Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte jeg skulle lage garam masala-blanding og gi til litt forskjellige folk til jul. Men da vil jeg gjerne gi ved noen oppskrifter der de kan bruke den. Har noen av dere gode oppskrifter på mat med garam masala i?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hvis jeg har nanbrød og ris legger jeg kyllingbiter i marinade (tikka masala eller liknende) og steker de i panna og krydrer med garam masala. Kjempegodt! En pose med Raita mix blandet i youghurt naturell gjør også susen sammen med en flaske Mango chutney. Hvis man er glad i å dyppe ting i sauser etc da.

Skrevet
Tenkte jeg skulle lage garam masala-blanding og gi til litt forskjellige folk til jul. Men da vil jeg gjerne gi ved noen oppskrifter der de kan bruke den. Har noen av dere gode oppskrifter på mat med garam masala i?

Ask-A-Chef.no's Grunnoppskrift til 2 personer:

- 1 dl olje

- 1 løk

- 1 boks hermetiske hakkede tomater

- 2 friske tomater

- 3 ss Garamblanding (Vi bruker vår egen Ask A Chef blanding)

- 1 boks salat og grytebønner

Fres løk og krydder i oljen, til mør.

Tilstett hermetisk og frisk tomat i biter, kok godt i 15-30 minutter, rør jevnt.

Tilsett bønner og kok yttligere 5 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Serveres med nanbrød, eventuelt bare lomper.

Dette er en veldig god vegetarvariant, her er litt andre variasjoner:

Med biffstrimler:

- 1 x Grunnoppskrift

- 300 g biffstrimmler

- 200 g poteter i terninger (kok nesten møre på forhånd)

Lag grunnoppskriften, stek biffstrimlene og tilsett i gryten sammen med potetene

Med kylling:

- 1 x Grunnoppskrift

- 300 g kylling (filet, salat, etc...) i terninger

- 1 boks gaspatzobønner(kikerter)

Samme fremgangsmåte som med biffstrimler

Med lam:

- 1 x Grunnoppskrift

- 300 g lammekjøtt i terninger

- 2 dl Dal linser (kjøpes på "asiabutikker")

- 1 god neve, finhakket frisk koriander

Kok lammeterningene i lettsaltet vann til de er møre, ca 1 time

Bruk fantasien... alt går ann.

Gjest Badiane
Skrevet (endret)
- 3 ss Garamblanding (Vi bruker vår egen Ask A Chef blanding)

Hvilke kryddere består den av? :)

- 1 boks gaspatzobønner(kikerter)

Et annet navn på kikerter er "garbanzobønner". Gazpacho er en spansk kald tomatsuppe.

- 2 dl Dal linser (kjøpes på "asiabutikker")

"Dal" er en fellebetegnelse for linser, splitterter og splittbønner (samt retter basert på disse). Det finnes altså et vell av ulike typer dal. Jeg lurer derfor på hvilke(n) du mener her?

Endret av Badiane
Skrevet
Hvilke kryddere består den av? :)

Et annet navn på kikerter er "garbanzobønner". Gazpacho er en spansk kald tomatsuppe.

"Dal" er en fellebetegnelse for linser, splitterter og splittbønner (samt retter basert på disse). Det finnes altså et vell av ulike typer dal. Jeg lurer derfor på hvilke(n) du mener her?

Takk for de opplysende info, Du har god peiling og sannsynligvis fagperson skjønner jeg :)

Vår blanding er som du ser en grei blanding utifra hva du kan finne enkelt i skapet allerede, eller enkelt kan finnes på nærbutikken:

- 3 ss sort pepper

- 6 ss tørket persille

- 2 ss kanel malt event. 1 - 2 hel kanelstang avhengig av størrelse

- 2 ss ingefær malt

- 2 ss allehånde

- 4 ss cummin

- 1 ss hvitløkspulver

- 4 ss paprikapulver

- 3 ss karri

- 2 ss kardemomme

- 1 ss muskat

- 4 ss sesamfrø

Varm en stor stekepanne opp så den er god og varm, hell over alle krydderne og rør godt til det lukter kraftig krydder i hele nabolaget...

Hell over på en kjøkkenblender, foodproscessor eller lignende og kjør godt sammen til fint pulver.

Velg de linsene du ønsker og preferer, her rekker min kunnskap om de forskjellige til kort. En liten skrivefeil på kikertene/Garbanzobønner. ;)

Skrevet
Vår blanding er som du ser en grei blanding utifra hva du kan finne enkelt i skapet allerede, eller enkelt kan finnes på nærbutikken:

- 3 ss sort pepper

- 6 ss tørket persille

- 2 ss kanel malt event. 1 - 2 hel kanelstang avhengig av størrelse

- 2 ss ingefær malt

- 2 ss allehånde

- 4 ss cummin

- 1 ss hvitløkspulver

- 4 ss paprikapulver

- 3 ss karri

- 2 ss kardemomme

- 1 ss muskat

- 4 ss sesamfrø

Varm en stor stekepanne opp så den er god og varm, hell over alle krydderne og rør godt til det lukter kraftig krydder i hele nabolaget...

Hell over på en kjøkkenblender, foodproscessor eller lignende og kjør godt sammen til fint pulver.

Muligens en grei blanding, men garam masala er det ikke. ;)

Garam masala.

Skrevet (endret)
Muligens en grei blanding, men garam masala er det ikke. ;)

Garam masala.

Nei, det er det ikke, men kaller det heller ikke garam masala :)

Men den inneholde mye av det samme, og endel ekstra.

cumin bruker vi

koriander har vi byttet ut med persille i denne oppskriften

Kardemomme bruker vi

sort pepper bruker vi

kanel bruker vi.

Muskat bruker vi

+ endel ekstra

Oppskrifte kommer fra en blanding de brukte på en indisk resturant i Sandefjord bare tilføyd litt ekstra.

Bare refererte til vår blanding i oppskriften, og svarte på hva den inneholdt. Garam Masala funker veldig godt i de samme oppskriftene. Og det var DET tråden handlet om.

Endret av Ask

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...