Trillrund Skrevet 22. oktober 2007 #1 Skrevet 22. oktober 2007 Har fått servert rå kål med en slags hvit dressing som tilbehør. Det var kjempegodt, men hva kan "dressingen" ha vært laget av?
Leo Skrevet 22. oktober 2007 #3 Skrevet 22. oktober 2007 Tipper det er coleslaw du har fått servert. Det finnes utallige oppskrifter, men her finner du i alle fall en variant.
Trillrund Skrevet 22. oktober 2007 Forfatter #4 Skrevet 22. oktober 2007 Er nok sikker på at det ikke var sennep og eddik i den hvite "dressingen" så kanskje mer som første forslag.
Bjørn-Tore Skrevet 23. oktober 2007 #5 Skrevet 23. oktober 2007 Får jeg spørre hva du fikk dette servert ved siden av?
Trillrund Skrevet 24. oktober 2007 Forfatter #6 Skrevet 24. oktober 2007 Får jeg spørre hva du fikk dette servert ved siden av? Biff
Bjørn-Tore Skrevet 24. oktober 2007 #7 Skrevet 24. oktober 2007 Ok, ColeSlaw servers ofte til kjøtt, gjerne grillmat. så de kan nok stemme. Oppskriften på coleslaw og varianter av dette varierer nok fra sted til sted. Husker ett sted de brukte like deler finsnittet kål og gulerot. blandet med majones. smaksatt med salt, pepper, og sitron.
Trillrund Skrevet 24. oktober 2007 Forfatter #8 Skrevet 24. oktober 2007 Det var ikke gulrot i tilbehøret. Mener min farmor også lagde dette, og hun var veldig tradisjonell i sin matlaging.... Så jeg tror ikke hun hadde hørt om coleslaw, iallefall ikke på seint 80-tall....
prinsessa Skrevet 24. oktober 2007 #9 Skrevet 24. oktober 2007 Er det ikke bare sånn vanlig stuet kål da. Jeg har aldri lagd det selv men tror det bare er og koke kål og lage hvit saus.
Bjørn-Tore Skrevet 24. oktober 2007 #10 Skrevet 24. oktober 2007 Kålstuing er kjempegodt det også, f.eks. til kjøttkaker, hvalbiff, kjøttpudding osv... Men tolker det her at det er snakk om en kald "salat" på en måte som en italiensk salat.
Trillrund Skrevet 24. oktober 2007 Forfatter #11 Skrevet 24. oktober 2007 Er det ikke bare sånn vanlig stuet kål da. Jeg har aldri lagd det selv men tror det bare er og koke kål og lage hvit saus. Nei, det var med rå kål. Klarer ikke å spise kokt kål, blir kvalm av lukten og dårlig i magen av å spise det. Rå kål er saken!
Bjørn-Tore Skrevet 24. oktober 2007 #12 Skrevet 24. oktober 2007 Hvorfor ikke bare eksprimentere seg frem. Kål og majones, salt og pepper varier med litt hvitløk, løk, rømme, purre, eple, sitron etc...
mamut75 Skrevet 24. oktober 2007 #13 Skrevet 24. oktober 2007 Det er ikke sånn sur/søt rømmedressing da? Min mor pleide å lage dette til meg til blant annet sommerkål . Husker ikke helt oppskriften , men tror det er rømme , sukker og vanlig brun eddik .
Trillrund Skrevet 26. oktober 2007 Forfatter #14 Skrevet 26. oktober 2007 Det er ikke sånn sur/søt rømmedressing da? Min mor pleide å lage dette til meg til blant annet sommerkål . Husker ikke helt oppskriften , men tror det er rømme , sukker og vanlig brun eddik . Og da var kålen blandet med dressingen? Kan høres veldig aktuelt ut.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå