Gjest Hegemor Skrevet 8. april 2003 #1 Del Skrevet 8. april 2003 Frisk koriander er knallgodt men synes det er så vanskelig å få tak i!!! :x Kjøper som regel på innvandrerbutikker innimellom, men de selges i bunter (ikke planter) og visner da fra den ene dagen til den andre. Prøvd å sette dem i vann men synes da at de 'råtner' i stedet??? Noen som har noen tips å dele med meg? (har forøvrig plantet selv men det tar så laaaaang tid før de kommer opp ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
fruenge Skrevet 8. april 2003 #2 Del Skrevet 8. april 2003 frisk koriaander fås kjøpt som plante også, men det er ikke så ofte jeg kommer over det. Hvis du oppsøker en velassortert matbutikk har de det sikkert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Liten Skrevet 8. april 2003 #3 Del Skrevet 8. april 2003 Min erfaring er at den korianderen som selges i potter er drevet altfo fort frem og smaker veldig lite i forhold til den du kjøper i bunter. Buntene holder seg imidlertid ikke lenge - jeg har også prøvd å sette de i vann med plastpose over, men da blir de bare slimete og råtner... Jeg oppbevarer urter i bunt i en lynlåspose i kjøleskapet. De vare ikke så lenge, men de blir hvertfall ikke så ekle som når de står i vann. For øvrig går det an å hakke frisk koriander og fryse. Den er ikke like frisk når du tar den ut, men funker helt greit som dryss over gryter osv, og er bedre enn ingenting! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Minnie Emmerdale Skrevet 8. april 2003 #4 Del Skrevet 8. april 2003 Endel hagesentre i Oslo-området har fersk koriander på potte som du kan plante om hjemme. Jeg har mine urter i sinkbøtter (IKEA) og koriander er en av de urtene jeg ikke klarer meg uten :D Minnie Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lula Skrevet 8. april 2003 #5 Del Skrevet 8. april 2003 Kjøper også som regel koriander i bunt. Jeg gjør som Liten: jeg pakker det jeg ikke bruker inn i plastfolie og fryser det. Kjempekjekt å ha nesten frisk koriander for hånden til enhver tid. Frys gjerne også andre urter som ellers ville ha visnet (ikke basilikum for den tåler ikke kulde i det hele tatt) og bruk det istedet for tørkede urter hvis du ikke får tak i friske (etter at butikken er stengt feks ;-)) friske urter er selvsagt å foretrekke, men det er helt klart bedre å bruke frosne urter enn tørkede i de fleste tilfeller. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 8. april 2003 #6 Del Skrevet 8. april 2003 Det går vel an å dele oppbunten med urter. Alt skal selges på vekt så de kan ikke nekte deg å bare kjøpe det du trenger. Her i Bergen hvor jeg bor kan man i alle fall på "Than caht" dele opp posene og kjøpe det man trenger. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest indiangranny Skrevet 8. april 2003 #7 Del Skrevet 8. april 2003 Frisk koriander er knallgodt men synes det er så vanskelig å få tak i!!! :x Kjøper som regel på innvandrerbutikker innimellom, men de selges i bunter (ikke planter) og visner da fra den ene dagen til den andre. Prøvd å sette dem i vann men synes da at de 'råtner' i stedet??? Noen som har noen tips å dele med meg? (har forøvrig plantet selv men det tar så laaaaang tid før de kommer opp ) Koriander i bunter kan dere vaske dele opp og ha i frysen.Så kan dere ta dere trenger av det når dere lager mat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
maiaa Skrevet 9. april 2003 #8 Del Skrevet 9. april 2003 Hvor bor du? Jeg får alltid tak i koriander, både i bunt og i potte... Siden jeg ikke har grønne fingre i det HELE TATT, så setter jeg vanligvis potta i kjøleskapet, og da holder det mye lenger! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå