Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

hei og hopp... lite mat her inne!!! det må forandres på. sleng dere med og legg ut deres favorittoppskrifter, tips og råd og rakk ned på dårlig mat wiiii

ja!!! og om noen trenger mat råd... bare å fyre løs!!!!!!!

Endret av jannamor
Videoannonse
Annonse
Skrevet

har noen erfaring med chef catering i trondheim???

Skrevet (endret)

Post #1

You wrote on Sep 15, 2007 at 11:01 AM

FLØTEPASTA MED BACON SOPP OG VALNØTER

du trenger til 2 personer;

300 gr bacon uten svor

8 - 10 champinjonger, aromasopp eller sopp etter smak

100 gr valnøtter

1/2 purre

450 gr pasta

litt matfløte

parmesan

salt og pepper

hvitløk og olje dressing

finhakk hvitløken og surr i en liten kjele med en god olivenolje, til den er blitt lysnøttebrun, trekk av platen, tilsett litt mer olje og kjøl ned.

kok opp vann til pastaen. Stek bacon i små terninger i ei varm panne, når dette er stekt ha i sopp, (putt i pastaen) og deretter purre, tilsett hakket valnøtter, krydre lett med salt og pepper. Når pastaen er ferdig sil av og bland i med bacon og grønnsaksblandingen, hell fløte over og la dette trekke, det skal ikke være så mye at det blir saus, men nok til at alt får en kremete look.

Riv over parmesan og en liten teskje av hvitløksdressingen og velbekomme

kan gjerne serveres med brød til, men god som den er og :)

Endret av jannamor
Skrevet

URTEFYLT KYLLINGSTEK, BRAISERT I RØDVIN. SERVERT MED TOMAT OG CHILISAUTERTE GARBANZOBØNNER OG RØDVINSSIRUP

denne er kjempekjempegod. tar litt tid men er ikke så veldig vanskelig

to personer

du trenger;

2 urtefylte kyllingsteiker i strømpe fra stange. Størrelse etter sult

6 medium mandelpoteter

1/2 løk

1 boks kikerter (garbanzo bønner)

2 ss søt chili saus

2 ss balsamicocreme

1/2 neve finkuttet purreløk

4 ss salsa

salt

pepper

litt olje

litt smør

litt hønsebuljong

gjerne litt crema di fungi porcini e noci ( en slags rød pesto med tørket sopp og et hint av nøtter)

1 flaske rødvin type cabernet sauvignon feks sonador 2005.

Skyll potetene og legg de i en ildfast form med en ss olje, vend potetene godt slik at de er dekket av olje uten å svømme i det. ta så veldig rikelig meg grovmalt salt over og litt pepper, sett i oven på 225 grader.

Ta stekene ut av plasten ha 2 ss smør i en panne og la pannen bli veldig varm og smøret blankt og kokende. Legg stekene i pannen og krydre lett med salt og pepper. (disse stekene var fylt med urter fra før) ellers kan man fylle stekene med krydder på forhånd. Brun de godt. Ta en liten ildfast form som passer stekene ta et glass vin i den, en kvart løk oppdelt og 2 ts crema. (evt lag en rød pesto, med litt tørket sopp og noen valnøtter) 1 ts hønsebuljong og salt og pepper. bland dette og vend så stekene godt i, før du dekker formen med aluminiumsfolie og setter den inn i ovnen med potetene.

Hell et glass vin i pannen som du stekte stekene i. la kraft og smør bli der. Ta i resten av løken. Krydre lett med salt og pepper og 2 ss balsamicocreme, reduser og kok inn til sirup. dette tar ca 15 minutter.

Forvell kikertene i godt saltet vann. Når du siler de av, vend inn 1 ts smør og la det renne av. Bland salsa, sweet chili saus og purreløk, og bland inn kikertene, smak til med pittelitt salt og pepper om nødvendig.

Ta ut stekene, og la de hvile en 5-10 minutter. Ta ut potetene og anrett poteter, sauterte kikerter og en liten ss rødvinssirup på en tallerken, klipp av nettet på stekene og legg oppå kikertene og velbekomme.

Det er da to glass vin igjen som passer perfekt til maten og de som spiser... :)

Denne kan godt varieres både med biff, lam og svin!

Skrevet

ENKELT OG MATNYTTIG BRØD, EVT RUNDSTYKKER

Brød;

4 dl vann

1/2 dl olje

1/2 pose tørrgjær

1 ts salt

3 ss solsikkekjærner

3 ss gresskarkjærner

3 ss linfrø

2 dl havregryn

(hvis du har ett par kokte poteter til overs

fra middagen igår, mos dem i deigen)

2 ts honning eller sirup

Bland salt og gjær ha så i det våte, spe deretter ut med mel til en passe fast deig. la den heve under klede i en times tid før man knar den ut med litt mer mel i noen minutter, form til et brød/rundstykker, etterhev på bakeplate i ca 30-45 minutter under klede. Stekes på miderste rill eller nederst (om du vil ha sprø skorpe) på over og undervarme ca 175 grader i 40 minutter.

(rundstykker kan stekes på 225 grader i 10-12 minutter, eller til de er gyldene)

Ønsker du litt ekstra med skorpe, ta brødet ut av formen, hvis du bruker det, og legg det opp ned og stek i 7-10 minutter ekstra.

La brødet hvile en halvtime-times tid før du skjærer i det.

Lykke til, og husk å spare litt til frokosten i morgen også...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...