Gå til innhold

Daijmkake.


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Har rotet bort min oppskrift, men er det noen av dere som har den?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Er det Daim-iskake du mener? Isåfall får du oppskriften her av meg nå:

Bunn:

225 g mandler

225 g melis

6 eggehviter

Mal mandlene.

Bland i melis.

Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn.

Iskremblanding:

6 eggeplommer

225 g sukker

4.5 dl kremfløte

6pl gelatin

1 dobbel daim (el. 1 pose daimkuler)

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 10min. Hell vannet fra og løs opp en og en plate i 1/2dl kok-varmt vann (vannetr skal ikke koke). Rør til alt er oppløst.

Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker.

Pisk kremfløten og bland i.

Hell i oppløst gelatin under forsiktig omrøring.

Hakk sjokoladen og bland i halvparten.

Avkjøl mandelbunnen i formen og bre iskremblandingen over. Dryss over resten av sjokoladen.

Frys kaken i formen.

Lykke til!!

Lillian

Gjest Bjørk
Skrevet

Denne kaken kunne jeg godt tenke meg å lage, men hvordan steker du bunnen da ???? Jeg er kanskje håpløs, men det får nå så være.

Det kunne vert greit å vite hvor mange grader og hvor lenge du steker bunnen :o

Skrevet

Min Dajmkake...

Lag marengs av 2 eggehviter og 2 dl sukker

Stekes ved 100 grader i 1 ½ - 2 timer på midterste rille.

Kjenn etter om den har blitt hard inni, med fyrstikk/tannpirker e.l

Lag eggedosis av 2 eggeplommer og ½ dl sukker,

og rør inn vispet krem av 3 dl kremfløte.

Tilsett hakket dajm sjokolade.

Pynt med dajmkuler.

Settes i fryseren gjerne dagen i forveien, og taes ut ca 1 time før den skal spises

Alltid vellykket, og skikkelig god :P

Gjest Anonymous
Skrevet

Takk for oppskriften, men hvor lenge og hvilke tempratur steker du den?

Skrevet

En liten kommentar til iskake-varianten: Det er unødvendig å bruke gelatin i iskake. Stiv blir den jo når den fryser :-)

Disse kakene så gode ut for meg som sitter her og er litt godtesjuk, ja!

Gjest Liten
Skrevet

Lula,

men er det ikke greit å ha i litt gelatin sånn at den ikke renner helt bort om den blir stående en stund på bordet? Trodde det var derfor en brukte det jeg

Skrevet

Nei, jeg synes ikke at en iskake trenger gelatin.

Jeg har laget MYE hjemmelaget is, både som kake og som "vanlig" is, og aldri brukt gelatin.

Men det er jo klart at dersom iskaken blir stående fremme veldig lenge, så vil den jo smelte. Men siden det er en iskake, så er vel poenget å spise den mens den fortsatt er frossen :-)

Er man redd den skal smelte og renne utover kan det jo være greit med gelatin. Skal man spise den frossen som is, kan man jo gjøre det enklere for seg selv og droppe gelatinen.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...