeavdeling, med ordentlig hjemmelaget mat, alt fra Lokale bakevarer, ost, smør, lefser og noen få varmretter er laget på gode gammle bestemortradisjoner.

Dette er ett konsept jeg kunne tenkt meg å utvikle inn i middagsverden også, med en litt eksklusiv twist på det hele...

Vi har mange gode gårdsmatprodusenter i Trøndelag (nord og sør) og det er en skam at det skal være nesten umulig å få tak i og oppleve.

Har kommet en gårdsmatbutikk i sentrum (rett ved 3T) og jeg ønsker de hjertelig velkommen. Men syns det hele bar preg av like mye husflid som mat, og utvalget var så som så.

må du slutte og ta orda ut av munnen min... det var dette jeg og skulle skrive, men blir jo for dumt og gjenta det....

hm

Skrevet

Jeg er i Trondheim en uke hver måned pga jobb, og som en person som er glad i god mat, vil jeg gjerne si meg enig i at både café- og restauranttilbudet ikke er mye å rope hurra for. Men skrekk og gru, utfra det som har blitt skrevet her tror jeg ikke at jannamor og Bjørn-Tore er de som kan rette opp dette. Jeg ønsker meg mer slow cooked food som supper med ordentlig kraft, gryteretter som har kokt i timesvis med vin, kraft og urter, lammelår, roastbeef, hjemmelagede grove fiskekaker og hjemmelaget fiskegrateng. Kort sagt mat som ikke krever dyre råvarer, men som krever desto mer av kokken. Jeg er pisslei av all mulig mat som man bare kan servere som den er, som parmaskinke, oster, pesto fra glass, posesauser og -supper og ikke minst sweet chili sauce. Slik mat kan man like gjerne spise hjemme.

Skrevet
Jeg er i Trondheim en uke hver måned pga jobb, og som en person som er glad i god mat, vil jeg gjerne si meg enig i at både café- og restauranttilbudet ikke er mye å rope hurra for. Men skrekk og gru, utfra det som har blitt skrevet her tror jeg ikke at jannamor og Bjørn-Tore er de som kan rette opp dette. Jeg ønsker meg mer slow cooked food som supper med ordentlig kraft, gryteretter som har kokt i timesvis med vin, kraft og urter, lammelår, roastbeef, hjemmelagede grove fiskekaker og hjemmelaget fiskegrateng. Kort sagt mat som ikke krever dyre råvarer, men som krever desto mer av kokken. Jeg er pisslei av all mulig mat som man bare kan servere som den er, som parmaskinke, oster, pesto fra glass, posesauser og -supper og ikke minst sweet chili sauce. Slik mat kan man like gjerne spise hjemme.

Vi har ingen planer om å løse ditt problem heller, men ser ikke helt forskjellen på det du ønsker og de vi ønsker.

Gjest Deborah
Skrevet

Jeg synes ikke kafemat smaker godt. Jeg og min forlovede spiser ute en gang i uken, men da på restaurant og ikke kafe.

Jeg liker ikke kafer, men det gjør mange av mine venninner. Som regel spiser de et eller annet fett og ekkelt mens jeg drikker en kopp te eller en kaffe latte.

Skrevet (endret)
Vi har ingen planer om å løse ditt problem heller, men ser ikke helt forskjellen på det du ønsker og de vi ønsker.

nei skjønte ikke hva du mente med at vi ikke kan løse det? det er ikke planen heller, alt for mye som må fikses hehe, men vårt ønske er som BT sier det samme som ditt :)

så strengt tatt er vi jo ute etter det samme

håper ikke du har misforstått oss, eller at vi gir utrykk av å være tilhenger av den matkulturen du nevner i slutten av ditt innlegg :)

Endret av jannamor
Skrevet
Jeg synes ikke kafemat smaker godt. Jeg og min forlovede spiser ute en gang i uken, men da på restaurant og ikke kafe.

Jeg liker ikke kafer, men det gjør mange av mine venninner. Som regel spiser de et eller annet fett og ekkelt mens jeg drikker en kopp te eller en kaffe latte.

Sant sant, men det finnes også mye dårlig og overpriset restaurantmat også :)

Skrevet
Sant sant, men det finnes også mye dårlig og overpriset restaurantmat også :)

Det er riktig. Chablis har for eksempel usedvanlig kjedelig mat. Som regel rosastekt filét av et eller annet kjøtt, en eller annen saus av redusert kraft og soyasaus, og glaserte grønnsaker. Ikke akkurat noen stor matopplevelse, selv om maten er helt grei og ikke direkte vond. Frati har mye enklere og billigere mat. De serverer ofte tomatsalat med sure tomater, og altfor varm vin. Men hvis man ser på hva man får for pengene synes jeg at Frati er hakket over Chablis. Det minste av to onder. :(

Det sier kanskje sitt om Trondheim som restaurantby at jeg fremhever den dårlige restauranten Frati som et av de beste stedene for å gå ut og spise. :(

Skrevet
Det er riktig. Chablis har for eksempel usedvanlig kjedelig mat. Som regel rosastekt filét av et eller annet kjøtt, en eller annen saus av redusert kraft og soyasaus, og glaserte grønnsaker. Ikke akkurat noen stor matopplevelse, selv om maten er helt grei og ikke direkte vond. Frati har mye enklere og billigere mat. De serverer ofte tomatsalat med sure tomater, og altfor varm vin. Men hvis man ser på hva man får for pengene synes jeg at Frati er hakket over Chablis. Det minste av to onder. :(

Det sier kanskje sitt om Trondheim som restaurantby at jeg fremhever den dårlige restauranten Frati som et av de beste stedene for å gå ut og spise. :(

jepp. ike nødvendigvis enig med deg, men ser poenget.

mojo kan ha god mat hvis du ikke er der i helga haha

Skrevet
Det er riktig. Chablis har for eksempel usedvanlig kjedelig mat. Som regel rosastekt filét av et eller annet kjøtt, en eller annen saus av redusert kraft og soyasaus, og glaserte grønnsaker. Ikke akkurat noen stor matopplevelse, selv om maten er helt grei og ikke direkte vond. Frati har mye enklere og billigere mat. De serverer ofte tomatsalat med sure tomater, og altfor varm vin. Men hvis man ser på hva man får for pengene synes jeg at Frati er hakket over Chablis. Det minste av to onder. :(

Det sier kanskje sitt om Trondheim som restaurantby at jeg fremhever den dårlige restauranten Frati som et av de beste stedene for å gå ut og spise. :(

Skal vel ikke si meg 100 % enig i det da, sett i forhold at du skjeldent betaler for mindre en 2-3 retter + mellomretter.

Men nå er det også 2-3 år siden jeg var på Frati, og jeg var slettes ikke misfornøyd. Men det finnes bedere alternativer.

Men ja, chablis er kjedelig, og desverre har visevertshuset tapt seg stort etter de fikk kjempebra kritkk i VG.

Gjest Deborah
Skrevet

Der må jeg si meg meget uenig, Bjørn Thore. Jeg og min forlovede besøker som regel restauranter vi kjenner til og som vi vet leverer kvalitetsmat. Jeg hadde aldri satt meg ned med hamburger eller pizza på Egon eller liknende en lørdagskveld.

Skrevet

Hva med Graffi da? Det er i alle fall et rimelig nytt sted. Og de har litt arti vri på ellers vanlig mat, som hjemmelaget og grillet burger med soppstuing og bernaise. Yummi!!!

Tavern på Byåsen om man vil ha tradisjonell husmannskost, og så har de faste dager i uken med forskjellige matretter. Kanskje ikke førsteklasses gourmet, men utrolig sjarmerende og koselig plass med koselige folk. Rask servering og god service.

Ellers er jeg rimelig enig. Vi liker å gå ut og spise, og det er alltid like vanskelig. Vi krangler alltid om hvilket sted som er minst dårlig.... Blæh!

Skrevet
Der må jeg si meg meget uenig, Bjørn Thore. Jeg og min forlovede besøker som regel restauranter vi kjenner til og som vi vet leverer kvalitetsmat. Jeg hadde aldri satt meg ned med hamburger eller pizza på Egon eller liknende en lørdagskveld.

hva er du uenig i? :)

Skrevet
Hva med Graffi da? Det er i alle fall et rimelig nytt sted. Og de har litt arti vri på ellers vanlig mat, som hjemmelaget og grillet burger med soppstuing og bernaise. Yummi!!!

Tavern på Byåsen om man vil ha tradisjonell husmannskost, og så har de faste dager i uken med forskjellige matretter. Kanskje ikke førsteklasses gourmet, men utrolig sjarmerende og koselig plass med koselige folk. Rask servering og god service.

Ellers er jeg rimelig enig. Vi liker å gå ut og spise, og det er alltid like vanskelig. Vi krangler alltid om hvilket sted som er minst dårlig.... Blæh!

grafii er ok for burgere, men for meg er det liksom så langt de rekker, men ja gode burgere og koselig sted.

tavern er koselig og skummelt, for husmannskost har de god mat på sandmoen kro (god husmann altså) snakker ikke om burgerne og biffsnadder hehehehe

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...