Gå til innhold

Kål som tilbehør


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har fått servert rå kål med en slags hvit dressing som tilbehør. Det var kjempegodt, men hva kan "dressingen" ha vært laget av?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Tipper det er coleslaw du har fått servert. Det finnes utallige oppskrifter, men her finner du i alle fall en variant.

Skrevet

Er nok sikker på at det ikke var sennep og eddik i den hvite "dressingen" så kanskje mer som første forslag.

Skrevet

Får jeg spørre hva du fikk dette servert ved siden av?

Skrevet
Får jeg spørre hva du fikk dette servert ved siden av?

Biff

Skrevet

Ok, ColeSlaw servers ofte til kjøtt, gjerne grillmat. så de kan nok stemme. Oppskriften på coleslaw og varianter av dette varierer nok fra sted til sted.

Husker ett sted de brukte like deler finsnittet kål og gulerot. blandet med majones. smaksatt med salt, pepper, og sitron.

Skrevet

Det var ikke gulrot i tilbehøret.

Mener min farmor også lagde dette, og hun var veldig tradisjonell i sin matlaging.... Så jeg tror ikke hun hadde hørt om coleslaw, iallefall ikke på seint 80-tall....

Skrevet

Er det ikke bare sånn vanlig stuet kål da. Jeg har aldri lagd det selv men tror det bare er og koke kål og lage hvit saus.

Skrevet

Kålstuing er kjempegodt det også, f.eks. til kjøttkaker, hvalbiff, kjøttpudding osv...

Men tolker det her at det er snakk om en kald "salat" på en måte som en italiensk salat.

Skrevet
Er det ikke bare sånn vanlig stuet kål da. Jeg har aldri lagd det selv men tror det bare er og koke kål og lage hvit saus.

Nei, det var med rå kål.

Klarer ikke å spise kokt kål, blir kvalm av lukten og dårlig i magen av å spise det.

Rå kål er saken!

Skrevet

Hvorfor ikke bare eksprimentere seg frem.

Kål og majones, salt og pepper

varier med litt hvitløk, løk, rømme, purre, eple, sitron etc...

Skrevet

Det er ikke sånn sur/søt rømmedressing da?

Min mor pleide å lage dette til meg til blant annet sommerkål .

Husker ikke helt oppskriften , men tror det er rømme , sukker og vanlig brun eddik .

Skrevet
Det er ikke sånn sur/søt rømmedressing da?

Min mor pleide å lage dette til meg til blant annet sommerkål .

Husker ikke helt oppskriften , men tror det er rømme , sukker og vanlig brun eddik .

Og da var kålen blandet med dressingen? Kan høres veldig aktuelt ut.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...