Gå til innhold

Økologisk ost som er mangelfullt varmebehandlet


Anbefalte innlegg

Gjest Kristin_
Skrevet

Spørsmål til dere som er "inne" i økologisk mat.

Er skikkelig varmebehandling uaktuelt for økologiske meieriprodukter av en eller annen grunn? (ja, dette er faktisk et seriøst spørsmål)

http://www1.vg.no/helse/artikkel.php?artid=176040

Om man ikke var skeptisk til myk ost før blir man i hvertfall det nå =S

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Nei, det har jeg ikke hørt noe om.

http://www.tine.no/page?id=88&key=11404

Forferdelig tragisk sak. Samme med Gilde-saken for vel et år siden eller noe. Det er dessverre slikt som skjer av og til når vi har med mat å gjøre.

Gjest Kristin_
Skrevet

Okei. Er forferdelig dumt ja. Risikoen er der jo, er vel en grunn til at gravide ikke skal spise det. Vi får håpe det blir massiv skjerpings pga dette fremover, og setter en støkk i dem som ønsker å selge upasteurisert ost, som det tydeligvis eksisterer noen av, etter et kjapt søk på google. Skjønner ikke åssen de tør :overrasket:

Skrevet

Jeg tror ikke at dette skjedde fordi osten er økologisk, men fordi den er laget av upasteurisert melk. Jeg flere ganger opp gjennom årene sett advarsler mot å spise ost av upasteurisert melk, da det er en liten fare for at den kan inneholde listeria-bakterier. Særlig gravide har blitt anbefalt å holde seg unna slike oster.

Uheldigvis for meg liker jeg best upasteuriserte oster, og disse sykdomstilfellene har ikke skremt meg nok til at jeg kommer til å slutte å spise det.

Skrevet
Okei. Er forferdelig dumt ja. Risikoen er der jo, er vel en grunn til at gravide ikke skal spise det. Vi får håpe det blir massiv skjerpings pga dette fremover, og setter en støkk i dem som ønsker å selge upasteurisert ost, som det tydeligvis eksisterer noen av, etter et kjapt søk på google. Skjønner ikke åssen de tør :overrasket:

Hehe, dette ble visst postet mens jeg skrev det forrige innlegget mitt.

Pasteurisert ost er mye vanligere enn upasteurisert. De beste briene og camembertene er laget av upasteurisert melk, men de fleste som er til salgs i Norge er laget av pasteurisert melk.

Gjest Kristin_
Skrevet

Takk for oppklarende svar :) Jeg kommer i hvertfall til å ligge unna det, når et av de første treffene på upasteurisert var en ost de fant E.coli i :D

Skrevet

I avisen min sto det at begge disse ostene var pasteuriserte?

Og det finnes mange oster som både er økologiske og pasteuriserte. Så pasteurisering er absolutt "lov" i økologisk produksjon.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...