Glynis Skrevet 20. oktober 2007 #1 Skrevet 20. oktober 2007 Jeg skal ta buss i tolv timer og tenkte jeg skulle ha med fullkornspitabrød som niste. Har dere noen tips til fyll som holder seg uten kjølemuligheter samt uten at pitabrødene blir for våte/sølete? Ser for meg det blir svært tørt hvis jeg ikke har noe 'vått' fyll, samtidig som det blir litt udelikat med så mange timer hvis fyllet ER fuktig. Akk!
Gjest Blondie65 Skrevet 20. oktober 2007 #2 Skrevet 20. oktober 2007 Hva med å ha med en flaske med dressing som du "stuffer" i når du skal spise?
Glynis Skrevet 20. oktober 2007 Forfatter #3 Skrevet 20. oktober 2007 Jeg kan ikke fordra dressing, men uansett tenkte jeg på noe litt mer spennende.
Supraspinatus Skrevet 20. oktober 2007 #4 Skrevet 20. oktober 2007 Tror ikke Blondie65 mente at du skulle kjøpe en flaske thousand island. Du kan jo ta med deg saus, dressing, hva enn du kaller det, i en egen beholder som du tilsetter i pitabrødet rett før du skal spise det. Slik at det ikke ligger å klisser i brødet i flere timer. Mitt forslag til fyll er kyllingfilet-strimler, paprika, mais, løk, agurk, evt litt salat og så tar du med deg tzatziki i en liten boks.
Gjest Gjest Skrevet 20. oktober 2007 #5 Skrevet 20. oktober 2007 Salat (ruccola e.l), brie eller camembert og pølse i sjangeren pepperoni/spansk chilipølse, og evt litt sennep. Du kan ha noen hele cherrytomater i også.
Rainbow Brite Skrevet 21. oktober 2007 #6 Skrevet 21. oktober 2007 Dette blir muligens litt klissete, men har du lite i, så skal det nok gå bra! Pakk inn i sølvpapir, med åpningen foran, sånn at du bare kan brette til siden og spise ut av sølvpapiret Fyll: * Vegetarkjøttdeig (evt kjøttdeig for den som spiser det) stekes i panna med bifteki krydder fra santa maria (finnes i de aller fleste butikker, i hvertfall de store, står sammen med taco-tingene som regel) * Isberg/hjertesalat * Agurk i biter * Cherrytomat i båter * Rødløk i tynne strimler * Kalamataoliven i biter * Fetaost Jeg pleier å legge salaten inne på den ene siden, og så smører jeg tzatziki på den motsatte siden, før jeg fyller med resten. Tzatziki kan du enkelt lage på denne måten: * Yoghurt naturell/matyoghur/tyrkisk el. gresk yoghurt (de to siste er best, for de er tykkere i konsistensen. Norsk yoghurt må man egentlig sile, men jeg blåser som regel i det) * Revet agurk * Revet hvitløk Bland sammen og la stå en stund i kjøleskapet. Etter å ha fylt oppi resten, sprinkler jeg gjerne litt oregano på toppen. Jeg pleier å varme pitabrødene i brødristeren, så de blir litt sprø utenpå. Hvis du skal pakke inn dette i sølvpapir/matboks, bør du vente til alt er blitt kaldt, så du unngår kondens --> alt blir klissete og vått Dette er kjempegodt og smaker masse!! (Hvor har du forresten fått tak i fullkornspita?)
Gjest Blondie65 Skrevet 21. oktober 2007 #7 Skrevet 21. oktober 2007 (Hvor har du forresten fått tak i fullkornspita?) Ja nemlig, det vil jeg også vite
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå