Gjest Anonymous Skrevet 7. april 2003 #1 Skrevet 7. april 2003 Har rotet bort min oppskrift, men er det noen av dere som har den?
*Lillian* Skrevet 8. april 2003 #2 Skrevet 8. april 2003 Er det Daim-iskake du mener? Isåfall får du oppskriften her av meg nå: Bunn: 225 g mandler 225 g melis 6 eggehviter Mal mandlene. Bland i melis. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn. Iskremblanding: 6 eggeplommer 225 g sukker 4.5 dl kremfløte 6pl gelatin 1 dobbel daim (el. 1 pose daimkuler) Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10min. Hell vannet fra og løs opp en og en plate i 1/2dl kok-varmt vann (vannetr skal ikke koke). Rør til alt er oppløst. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Pisk kremfløten og bland i. Hell i oppløst gelatin under forsiktig omrøring. Hakk sjokoladen og bland i halvparten. Avkjøl mandelbunnen i formen og bre iskremblandingen over. Dryss over resten av sjokoladen. Frys kaken i formen. Lykke til!! Lillian
Gjest Bjørk Skrevet 8. april 2003 #3 Skrevet 8. april 2003 Denne kaken kunne jeg godt tenke meg å lage, men hvordan steker du bunnen da ???? Jeg er kanskje håpløs, men det får nå så være. Det kunne vert greit å vite hvor mange grader og hvor lenge du steker bunnen :o
Jinx Skrevet 8. april 2003 #4 Skrevet 8. april 2003 Min Dajmkake... Lag marengs av 2 eggehviter og 2 dl sukker Stekes ved 100 grader i 1 ½ - 2 timer på midterste rille. Kjenn etter om den har blitt hard inni, med fyrstikk/tannpirker e.l Lag eggedosis av 2 eggeplommer og ½ dl sukker, og rør inn vispet krem av 3 dl kremfløte. Tilsett hakket dajm sjokolade. Pynt med dajmkuler. Settes i fryseren gjerne dagen i forveien, og taes ut ca 1 time før den skal spises Alltid vellykket, og skikkelig god
Gjest Anonymous Skrevet 8. april 2003 #5 Skrevet 8. april 2003 Takk for oppskriften, men hvor lenge og hvilke tempratur steker du den?
Lula Skrevet 8. april 2003 #6 Skrevet 8. april 2003 En liten kommentar til iskake-varianten: Det er unødvendig å bruke gelatin i iskake. Stiv blir den jo når den fryser :-) Disse kakene så gode ut for meg som sitter her og er litt godtesjuk, ja!
Gjest Liten Skrevet 8. april 2003 #7 Skrevet 8. april 2003 Lula, men er det ikke greit å ha i litt gelatin sånn at den ikke renner helt bort om den blir stående en stund på bordet? Trodde det var derfor en brukte det jeg
Lula Skrevet 8. april 2003 #8 Skrevet 8. april 2003 Nei, jeg synes ikke at en iskake trenger gelatin. Jeg har laget MYE hjemmelaget is, både som kake og som "vanlig" is, og aldri brukt gelatin. Men det er jo klart at dersom iskaken blir stående fremme veldig lenge, så vil den jo smelte. Men siden det er en iskake, så er vel poenget å spise den mens den fortsatt er frossen :-) Er man redd den skal smelte og renne utover kan det jo være greit med gelatin. Skal man spise den frossen som is, kan man jo gjøre det enklere for seg selv og droppe gelatinen.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå