Eføy Skrevet 22. oktober 2007 #1 Skrevet 22. oktober 2007 Jeg driver i skrivende stund og lager lys lapskaus. Har en røkt skinkeknoke som snart har kokt i 2 timer. Jeg tenkte å putte oppkutta poteter, gulrøtter, sellerirot og kålrot i krafta som blir av knoka. Men tilsetter dere noe mer? Buljong og slike ting? Eller er det så mye smak i krafta at det ikke trengs? P.S. Er første gang jeg lager lapskaus
Eføy Skrevet 22. oktober 2007 Forfatter #2 Skrevet 22. oktober 2007 En annen ting..hvor mye kraft/væske har dere oppi? Hvis kjelen er full med grønnsaker og kjøtt, tar dere væske til halvparten eller mer? Vil ha lapskaus og ikke suppe nemlig..
Gjest Gjest Skrevet 22. oktober 2007 #3 Skrevet 22. oktober 2007 En annen ting..hvor mye kraft/væske har dere oppi? Hvis kjelen er full med grønnsaker og kjøtt, tar dere væske til halvparten eller mer? Vil ha lapskaus og ikke suppe nemlig.. Hei. Jeg bruker mye oppi lapskaus. Er spesielt glad i masse finhakke løk, purreløk, pølser og kål. Synes lapskausen blir spesielt god da:) Har ikke så mye vann oppi kasserollen. Dekker mindre enn halvparten av grønnsakene. Jeg fyller heller på med mere vann hvis jeg ser at det er behov for det. Bruker også litt buljong oppi, men det er ikke nødvendig. Nam, trur jeg må lage lapskaus selv.
Eføy Skrevet 22. oktober 2007 Forfatter #4 Skrevet 22. oktober 2007 Ja purre skal jeg også ha oppi! Men ellers takk for svaret! Da blir det snart lapskaus her i gården
Bjørn-Tore Skrevet 23. oktober 2007 #5 Skrevet 23. oktober 2007 Her bruker vi alltid dette i lapskausen - poteter - gulrot - purreløk - sellerirot - kålrot - kjøtt, røkt og salt Varierer ofte med ekstra tilbehør fra hva vi har i kjøleskapet - pølser - spekepølse (f.eks. kraftig snackspølser smaker nydeligt i) Server med tyttebær og flatbrød. Når vi koker dette koker vi med kraft litt over halvveis opp til toppen av kjøtt/grønnsakblandingen. Nettopp fordi det ikke skal bli suppe av det. Er det fortsatt litt bløtt, eller ønsker du å ha litt synlige biter i lapskausen kan du bruke litt potetmospulver og tykne det med før det er helt "sundkokt" (dette er litt tabu, men funker læll)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå