Gå til innhold

julekaker for diabetiker


Anbefalte innlegg

Skrevet

hei, noen som har oppskrift? eller er det bare å bytte ut sukker med kunstig søtning?

  • 1 år senere...
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg har en oppskrift på en julekake som blir utrolig myk og god.

Søtning som kan brukes i denne er enten Natreen, Splenda, Canderel...

Julekake i form

1 egg

1 dl søtningsstoff strø

1 1/2 dl lettmelk

1/2 pakke gjær

2 dl siktet rugmel

3 dl hvetemel

75 g flytende margarin/smør (ca. 3/4 dl)

1/2 ts kardemomme

50 g rosiner finhakkede

50 g tørkede aprikoser finhakkede

Egg til pensling

8-10 mandler, grovhakkede

Fremgangsmåte

Pisk egg og søtningsstoff til eggedosis. Rør gjæren ut i lunken melk (maks 37 grader). Tilsett melken, margarin (smør), kardemomme, rosiner, aprikoser og mesteparten av melet og rør det godt sammen. Dryss over resten av melet slik at det blir en smidig deig. La den gjerne hvile noen minutter før du tar den over i en smurt brødform eller en liten kakeform. Dekk den med et håndkle og sett deigen på et lunt sted og la den heve i minst 45 minutter.

Pensle med egg og dryss over hakkede mandler. Stek kaken nederst på rist i ovnen på 225 grader i ca. 15- 25 minutter (avhengig av hvor sterk ovn du har).

En bit gir ca. 145 kcal, 20 g karbohydrater og 5,5 g fett.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...