måneperle Skrevet 23. oktober 2007 #1 Skrevet 23. oktober 2007 (endret) Noen som har forslag til enkel fingermat som kan serveres som kveldskos ved venninnnebesøk. Forslag mottas med takk... Endret 23. oktober 2007 av måneperle
Bjørn-Tore Skrevet 23. oktober 2007 #2 Skrevet 23. oktober 2007 Kjøttboller: - 1 pk kjøttdeig - 1-2 fedd hvitløk - 2-3 finmalte knekkebrød - 1 finhakket chili uten frø - krydder etter ønske Bland alt godt sammen og stek i olje i panne, la de tørke på et kjøkkenpapir. Saltbakte mandelpoteter: - Små vaskede mandelpoteter etter mengdebehov - Grovt salt, maldonsalt eller lignende Skyll potetene, vend i salt og bak til møre ved 220*. ca 15-20 min. Saltristede mandler: - Skyll mandler og vend i litt salt Bak i ovnen til de er tørre. ca 10 minutter ved 200* Foccacia med hvitløk og fetaost: 50g gjær 1 l vann 0,50 dl olivenolje 2 l hvetemel 1 boks hel fetaost 1-2 fedd finhakked hvitløk 0,50 dl olivenolje 2 ts Grovt salt rosmarin Rør gjæren ut i vannet, tilsett salt og olje og rør inn melet, fetaosten og hvitløken. Deigen skal være veldig løs. Dekk deigen til og la den heve i ca. 30minutter. Hell deigen over i en smurt firkantet form, for eksempel liten langpanne, glatt overflaten lett til. Etterhev deigen i ca.20 minutter. Drypp over olivenolje, dryss på salt og frisk rosmarin. Stek brødet midt i ovnen ved 175 grader i ca. 45 minutter. OBS! Olivnene må være uten stener. Tips! Tørket rosmarin kan brukes, ca. 1 ts. Cherrytomater Aioli (enkel variant) - 1 pk majones - 1-2 fedd hvitløk, finhakket - 1 ts god sennep - Salt og pepper Bland alt og sett kjølig Server alle rettene på bordet, dypp i aiolien, spis og drikk masse rødvin.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå