almm Skrevet 18. oktober 2007 #1 Skrevet 18. oktober 2007 hei, noen som har oppskrift? eller er det bare å bytte ut sukker med kunstig søtning?
Gjest Pascale Skrevet 13. desember 2008 #2 Skrevet 13. desember 2008 Jeg har en oppskrift på en julekake som blir utrolig myk og god. Søtning som kan brukes i denne er enten Natreen, Splenda, Canderel... Julekake i form 1 egg 1 dl søtningsstoff strø 1 1/2 dl lettmelk 1/2 pakke gjær 2 dl siktet rugmel 3 dl hvetemel 75 g flytende margarin/smør (ca. 3/4 dl) 1/2 ts kardemomme 50 g rosiner finhakkede 50 g tørkede aprikoser finhakkede Egg til pensling 8-10 mandler, grovhakkede Fremgangsmåte Pisk egg og søtningsstoff til eggedosis. Rør gjæren ut i lunken melk (maks 37 grader). Tilsett melken, margarin (smør), kardemomme, rosiner, aprikoser og mesteparten av melet og rør det godt sammen. Dryss over resten av melet slik at det blir en smidig deig. La den gjerne hvile noen minutter før du tar den over i en smurt brødform eller en liten kakeform. Dekk den med et håndkle og sett deigen på et lunt sted og la den heve i minst 45 minutter. Pensle med egg og dryss over hakkede mandler. Stek kaken nederst på rist i ovnen på 225 grader i ca. 15- 25 minutter (avhengig av hvor sterk ovn du har). En bit gir ca. 145 kcal, 20 g karbohydrater og 5,5 g fett.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå